Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (274)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milan Šteindler se podruhé vrátil do hrobu a mezi teenagery. Doba pokročila a jedou drogy, podsvětí, bossové, mafiáni a různý párty... Nevím jestli tohle mělo být drama nebo komedie, nebo mix obou žánrů. Dolanský jede jako vždy na sto procent a nebýt jeho, asi by to bylo zoufalé... Takhle nějak to dopadá, když někdo točí o tématu, které zná nejspíše jen z doslechu. * * ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ak film, ktorý je z prostredia, ktoré povedzme zrovna v láske nemáte a rozuzlenie je viac menej jasné hneď v úvode potrebujete diváka upútať ozaj niečím dobrým. A to sa v Perníkovej veži podarilo vďaka hudbe, výkonom hercom, humorom zasadením do prostredia, ktoré blízkym ich aktérov prináša viac sĺz ako radosti dokonale. Samozrejme, nie je to Trainspotting, ale...Nad týmto som uvažoval takmer celý deň, či to tu napíšem, alebo nie. Konkurencia bola veľká (Občanský prúkaz,Pelišky,Habermanúv mlýn,Želary,Vratní láhve) ale napriek tomu je pre mňa Perníková veža NAJLEPŠÍ ČESKÝ FILM natočený po roku 1993... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Svého času se na tenhle film chodilo jako na nové Samotáře, jenže on je spíš nový Requiem For A Dream. Pochopitelně bez všech jeho kvalit. Příběh je stejně banální jako předvídatelný, což u Aronofského drogového thrilleru nevadilo, ale Perníkové věži to podráží nohy, protože jinak není kde brát. Herci jsou - mimo sympatického Jana Dolanského a Vladimíra Marka úplně tuctoví, a navíc příšerně dabovaní. Mix zvuku je celý ohavný, což atmosféře rozhodně nepřidává. Scénář se ji navíc ředil neustálými vtípky, z nichž většina jen prošuměla. Šteindler zkoušel co se dalo, takže jsem měl občas pocit, že točí absurdní drama. Krásným příkladem je zpívací scéna, která nemá vůbec žádný důvod, pointu, ani význam. Zaujal mě alespoň depresivní závěr. Před dvaceti lety mně z něj trochu mrazilo. Dnes už ani to ne. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Dafuq?? Kameňák po feťácku? Najdrbnutejšie vtipy zakomponované do tejto zlátaniny, najväčšie filmové klišé (ganja v krabici od kávy) a pritom sa to tvári tak drsne, tak vtipne, tak cool... No nie... Predabovaný Dočko sa ešte dá, ale predabovaný Černý, kristaboha, to už je vážny prúser. Vladimír Marek, to je postavička sama o sebe. Vo Fontáne 2 som mu jeho Piraňu zhltol, tu však bol hrozný, prehrával presne ako Dolanský a Kuchař, akurát, že pri Kuchařovi to bolo sympatické a vtipné. Všetko tak zachraňuje v závere hitchcockovský Schmitzer, ale len čo sa jeho role týka, pretože celá pointa filmu je tak debilná a predvídateľná, že si tým zmarila akékoľvek šance na priemerné hodnotenie. Chlapci, nefúkajte, a hlavne - netočte filmy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Taky to má sjetý gumy !!" - "Tvůj fotr měl sjetou gumu !! Před dvaceti rokama !!" ;) Škoda, že Milan v tom hrobě, kam se neustále (z)vrací, nezůstal.. I když v souvislosti s jeho další tvorbou nakonec tahle Perníková chloupka není až taková šmíra, zejména dík minimu skutečných hereckých výkonů Dočolomanského s již zde výborným Dolanským a sem tam zdařilé hlášce, protože teprve až Šteindlerovi definitivně hráblo a Nově se začal voblíkat jako stará bába, teprve pak začalo jít (divákovi) opravdu O život.. Bez hlubšího zamýšlení se (pro jistotu) nad obsahem se zdá naprosto jasný pouze jeden fakt, totiž že Martin Němec si jednoznačně líp rozumí s notama než s textem, a tak lze ještě ocenit ten soundtrack, protože ten se mu celkem povedl.. Ve finále takřka stejná zhovadilost jako přehypovaní Samotáři.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu trpí Jakub (Dolanský) psychickou i fyzickou závislostí na drogách resp.na pervitinu.Faktem je,že lidé závislí na pervitinu ovšem žádné příznaky fyzické potřeby nemají, jelikož fyzická závislost na pervitinu neexistuje.Jedná se pouze o psychickou závislost. (bohhous22)
  • Po filmu ještě v témže roce vyšla i stejnojmenná knižní podoba. (Erico)

Reklama

Reklama