Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Češi jezdí na chatu. Jezdí tam proto, aby byli v pohodě. A v pohodě budou, i kdyby se kvůli tomu měli zabít... Komediální epizodický seriál Osada zkoumá s velkým nadhledem český fenomén chataření. Kde jinde se mohou potkat tak různorodé a odlišné postavy než v chatařské kolonii? Milionář, který tají svůj majetek, aby zůstal v osadě oblíbený. Spisovatelka románů červené knihovny. Nepraktický ajťák, který i dříví seká podle návodu na internetu. Voják speciálních jednotek v záloze, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy. A další svérázné figury, které mají společné jen jedno – chataření... Do chatové osady Záhoří jezdil už jejich děda, jejich rodiče a budou jezdit i jejich děti. Platí neměnná pravidla a tradice. Přestože se svět mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot, staří i mladí. Vzdálili se sobě na hony. Kdeco vidí jinýma očima. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Vůbec by se totiž nepotkali. Podle toho to od pátku do neděle v osadě vypadá. Ale nakonec se všichni nějak vrátí k tomu nejdůležitějšímu, co vnímají společně: na chatě je pohoda. Pohoda, i kdyby to mělo stát všecky zbytky sil. A to je taky nejrozumnější evangelium, které by Češi mohli darovat rozhádanému lidstvu: jezděte na chaty a na světě místo válek zavládne pohoda! (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Chataření a chalupaření je náš národní sport, takže proč toho nevyužít pro seriál. Ten námět se nabízel sám o sobě. Vyskytují se zde opravdu zajímavé figurky a přesně takové můžete klidně potkávat třeba v paneláku na sídlišti. Takže všichni uvěřitelní a všichni samozřejmě spolu musí nějak vycházet nebo nevycházet. To záleží na situaci. Tady musí být všichni v pohodě, aby byla na chatě pohoda. Takže jo, proč ne, za mě pohoda. ()

Mlle

všechny recenze uživatele

Odkladiště mainstreamových herců, kteří jsou samozřejmě skvělí, ale… nemají kde hrát? Zkáza Dejvického divadla odstartovala lidovou, jak by řekli soudruzi, úroveň kdysi špičkového souboru (ano, dnešní název pro totéž je „buranské“, díky recenzetovi rikitiki) . Pro mě je tohle škoda času a pro tyhle herce škoda pověsti. ()

Reklama

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii: Kolečko se nezapře, směs bizarních postaviček s absurdními hláškami v absurdních situacích. Obsazení je prima, i když některé postavy dost přehrávají, děj až na výjimky odsýpá. Kvalita dílů kolísá, občas dialogy šustí papírem, ale celkově se tomu ty tři hvězdy dají udělit, je to taková jednohubka, u které se člověk chvíli směje, chvíli nevěřícně čumí. Pobavila mne ta znojemská sýrárna, to jsem nevěděl, že tady nějakou vyhlášenou máme, nejbližší krávy jsou někde v Alpách :) ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemný seriál, který nás mnohokrát pobavil ztvárněním a parodizováním různých stereotypů. Ať profesních, soukromých, nebo náboženských. Celý koncept Osady byl přitom věru jednoduchý. Na jedno místo nasázet různé charaktery a sledovat, co se kde semele a porůznu vyvrbí. A byla to skutečně radost. Petr Kolečko dokazuje, jak komediálnímu žánru rozumí. Klidně bych si v jeho verzi dal nějakou takovou moderní Homolkovu rodinu. Za mě palec nahoru. 80% ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holub s Plodkovou a Poláškem značně trčí. Udělat z těchto postav hlavní aktéry, či aktéry v popředí proplétající se každou epizodou, věřím, že by to jejich charaktery utáhly skvěle. Zbytek postav je překvapivě ne tak dobrých (Nesvačilová, Bareš, Červenka), průměrných (Chýlková, Nový), někdy vyloženě debilních s naprosto imbecilním vývojem (Pavla Beretová, Myšička), nebo jen zkrátka osinou v zadnici bez vývoje (Arnoštka a její kámoška) a postrádaní hodných sidekicků (Hanák). Těžký průměr, čekal jsem více. Jazýček vah u mě převažuje ke třetí hvězdě díky tomu, že jsme to měli doma jako vymývací oddych po pracovním týdnu, že jsme se na to občas i těšili a dokoukali to (až na jednu epizodu někde vprostřed). Kolečko nemůže napsat každý rok 1-2 dobré seriály, natož filmy, do kterých se pouští. To by byl nadčlověk. 51% ()

Galerie (476)

Zajímavosti (30)

  • Seriál se natáčel v Nižboru u Berouna, kde byla pro účely seriálu postavena chatová osada Záhoří. (SONY_)
  • Petra Nesvačilová hrála postavu Heleny Rubalové těhotná, což umně maskovala, ale ke konci natáčení už to nebylo jednoduché. (raininface)
  • Premiéru páté epizody zhlédlo 966 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama