Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elektrizující sequel k Horečce sobotní noci. Je sice o pět let později, ale Tony Manero a Bee Gees tančit ani hrát nepřestali. (oficiální text distributora)

Recenze (45)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně nikoho soudného by nenapadlo, že by film o broadwayském baletu měl napsat a natočit někdo jiný než známý elastický labuťák Sylvester Stallone. A já bych si moc přál vidět, kterak svým svěřencům režisérsky předtančoval jejich party. Nicméně výsledek mne nepotěšil, i když bych na Satanovu uličku určitě zašel raději než na klasického Louskáčka. To však není žádné vítězství, protože kdyby žádný balet nikdy nevznikl, tak by můj život rozhodně nebyl o nic chudší. Ale zpět k filmu. Přerod brooklynského arogantního parchanta v manhattanského arogantního parchanta mě vůbec nebavil, nicméně hudební doprovod mi byl sympatický a poskakování na jevišti mi na tváři několik ironických šklebů také vykouzlilo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou čumím na nejaké úvodné titulky a zrazu - réžia Sylvester Stallone... O tomto som vôbec nevedel a navyše Travolta k tomu, no tak ok,, vravím si, tomu dám šancu. Stihol som mrknúť na hodnotenie csfd a nič dobré som tu nevidel. Napriek zlému hodnotenou, mňa osobne film celkom zaujal, medzi hercami to pekne iskrilo, funguje to aj ako romantika, nejakú drámu by som v tom veľmi nevidel. Super atmosféra 80.-tych rokov, hudba, S. Stallone sa ukáže na 3 sekundy v dave na ulici, ale jeho brat Frank Stallone už nejaké minútky nazbieral. Veľkú radosť mi urobil záver, kde si to kráčajúci Travolta pekne reže po ulici a Bee Gees s hitom Night fever k tomu. Presne to som zbožňoval na úvode filmu Horúčka sobotňajšej noci, neviem aká je to súvislosť , ale vraj Stallone natočil nejaký sequel. Ak áno, tak si to prepojil skvele Sylvester... Určite príjemne pozeraťeľný priemer, aspoň za mňa. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení, poskakující tanečníci v elasťácích mě skutečně bavili, příběhově se sice nejedná o nic převratného (Tony Manero prožívá milostné vzplanutí). Nepokrytě jsem fandil Cythii Rhodes, která v mých očích jasně válcovala tu namyšlenou studenou fuchtli. Pro mě překvapení tohoto roku, protože jsem k filmu přistupoval jako k jasnému kandidátovi na odpad. Hudební směs výživná (hlavně písnička od zcela neznámého Tommy Faraghera - We Dance(So Close To The Fire) a Sly za kamerou (i v jedné scéně, kdy se na ulici šťouchne s Travoltou) ukázal svou velikost. 55% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone se objeví pouze v cameo roli muže s brýlemi, který má na ramenou kožešinu a bílou šálu. Sly při chůzi na ulici odstčí Johna Travoltu (Tony Manero) ramenem a vzájemně se po sobě podívají. Sylvestrův brácha Frank si zahrál v malé roli kytaristu Carla a v jedné scéně doprovází Cynthii Rhodes (Jackie) do tělocvičny. Patrick Swayze zde na CSFD uvedený jako hrající se ve filmu snad ani neobjevil. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Horečky sobotní noci sabotuje disproporcia medzi scenárom (ktorý je regulérna zlátanina aj na dobové pomery) a réžiou. Tá je typicky "po stallonovsku" osemdesiatkovo vymazlená, t.j. s dôrazom na efektný vizuál: výrazné nasvietenie, eklektický strih a prepálené montáže. Story namachrovaného frajírka o dobytí broadwayskej muzikálovej scény je prekvapujúco unylá a chýba jej ten mladícky drajv originálu. Disko malo v 83-om po funuse a songy Bee Gees tú módnu bezradnosť iba podtrhujú. Sú to iba neškodné popíky a v kolaborácii s opakovanými detailami na Travoltov (vysmiaty alebo spotený) fejs pôsobia divne. Aj to Slyove hitchcockovské cameo vypadá jak učebnicový ego-trip. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Oproti prvemu dielu sa styl filmu zmenil podobne asi ako medzi prvym a stvrtym Rockym. Cize z normalnej dramy s par skvelymi tanecnymi scenami sa stal prazdny film zalozeny na vizualy. Travolta neustale len tancuje a tancuje a pritom vypoti aj posledny gram tuku. Do urcitej miery mi to pripomina tanecne sceny zo Showgirls. Takze aspon zenam zboznujucim mladeho Travoltu by to mohlo sadnut. Ale mna ako chlapa, tancujuci spoteny polonahy Travolta, nezaujima. Vysledkom je film ktorym Sly znova šliapol uplne vedla. 2/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé sledovať aké tu má film nízke hodnotenie. Nieje to síce skvost, ale svoj účel podľa mňa spĺňa. To je už proste údel pokračovaní svetových hitov, ak nezopakuje úspech prvej časti je väčšinou zakopaný pod zem. Ako tento. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Stallone natočil muzikál podle šablony Rockyho a s "rambovsky" vypadajícím Travoltou...výsledek je spíše nechtěně komický a takovej celkově nemasntnej neslanej, hudební čísla nemaj moc grády, akorát Slajův brácha Frank si tam docela přišel na svý, když moch předvádět ty svoje šíleně ukvičený eitýs songs...Travolta tam fur balí takovou krafku, přitom good girl má u nosu, ale tak to zřejmě v životě chodí u někoho...nakonec je z celýho filmu nejlepší až závěrečnej travoltův walk out of frame neboli exit in the final credits za zvuku hudby bídžís a konečně zazní titulní skladba...jinak je ale celej ten film fcelku o ničem....Stallone režijně docela šedej průměr. Jo a Páťa Swejzy tam fakt nehraje, jen nějakej týpek, co se tam mihne je mu lechce podobnej, ale fakt to neni von. ()

Lucina84 

všechny recenze uživatele

1 hvězdička za "Far From Away" od Franka Stallona a druhá za taneční kreace Johna Travolty a herecké účasti Cynthie Rhodes. Jinak ničím jiným film moc nezaujme. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Pokračování Horečky sobotní noci se na rozdíl od svého úspěšného předchůdce dočkalo extrémně negativních ohlasů. Kritici film strhali za to, že nahradil dramatickou hloubku původního snímku sérií kýčovitých tanečních sekvencí. Pro milovníky osmdesátkové éry křiklavého nevkusu a „hard body“ filmů je to ale lahůdková guilty pleasure. Jde o jediný režijní počin Sylvestera Stallona, v němž sám nehraje (pokud nepočítáme drobné hitchcockovské cameo). Roli krále sobotních diskoték Tonyho si zopakoval John Travolta, který tentokrát před natáčením strávil několik měsíců ve fitku. Z jeho fyzické proměny pak Stallone udělal hlavní atrakci filmu, který je z velké části přehlídkou Travoltovy vyrýsované postavy. Nejzábavnějším rysem filmu je fakt, že si z něj Stallone udělal v podstatě taneční variaci na Rockyho. Spousta děje se odvíjí v rytmických montážích, které do osmdesátkových filmů přinesl právě Rocky. Podceňovaný amatérský tanečník Tony, usilující o kariéru profesionála, v nich prochází tanečními zkouškami, těžkým fyzickým tréninkem a zároveň překonává svoji nejistotu a emoční nevyrovnanost, aby mohl všem pochybovačům na konci vytřít zrak. Napjaté vztahy mezi ním a zkušenou tanečnicí Laurou pak kulminují v závěrečném tanečním vystoupení, které je de facto pojaté jako souboj. Finální show je dokonale přeplácanou přehlídkou osmdesátkové videoklipové estetiky. A věřte mi, takovou výstřední audiovizuální masáž zažijete jen párkrát za život. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Namakaný John Travolta je asi tak všechno, co zaujme...Škoda promarněné šance. Trochu lepší scénář, který by zmapoval Tonyho další osudy lépe než tady a film by byl o třídu lepší. Závěrečné bezvadné taneční číslo bohužel lepším film neudělá... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ani nie tak film (a uz vobec nie pokracovanie kultovej horucky sobotnajsej noci) ako sled videoklipov v stalloneho rezii (ktory tento styl vypiloval k dokonalosti v stvrtom pokracovani rockyho)... ()

danecek24

všechny recenze uživatele

41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "Far From Over" - Hudba a text Vince DiCola, Frank Stallone ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že hudobno-tanečné filmy vonkoncom nevyhľadávam a na podobné predstavenie (na Brodwayi alebo kdekoľvek inde) by som nešiel ani zadarmo, nie je film zlý. Má to príbeh, aj keď v mne neatraktívnom prostredí, ktorý ale funguje. Emócie sú dobre zahrané a dokonca aj pop-rocková hudba sa dala počúvať. Stallone sa nemá za čo hanbiť, aj keď sa ťažko zvyká na to, že sa na podobný žáner podujal...aspoň z neho nespravil komédiu. ()

Reklama

Reklama