Reklama

Reklama

Všechno, všude, najednou

  • USA Everything Everywhere All at Once (více)
Trailer 1

Žena středního věku se nudí se svým manželem, začíná nesnášet svého otce a moc si nerozumí s dcerou, která pro změnu začíná nesnášet jí samotnou. Její prádelna spěje ke krachu a úřednice z finančního úřadu ji daňové přiznání hodila na hlavu. Zrovna sedí a trpí na finančáku, když se objeví manžel z jiné dimenze a ukáže jí, že má stovky životů a ne úplně každý stojí takhle za prd. Vedle sebe totiž existuje celá řada paralelních vesmírů a všem najednou teď hrozí smrtelné nebezpečí. Hlavní hrdinku tak čeká ještě větší hrůza, než jsou daně, protože právě a jenom ona může ultimátní zlo zastavit. Má totiž schopnost prostupovat souběžnými vesmíry, nasávat v nich schopnosti a dovednosti svých paralelních já a ty pak pro záchranu všech světů použít. V některém je filmovou hvězdou, jinde kuchařkou, přebornicí kung-fu, někde mají místo prstů jakési párky, někde si úřednici z finančáku vzala za ženu a jinde je zase pouhým kamenem. Na všechna svá já se může napojit a v jeden čas žít nespočet různých životů. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (58)

  • Film je rozdělen do tří částí, přičemž názvy jednotlivých částí odpovídají názvu filmu. (KGBelik)
  • Když Psí máma (Jenny Slate) máchá psem na vodítku, není to záběr VFX, ale houpe plyšákem. (KGBelik)
  • Když Waymond (Ke Huy Quan) a Evelyn (Michelle Yeoh) poprvé přijedou se svou dodávkou na parkoviště IRS, míjejí cedulku, na které je kostým, který si Evelyn později oblékne. (KGBelik)
  • Krmivo pro kočky bylo použito k vytvoření zvuku, který bylo slyšet, když se Evelyniny (Michelle Yeoh) ruce poprvé proměnily v párky. (KGBelik)
  • Ke konci filmu, když Joy (Stephanie Hsu) pomáhá rodičům připravit účtenky, které mají odnést na finanční úřad, je na krátkou chvíli vidět kalkulačka s LCD displejem, na kterém se zobrazuje číslo 55378008. Když se toto číslo obrátí vzhůru nohama, je z něj slovo „BOOBLESS“. (KGBelik)
  • Když se Alpha Waymond (Ke Huy Quan) a Evelyn (Michelle Yeoh) schovávají v zasedací místnosti finančního úřadu (IRS), kamera se na několik sekund zastaví na černém makovém bagelu. (KGBelik)
  • V prvním záběru filmu, kde je v zrcadle vidět odraz rodiny Wangových zpívajících karaoke, je v pravém dolním rohu zrcadla vidět malá postava mývala, která předznamenává vesmír „Racaccoonie“. (KGBelik)
  • V celém filmu se opakovaně objevují různé druhy kruhů, které jsou poctou „Everything Bagel“. Například Evelyn (Michelle Yeoh) před podpisem rozvodových papírů popisuje svůj vztah s Waymondem (Ke Huy Quan) jako „chození v kruhu“, Deirdre (Jamie Lee Curtis) nakreslí chaotický černý kruh na účtenku z karaoke automatu a opakovaný záběr ve vesmíru „filmové hvězdy“ ukazuje v popředí poklop od kanálu s černým kruhem kolem. (KGBelik)
  • Rodinná dodávka Evelyn (Michelle Yeoh) a Waymonda (Ke Huy Quan) je stejná dodávka, kterou používá Alpha Waymond a jeho posádka v Alphaverse. (KGBelik)
  • Poté, co Evelyn (Michelle Yeoh) získá ultra silné malíčky, zasáhne jednoho útočníka a ten vyletí vzhůru. Použitý zvukový efekt je ze hry „Super Smash Brothers“ při dosažení kritického zásahu. (KGBelik)
  • Oficiální synopse na IMDb.com zněla: „Žena se snaží zaplatit daně,“ aby se před zveřejněním traileru neprozradily podrobnosti o ději. (KGBelik)
  • Filmové plakáty byly vytvořeny pro alternativní vesmír: „Amour et Saucisses“ ve stylu francouzského romantického filmu, „Pinky of Fury“ jako japonský film o bojových uměních, „Rocks“ jako dokumentární film, „Fractured Personas“ jako čínská romance a „Raccacoonie“ jako disneyovka. (KGBelik)
  • Jazyk je pro příběh velmi důležitý. Evelyn (Michelle Yeoh) mluví se svým otcem kantonsky, ale s Waymondem (Ke Huy Quan) mluví mandarínsky, což ukazuje kulturní rozdíly v jejich výchově. Vztah mezi matkou a dcerou je také jazykově utvářen. Evelyn mluví s Joy (Stephanie Hsu) mandarínsky a anglicky, zatímco Joy jí odpovídá anglicky a špatnou čínštinou. Ani jeden z nich nenachází slova, kterými by tomu druhému jasně vyjádřil své myšlenky, což je rozděluje. Vše ztěžuje i jazyková bariéra s finančním úřadem. (KGBelik)
  • V rozhovoru pro Empire se Daniel Radcliffe zmínil, že ho režiséři oslovili, aby se ve filmu objevil, ale kvůli nabitému harmonogramu odmítl. (KGBelik)
  • Během finále má Jobu Tupaki (Stephanie Hsu) ve vlasech přes čelo napsáno: „Jobu.“ (KGBelik)
  • Na začátku filmu musí postava psí mámy (Jenny Slate) předložit lístek, aby si mohla vyzvednout prádlo. Číslo lístku je 42, číslo známé jako odpověď na konečnou otázku života, vesmíru a vůbec ve Stopařově průvodci po Galaxii (2005). (KGBelik)
  • Dva protivníci bojující s Evelyn (Michelle Yeoh) s předměty zastrčenými do zadku jsou v titulcích uvedeni jako „Alpha Jumper – Trophy“ a „Alpha Jumper – Bigger Trophy“. (KGBelik)

Související novinky

Nový film dua Daniels má datum premiéry

Nový film dua Daniels má datum premiéry

01.03.2024

Poté, co zběsilý mix žánrů a témat od studia A24 pod názvem Všechno, všude, najednou doslova smetl loňský 95. ročník předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd a kromě hlavního Oscara za… (více)

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama