Reklama

Reklama

Ted Lasso

(seriál)
  • USA Ted Lasso
Trailer
Komedie / Drama / Sportovní
USA, (2020–2023), 23 h 55 min (Minutáž: 29–78 min)

Hrají:

Jason Sudeikis, Brendan Hunt, Stephen Manas, Nick Mohammed, Bronson Webb, Juno Temple, Hannah Waddingham, Jeremy Swift, Teresa Mahoney, James Lance (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Jason Sudeikis je Ted Lasso. Trenér amerického fotbalu. Přestože s evropským fotbalem nemá žádné zkušenosti, stěhuje se do Anglie, kde ho najali, aby trénoval fotbalový tým. Půjde to, „jako když Lassem mrská“, i když jsou hráči cyničtí a město nepřátelské? (Apple TV+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (187)

shyster 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi cca 4-5 dílů první série, abych se chytil na daný styl seriálu, ale pak už je to ten správný feelgood seriál. Očekával jsem tedy od toho něco ve stylu Okresního přeboru, takže mě v zásadě překvapilo, jak se tu minimálně řeší samotný fotbal. V 1. sérii mi scházelo vícero vtipů. V 2. sérii už se to rozjíždí víc hlavně díky Royovi. Zároveň ale ve 2. sérii mi vadilo několik zbytečných scénaristických berliček, které z některých postav dělaly blbce. Konec však navnadil na 3.sérii. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Just Belive. Väčšina mojich rozhovorov o súčasnej tvorbe má skôr nihilistický a cynický podtón. Nepáči sa mi veľmi, ako sa pristupuje k príbehom, postavám a ako aj vysokorozpočtové filmy a seriály skĺzavajú do scenáristickej šedi. Ted Lasso je možno sofistikovaným klišé, so starosvetskými postavami a naivným pohľadom na svet, kde skôr za rohom nájdete pochopenie a happyend, ako skutočnú realitu, ALE v tejto dobe a v tomto období, kedy realita naozaj bolí a kedy sa skutočné hodnoty tak trochu vytrácajú, je v tomto smere Ted Lasso takým milým úsmevným pripomenutím, že ľudskosť je ešte stále cool a má všemožné atribúty na to aby dojala, rozosmiala a trošku uľavila utrápenej mysli. Jeden z tých seriálov, ktorých originalita tkvie v tom, že postavy v seriály pochopíme, spoznáme a budeme im držať palce. A dakedy stačí k príjemne stráveným večerom len to. Sudeikis a Temple fantastický. 1.séria 85% Kvalitatívny posun späť. Dôvod? Príliš veľa motívov, ktoré sa ku koncu začnú trieštiť, rozpadať a zauzlovať, čo síce vytvára podmienky pre vyvrcholenie v tretej sérií, ale zároveň to uberá na tej pohodovosti s ktorou ten seriál tak dobre narábal. Ted Lasso prestáva byť hlavnou postavou a je len častokrát sledovateľom udalostí na ktoré nemá žiadny vplyv. Funkčné stále v detailoch - či už sa jedná o Roya alebo vnútorný svet hrdinov, ktorý je prezentovaný po troškách ale my si aj napriek tomu dokážeme  o nich vytvoriť akú takú predstavu. Zauzlovanie na konci som čakal a zároveň som bol ním sklamaný. Aj napriek uveriteľnej motivácií, som čakal niečo sofistikovanejšie. Ako medzi článok medzi sériami to vie pripraviť živnú pôdu pre vyvrcholenie. Ale ako celok mi to prišlo uťahané, a bez pamätnej scény. A epizóda o Beardovi a jeho nočnom putovaní bola bizarná, zbytočná a do konceptu seriálu absolútne nezapadala. 2.séria - 60% Máloktorý seriál si môže dovoliť zmeniť dĺžku jednotlivých epizód z pol hodiny na 60 minútové časti. Tedovi to ale nejako neubližuje. Ak ste to pozerali až do tretej série, tak máte všetky tie charaktery radi a užívate si každú jednu minútu s nimi. Oproti, pre mňa slabšej druhej sérií, je táto tretia príjemným vykúpením. To, ale samozrejme neznamená, že to nemá chyby. Má a je ich celkom dosť - nevyváženosť emócií, niektoré nie úplne doklepnuté línie a niektoré zbytočné dejové odbočenia a miestami až rozprávkové vyriešenie skutočných problémov. Ale vo výsledku je to strašne príjemný a pozitívny seriál. Paradoxne veľa emócií ide od iných postáv. Nie od Teda. On to len svojou prítomnosťou zlepuje dokopy. Kopec krát som sa na tom s chuti zasmial aj s chuti poplakal.  Takmer 95% času to pôsobilo autenticky, ľudsky a malo to množstvo momentov, ktoré podľa môjho skromného názoru potrebujeme vo filme alebo seriály vidieť, aby sme si pripomenuli silu empatie a dobro. Myslím si, že práve preto je Ted Lasso taký úspešný. Lebo nám to takmer v každej jednej časti pripomína. Vďaka za to! 3.séria 90% A Roy Kent rules! ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Laskavy odpocinkovy serial o pratelstvi a soutezive povaze sportu. Naivni americky maskulunni dobrak davajici najevo sve city v Britanii, tak zapaleny, vrely, vlidny a vtipny , s pomoci lidovych mouder dostatecne motivuje tym, ktery se doposud sotva udrzel v prvni lize. Poznate tak, na cem v zivote zalezi. Ve treti serii se pribeh tristi mezi dost postav. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapení roku. Ačkoliv je pro mě fotbal naprostá španělská vesnice, tak tohle příjemné komediální drama osloví snad každého. Hlavním tahákem je samozřejmě energický a skvělý Sudeikis, nicméně i ostatní postavy velice rychle přirostou k srdci a všechny jejich strasti i úspěchy prožíváte s nimi. K tomu navíc obrovská porce upřímného lidského humoru, který člověka v těchto dobách vyloženě pohladí. Jednoduše báječné! EDIT: Po třetí sezóně - nejlepší seriál posledních několika let. Vrchol seriálové tvorby a projekt, který s každým dnem dokáže proslunit i ten nejposranější den. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série - Fotbal mám rád a tak jsem měl radost, když jsem se dozvěděl o komedii z fotbalového prostředí. Střet americké a anglické kultury vydá na tisíce vtípků a slovní hříčky jsou perfektní. Zápletka a její vývoj funguje. Ted Lasso a jeho optimismus je nakažlivý a celkově postavy (Roy Kent je super) a jejich obsazení je vydařené. Chytlavá znělka a celkově padnoucí hudba tomu taky sedí. Je to příjemné sledovat podle mě se z tohohle originálního nápadu dá ještě spoustu vytěžit a těším se na víc. 2. série - Zatímco první řada se koupala v nezničitelném optimismu, tak druhá přináší jiný tón a vyznění. Ale to nutně neznamená, že je to špatně, protože i díky tomu si postavy procházejí vývojem. Favoritem u mě zůstává Roy Kent, ale celé obsazení má co nabídnout, jen vývoj Nata mi úplně neseděl. Jinak je vidět, že díky úspěchu se mohlo zatlačit na licence klubů a známější hosty jako Lineker nebo Henry. Jsem zvědav, co přinese třetí řada a rivalita s West Ham United, snad se i díky tomu vrátí víc do popředí fotbal jako takový. 3. série - Podle mě se Ted Lasso rozloučil skvěle. Obzvláště závěr poslední epizody proměňoval jednu gólovku za druhou. Každá z postav si během třetí řady prošla nějakým vývojem a většina linek mě bavila. Pár mi jich přišlo slabších, nebo nevyužitých (záporák Nate a jeho ultra rychlé vykoupení), ale celkově jsem byl spokojený s tím, čeho jsem se dočkal. Seriál až do konce dávkoval pozitivitu a optimismus a takových seriálů je jen pár, takže i když třetí řada nebyla tou nejlepší, tak jako celek si Ted Lasso zaslouží oslavné komentáře a několika násobné vidění. Parta z Richmondu mi bude chybět, ale zase bude radost se k nim někdy vrátit. ()

Galerie (250)

Zajímavosti (58)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Kultovní komedie Vybíjená se dočká dvojky

Kultovní komedie Vybíjená se dočká dvojky

28.04.2023

O dvojce slavné komedie Vybíjená s Vincem Vaughnem a Benem Stillerem se spekulovalo už roky, nyní se ale projekt zdá být konečně realitou. Studio 20th Century potažmo Disney film čerstvě odkleplo a… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama