Reklama

Reklama

Kolskaja sverchglubokaja

  • Rusko Кольская сверхглубокая (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kolský superhluboký vrt je největším těžebným zařízením v zemi. V roce 1984, v hloubce více než 12 kilometrů, něco napadlo pracovníky. Po těchto událostech je objekt uzavřen. Malý výzkumný tým jde do podzemí, aby zjistil, jaké tajemství se skrývá v nejhlubší díře na světě. To, co zjistili, se ukázalo být největší hrozbou v historii. Nyní je budoucnost lidstva v jejich rukou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (99)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 150miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $580,409▐ Potenciál námetu priamo zadupaný do zeme. Veľmi nepodarená napodobnenina The Thing (Vec). Škoda, troška som sa tešil, čím zas rusáci prekvapia ale toto je dosť nesúrodí guláš, ktorý nijak moc neoslní, dosť povrchné, odbité. /35%/ ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Kolský hluboký svěrač zcela dostál svému názvu. Po krátké, poměrně slibné retropředehře si soudruzi šňupli ředidla, bez skrupulí sfárali, přiblble vletěli na Věc a začali brutálně šťouchat hovna. A tak chladná až hrdinně zádumčivá imunovložka Jekatěrina Pozovičovna Kozohrajná, podporována partičkou nesvéprávných specnaz idiotů, sveřepě bojuje za pomocí svých vaginálních mykóz se sporami smrdící mentální plísně, způsobující loutkový skučící lančmít. A to natolik zábavně a prefíkaně, že máte už po půl hodině nutkání pocákat televizi antimykotikem, aby ji nudou nezplesnivěly LEDky, a zobnout brufen, protože vás děsně bolí za krkem z neustálého kroucení hlavou nad všemi těmi vážně interpretovanými, narkáčskými legovědeckými pičovinami. Vřele doporučuji autorovi tohoto zvratku zkusit si na pět minut strčit hlavu do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů, a pokud by to nezabralo, tak požít enormní dávku svého skorojmenovce, aby na vlastní kůži poznal, jaké to je, někoho takhle otrávit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jakej jinej film si pustit na Silvestra 2020, než ten, v němž ze supertajné laboratoře totaliního režimu (možná) unikne smrtící organismus, který může vyhubit lidstvo? Kolskaja sverchglubokaja je již několikátým filmem během pár týdnů, který zabíjí přestřelená délka. Tohle zkrátka nemůže mít 110 minut, když to nedokáže vybudovat jakýkoli vztah k postavám a do jinak neoriginálního námětu to nezamontuje nic navíc. Jinak je mi to ale určitě sympatičtější než rovněž letošní ruský Sputnik. Udržuje to seriózní, mysteriózně hororovou atmosféru s velmi pěknými praktickými triky. Kdo se ovšem těší (stejně jako jsem se těšil já) na ruskou verzi Věci, tak jenom upozornění - těch "věcoidních" výjevů je tu nakonec velmi málo, zvlášť vzhledem k té neopodstatněné stopáži. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Má to hezkou výpravu, ale to je všechno. Arsenij Sjuchin umí budovat napínavou atmosféru asi jako umí Richard Krajčo psát smysluplné texty. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽÁDNÁ NEMOC NENÍ. TAM DOLE JE PEKLO. TO JE TO, CO NAŠLI...“ /// No tak určitě to připomíná ty hezký kousky, jako byla Věc nebo Alien. Kulisy jsou ucházející (celkem si s tím dali práci) a atmosféru i příběh to buduje pomalu. Protože se nedočkáme žádnýho zděšení z lovu příšer, nemůžou následovat ani žádný akční tajtrdlíkárny. (Dvakrát bohužel…) Sází se na statický CGI a vystačí si s chaosem přes vysílačku a blikajícím světlem. Prostě, se spoustou věcí si hlavu nedělaj, takže to občas ukáže svoji levnou tvář. Každopádně zase něco trochu jinýho, byť strašidelnější asi byla i „návštěva“ Mandaloriana na vetřelco-pavoučí planetě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pracuju v podzemní laborce. 2.) Nevím jak to vypadá, když se někomu práší od huby. /// Thx za titule „petrik1“ a „salorblack“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se, ponuré podzemí dolu, hlubokého 12 km, a dole číhá odporný cizopasník, který se díky lidských těl může rozšířit do celého světa.... ⭐⭐⭐⭐ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pěkná tečka na konci roku v podobě očekávaného Hlubokého Kolského vrtu z Ruska, který je solidním Sci-Fi Hororem připomínající známou hru Dead Space a v závěru i pocta staré Věci. Pro někoho může být mínus délka 2 hodin, ale tentokrát mi délka nevadila, jelikož do podzemí se jde už někde v 10. minutě a film se nezdržuje zbytečným vykreslováním postav. Prostředí je super, krásná podzemní laboratoř plná vědců a vojáků, kteří bojují s neznámým parazitem. Tempo mi přišlo být slušné, film se řítil kupředu a najde se zde hodně cool a zapamatovatelných scén. Mutující plíseň na člověku je zde natočena úchvatně a zároveň nechutně a samotné monstrum je díky praktickým efektům velmi povedené, akorát by mohlo přijít na scénu dříve. Atmosféra, prostředí, hudba, vizuál a parádní scény mi ke spokojenosti stačí víc než dost. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, Rusom voľajako tie horory nejdú. Ono to vôbec nie je zle natočené. Miestami je dokonca podzemná ruská Vec fakt slušná jazda. Ale je to dlhé ako (ruská) krava, postavy sú neviditeľné, herci ani sympatickí, ani nesympatickí a obsahuje to strašne veľké množstvo nudných scén, kedy sa dá nezáživnosť krájať, takže si všímate blbosti (fakt si na také miesto obula tenisky?). Koniec nemá konca kraja. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Oproti právě okomentovanému Sputniku je to žánrově ujasněné, což je pozitivum. Druhým pozitivem je Milena Radulovič, která se zřejmě díky Balkánské hranici (alias kolik deka nechá střela z DŠK z kosovského Albánce) etablovala v ruském filmu. I prostředí výzkumné laboratoře s bílými kachlíky působí tak nepříjemně, jak asi mělo a trikaři (ve stylu staré dobré animatroniky) a výtvarníci se docela vyřádili. Tím ovšem pozitiva víceméně končí. Postavy jsou představené dost nepřehledně, případně nejsou představené vůbec, logika prohrává víceméně kontumačně (kdo pochopil, proč mluvíme o permafrostu, zimě a vůbec, ale pak tam najednou máme 200°C, a vysvětlí mi to, vyhrává zlatého bludišťáka) a opakování je sice matkou moudrosti, ale když se dva lidé hned po sobě projeví jako zrádci, tak to zavání trochu bezradností scénáristy. Alespoň jsem byl ušetřen pokusů o filosofii a samotný závěrečný zvrat není úplně marný. S logičtějším vývojem a lépe představenými postavami by to vůbec nemuselo být špatné, škoda. Avšak stále je to lepší než prequel Věci, to je dlužno dodat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Už sme tu mali ruský variant na Votrelca v podobe snímku “Sputnik”, teraz zas Putin so svojou družinou predostiera akýsi voľnomyšlienkársky nástrel ala “Vec”. Prvo menovaný sa mi bohovo ľúbil, druhý sa mi tiež, názor ostatných je pre mňa irelevantný, a tak by to malo byť aj v prípade toho môjho pre zvyšok obecenstva. Prvá polovica vražedne pomalá, druhá zlepší celkový dojem. Škoda premrštenej stopáže, ktorá nedokázala udržať tempo. Mohlo to byť za “štyri”, takto zatiaľ za 3, i keď názor odstupom času možno zmením a rád prihodím. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je třeba říci, že nic originálního se nekoná a že Rusové na americké sci-fi pořád nemají. Jenže mix Věci a Vetřelce já rád, a proto jsem byl nakonec spokojen. A navíc se ke slovu dostaly i poctivé mechanické efekty a ty já pořád můžu. Ač je film možná až zbytečně dlouhý, mně utekl poměrně rychle, jelikož má takovou tajemnou klaustrofobickou atmosféru a o napětí rozhodně není nouze. Tvůrci také vsadili na houbu, která v posledních letech inspirovala nejedno sci-fi. Ophiocordyceps unilateralis napadá mravence a ovládne je, podobně se chová i zdejší houba. Jen jsem nikde nenašel, že by ovládnutý mravenec zanesl houbu do mraveniště, právě naopak, jde pryč. Ale zůstane podél mravenčí stezky, aby si spory mohly najít další oběť. Objev smrtícího organismu, šílený vědec, co možná jedná racionálně, odvážná ruská Ripleyová a hajzl, co dopadne stejně jako ten ve Vetřelcích. Ale jo, za mě dobrý. Jen některé scény byly až moc dlouhé, takové sovětské....jako celek ovšem napínavé. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rusové to mají s horory a sci-fi filmy takové složitější. V jednom mají nespornou výhodu a to jsou reálie. Nemusí leckdy složitě někde stavět jako že ruskou základnu. Stačí na nějakou zajet. Neudržovaných a opuštěných základen ideálních pro horor tam mají kupy. A samozřejmě se nejdená o výkvěty techniky, takže divák to má takové jak je zvyklý... Oprýskané rudé hvězdy z dob Sajůzu, vybavení typicky ruské, kontrolním panelům vévodí pořádné ruční páky a kontrolky podsvícené poctivě žárovkami, žádné TFT displaye a LED blikátka ! Do toho bodří mužici často v dobových uniformách CA a jste v osmdesátých nebo padesátých letech coby dup. Do toho samo prostředí základen buď kdesi na Sibiři kde vám zmrzne úsměv na rtech nebo v nekonečných lesích, tajgách či stepích... Tam leckde ještě možná opravdu žije lecos co Darwin nestihl pojmenovat ani k tomu nalézt související vývojové větve... Vždyť vzpomeňme třeba jen na takovou Djatlovovu výpravu co si sní asi tenkrát u Hory mrtvých pošpásovalo... A kdo nevěří na podivná zviřátka a stvoení, ono už jen to samotné Rusko se svými soudruhy, kteří stále vládnou je samo o sobě tajemné dost... To se to pak lehce točí hotory s takovýmto tématem že.. jenže Rusové a to je zase jejich nevýhoda sice umí když na to přijde vymýšlet nové a i geniální věci, ale někdy jim přijde rychlejší a praktičtější si to vymyšlené od jiných vypůjčit. a podat jako vlastní. Diváci ale mají paměť tavárišči a tak i když od legendární Věci uteklo (ty kráááááso!) 39 let !!! stále ji máme v živé paměti jako včera. A jsem nucen konstatovat, že tohle vlastně není ničím jiným než její kopií v ruských reáliích. Dokonce ten začátek je stejný akorát se zde střílí místo po pejsánovi po nebožákovi vědci... Těše se na něco originálního mi tak ty první minuty celkem bavily. Bohužel pak se to začalo táhnout, přibývalo nelogičností... Jako to světélkování fajn, ale ta Žlababa na konci.. Eh. I když nepoírám, že Milena v těch kalhotkách a těsném tílku byla nesporně více sexy než vlasatej naondulovanej Kurt Russel s vomrzlejma fousama, přesto asi raději zůstanu u něj... Dávám za dva špatné číselné klíče od výtahu. * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

A tak nádejne to začínalo. Už som si myslel, že ma vážne čaká niečo ako Votrelec, len tentoraz kdesi hlboko pod zemou a v ruskom vydaní. No paradoxne keď zliezli dole, film sa premenil len na zmes po sebe rýchloidúcich obrázkov s cieľom čo najviac vystrašiť diváka. No podľa môjho názoru je niekedy menej viac. Jednotlivé scény mi vzájomne akosi k sebe nepasovali a tak aj tie zaujímavé miesta začali nudiť. No musím uznať, že bubák bol dobre spravený, škaredý ako samotná smrť. Priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jsem už nějakej ten pátek odkládal, protože se mi do něho pořád nechtělo. Ale nakonec to nebylo vůbec špatný. Film má vyloženě pár silných momentů. Doplatil ale na nešvar s kterým se potýká většina filmů a tím je zbytečně přepálená stopáž. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Po rokoch vykrádania amerických akčných, katastrofických a superhrdinských filmov, hororov a sci-fi, a vlastne všetkého amerického, prišli Rusi s filmom, ktorý je síce nelogický, zmätený a prehnane dlhý, ale má pár fajn scén, slušnú atmosféru a hlavne len úplné minimum rusáckeho primitívneho macho šaškovania. Takže guilty pleasure. Že keď už vedia iba plagiáty, že sa im podaril jeden celkom zábavný a nie úplne trápny. Svetový hegemón. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, Ruský Horor. Bál jsem se té délky, ale žádný zbytečný, dlouhý kecání nehrozí a po pár minutách se už nacházíme u nejhlubšího vrtu světa. Podzemní atmosféru to má fakt výbornou, najde se tu několik slušných, děsivých scén, parazitická plíseň, která postupně mutovala, až do podoby monstra, vypadalo opravdu dobře, triky povedený, herci včetně té hlavní, ženské postavy, celkem koukatelný a to finále ve výtahu, bylo skvělý. Byl bych radši, kdybych se na to podíval spíš v zimě, ale vychytal jsem alespoň studenější, deštivou noc. Slušná podívaná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je nekonečné čakania na horor pritom príbeh je obohratá platňa. Každý divák dopredu vie, že takých votrelcov a vecí sme tu už mali mnoho, vie, čo môže očakávať, tak prečo to tak dlho trvá, kým sa niečo stane? 2 hodiny má film úplne zbytočne. A tie spomalené scénky s kostolným chórom v pozadí boli najtrápnejšie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spousta místních film přirovnává k původní Věci Johna Carpentera a možná to je v některých ohledech i pravda. Rozhodně však ne v ohledech kvality snímku. I přes pár atmosferických scén a působivé závěrečné mosntrum se jedná o nevýrazný a příšerně utahaný horor, který neděsí, ani jinak nebaví. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ne vždy je jasné co se děje. Trochu se film snaží napodobit blockbustery v Hollywoodu. Jako amatérský jeskyňář bych uvítal pěknější záběry podzemí. Při závěrečných scénách s netvorem jsem se smál až mě bolely bránice, takže jsem vypadl z žánru. ()

Reklama

Reklama