Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Japonsko je po obřím zemětřesení zničené a začíná klesat ke dnu. A jedna rodina musí napnout všechny síly, aby přežila cestu potápějícím se souostrovím. (Netflix)

Recenze (7)

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se snaží držet naději, na druhou stranu je to až brutálně tvrdý co se týče úmrtí postav a celkového rozashu katastrofy. Nikdo není v bezpečí, když Japonské ostrovy ke dnu jdou. Prolíná se zde i duchovno s realismem, halucinace, sny, přání. Někdy si logika dá pauzu a nechá prostě příběh jít svou cestou (lidi plavou/cestují řekou a potom jim elektronika pořád funguje), postava na náhodu najde funčkní opuštěné? vojenské obojživelné vozidlo, atd. Ovšem nejlepší postava byl, jak by řekli Japonci, old geezer, který tam přijel na elektrickém vozíko-nákup tašce a no-scopil z luku, hrdina, kterého si nezasloužíme, a přesto přišel! Poslední díl je asi největší mindfuck ze všech. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je tam hodně náhody, především co se týká závěru. Je to hodně přitažené za vlasy ve všech směrech, nejmíň mi tam sedla ta sekta, která mi tam do té katastrofy vůbec nezapadala.Pro mě nejsilnější byly první tři díly, pak už jsem to zkoukl z povinnosti. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozbředlá kopa hnoje... Pochválím snad jen úvodní první otřesy a překvapivé smrti v prvních dvou dílech, jinak je to trapně bolestivá podívaná.. Kresba hnusná (charaktery jsou nesympaticky navržené.. kreslíři nedokázali sjednotit styl.. Čtrnáctiletá holka je jednou kreslená jako bárbína s nohama 2x delšíma než zbytek těla a jindy zase jako čtyřicetilétá zápasnice MMA... atd.) Animace hrozně laciná, drhnoucí, nedynamická.. neumětelsky sestříhaná... Každá akce je kostrbatá (to už mám radši ty anime co svou lacinost přiznávají a dokážou pracovat se statickými obrazy).. Malý blbeček každou větu prokládající protivnýma engulish vložkama je na zabití.. Proboha, když neumím vyplodit animaci v požadované dynamice, tak snad do děje nevkládám zbytečné DJ, taneční, párty scény které mají být asi jakože cool (jak by řekl ten malej fracek), ale ve výsledku jsou úplně stejně trapné jako hypertrapná rapovací scéna o pár dílů dál.. A do toho pathos všech možných forem a intenzit.. + přiblblá (zase pathetická) reklama na olympijské hry... O nějaké logice v jednání postav, smysluplnosti děje (i s ohledem na to, že je to prostě sci-fi anime), či snad uvěřitelné psychologii, zde nemůže být řeč..... Hrůza, zahozený potenciál, prachy hozené do kanálu.. Nepamatuju si kdy naposledy (a jestli vůbec) mě nějaké anime takhle nasralo.. ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama