Reklama

Reklama

Láska klepe na dveře

(seriál)
  • Turecko Sen Çal Kapımı (více)
TV spot
Turecko, (2020–2021), 114 h 50 min (Minutáž: 110–150 min)

Hudba:

Aytekin Ataş

Hrají:

Hande Erçel, Kerem Bürsin, Neslihan Yeldan, Bige Önal, Evrim Doğan, İsmail Ege Şaşmaz, Anıl İlter, Melisa Döngel, Çağrı Çıtanak, Elçin Afacan, Sitare Akbaş (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Eda je mladá a chytrá dívka, která z celého srdce nenávidí Serkana Bolata, protože zrušil stipendia na studium v zahraničí. Eda se s mužem potkává tváří tvář na univerzitě a nehodlá pohledného mladíka šetřit... (TV Prima)

Videa (53)

TV spot

Recenze (14)

romoren 

všechny recenze uživatele

Ako veľká romantička som na telenovelách vyrastala, najradšej som mala Divokého anjela. Kým som nezačala pozerať Sen Çal Kapımı, čo bola prvá turecká vec, čo som videla, a zostala som milo prekvapená farbami, modernosťou, prostredím, hudbou, hercami, ich výkonmi. Stotožňujem sa s mnohými recenziami, aj tými negatívnymi, aj pozitívnymi, pretože komu tí dvaja sadnú, tak sa do seriálu proste zamiluje. Tie ich pohľady, gestá, nevypovedané veci, dotyky, nežnosti, to nemá chybu. Kupodivu ani scenáre neboli až príliš hlúpe (pri telenovelách to proste človek očakáva a tak vie byť k nim aj milosrdnejší) a dej bol spočiatku príjemne uveriteľný a bez tragických zvratov (opäť treba zdôrazniť - na telenovelu). Žiaľ, takéto pozitívne hodnotenie sa týka iba prvých cca 12 tureckých častí, a zvyšok je jedna veľká hrôza, ktorá nemala nikdy uzrieť svetlo sveta. Seriál začali nezmyselne naťahovať, zakomponovali tam tie najhoršie prvky telenoviel, scenáre prestali dávať zmysel a postavy konali úplne odveci, telenovela sa stáva doslova nepozerateľnou, a to aj napriek tomu, ako sa vám hlavné postavy páčia. Dojem nezlepší ani malé dievčatko, ktoré sa ocitne v druhej sérii a je celkom podarené. Napriek ozaj spackanému zvyšku dávam 4* za prvých 12 častí, tie priniesli to najkrajšie z romantiky z mnohých telenoviel, čo som videla. Zvyšok bol už potom menší odpad :( ()

Galeska 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem přišla na chuť tureckým seriálům. Hande s Keremem to spolu dobře hraje. Není to takový ten přeslazený pár jako tomu bylo třeba v Dolunay, i když Keremovi u mě dost hraje do karet, ten jeho ostrý výraz a zrzavý vlasy :-D. Ač tento seriál byl původně zamýšlen jen jako "letní" vypadá to, že poběží o něco déle, protože si získává fanoušky po celém světě a i já se každý týden těším na nový díl. Snad se i my v ČR dočkáme těchto tureckých seriálů na televizních obrazovkách (na k tomu určených televizních kanálech) o něco častěji, jako tomu je třeba na Slovensku, a nebudeme se stále muset dokola dívat na ty stejné otřepené stoleté telenovely z Mexika a Argentiny... ()

Reklama

kika.cs 

všechny recenze uživatele

Recenzia po zhliadnutí asi 60 SK epizód (cca 20 tureckých): Svieži a ľahký romantický seriál s veľa humorom. NIe je to dokonalé, ani zďaleka, ale svoj účel pobaviť to spĺňa. Humor, fajn hudobný podmaz, sympatickí hlavní hrdinovia s dobrou chémiou, pekné lokality, intrigy a občas dráma... Dej je niekedy zbytočne naťahovaný a silený, ale je to fajn oddychovka, kde sa človek nasmeje a trochu sa zasníva. Dala by som asi 3 a pol hviezdičky, ale Hande a Kerem si zaslúžia za svoj výkon 4. ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

EDIT: Druhá řada je zase dobrá jako tento seriál na začátku, vrátila se původní scénáristka. Po 4 dílech, jsem zase celkem spokojená a tak nějak tu příšernost od 25-39 dílů asi i prominu. POZN: Ze začátku to má super našlápnuto, ale bohužel to jde postupně kvalitou dolů. Moc příjemný a humorný seriál. Žádné přehnaně uječené postavy matek či dalších postav, které mají být vtipné. Hlavní hrdina není dokonalý a hlavní hrdinka není ta typicky naivní bezbranná hlupka, jak to často v seriálech tohoto typu bývá. Eda musela přerušit studium kvůli zrušenému stipendiu. Z toho viní Serhana - úspěšného podnikatele, jehož firma stipendia financovala. Je to pro ní nepřítel číslo 1. Ale souhrou náhod jsou nuceni předstírat zasnoubení. Prvních cca 20 dílů je dobrých, pak to začíná být pomalé, nudné, nic se neděje a když už se děje, tak to akorát naštve, protože jsou to naprosto nelogické scény, které jsou v rozporu s dosavadním charakterem postav atd. Takže do 20 dílů hodnotím plným počtem a teď už to jde bohužel dolů. 25. díl je fakt nuda., ale od 26.dílu se změní scénáristé, ale je to spíš horší než lepší. Jen kvůli první polovině nechávám hodnocení vysoko, jinak bych šla na 2-3 hvězdy, protože mě to spíš znechucuje a po 36. dílu se už jen modlím ať to proboha ukončí happyendem a neprotahují. Však už tam není ani čím to prodlužovat, šílená nepřející babička byla, únos byl, ztráta paměti byla, těhotenství ex bylo... ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, nebudu lhát, tenhle seriál má své mouchy - má díly, které mě moc nebavily, zápletky, které byly jedno velké klišé, natahování děje zbytečnostmi, postavy, po kterých by člověk nejradši něco hodil... ale těch kladů má mnohem mnohem více a když na to přijde, tak nad vším ne úplně perfektním přimhouřím oko. Příběh Edy a Serkana je jako celek opravdu skvělý a je tam i dost věcí, ze kterých si člověk něco odnese. A ta jejich chemie, uff! Vážně jsem neviděla dvojici, které bych věřila každý jejich pohled, není se co divit, že to mezi nimi zajiskřilo i v soukromém životě. Každopádně - můžu říct, že když se divák povznese nad několik nedotažených věcí, čeká ho fakt super podívaná a za mě, byla radost se na tento seriál dívat. Vždycky jsem měla ráda romantické příběhy a tenhle seriál má ten nejhezčí, co jsem kdy viděla a patří u mě k těm top. Což bych tedy před pár lety nečekala, že mě tak dostane zrovna turecká produkce, ale je to tak. Už se těším, až se do budoucna podívám znovu. (Víc jsem se rozepsala i u jednotlivých sérií.) ()

Galerie (260)

Zajímavosti (5)

  • V Jižní Americe se seriál dostal na online platformu HBO Max, kde byl ve sledování také na první příčce v TOP 10 nejsledovanějších seriálů a filmů. (B.Wilde)
  • Seriál měl být původně vysílaný jen jednu letní sezónu (což by obnášelo zhruba 13 epizod v originále), ale díky velké popularitě, především v zahraničí, byl seriál prodloužen a dostal se do vysílání i další letní sezónu. (B.Wilde)

Reklama

Reklama