Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před více než sto lety se lidé jako Sam Goldwyn, Louis B. Mayer nebo bratři Warnerové rozhodli opustit Polsko a stali se magnáty. Na své cestě byli nuceni čelit řadě dobrodružství a překážek. Vydejte se s nimi ke kořenům Hollywoodu... Dokumentární film Pollywood z dílny Paweła Ferdeka je osobní cestou do Ameriky, na níž režisér kráčel ve stopách východoevropských zakladatelů Hollywoodu. Snímek vypráví univerzální a vzrušující příběh o snech, odvaze a zoufalství, odehrávající se na pozadí dějin továrny na sny a současného Hollywoodu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pollywood je asi všade na svete. Existuje vôbec krajina, ktorá nemá Poliakov ako národnostnú menšinu? Neviem ako v Ugande, ale napríklad v Juhoafrickej republike sú takisto zaregistrovaní. Veční emigranti, ale na druhej strane sa vedia uchytiť. Tento dokument je len malým útržkom z tejto emigrácie. Pawel Ferdek sa snaží dopátrať, ako sa malá poľská komunita uplatnila v Hollywoode. Väčšinou šlo o židov, ktorí sa doma nemohli uplatniť. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Spousta zajímavých (nových) informací v pro mě nezkoukatelné formě. (tlačení na pilu s rádoby vtipným konceptem by mělo být jako rámec dokumentu trestný! - hned po časosběrech!!) ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama