Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tento seriál, inspirovaný skutečnými událostmi, osvětluje kontroverzní dobu v australské moderní historii, kdy ve vnitrozemí Jižní Austrálie prováděli Britové v 50. letech jaderné pokusy. Major Leo Carmichael má navrhnout a dohlížet na stavbu atomových testovacích věží na střelnici Maralinga. Zodpovídá se pouze svému velícímu důstojníkovi, generálu Crankfordovi, známému všem jako „Mrzout“, který s testováním nesouhlasí. Oba rozhodí i příjezd nové meteoroložky Evy Lloyd-Georgeové, kterou sem poslalo M16, aby zjistila, kdo odtud vynáší informace. Crankford poté nutí Lea, aby se k němu připojil při cestě do pouště, kde se chce setkat s domorodci, navzdory tomu, že ten věří oficiální propagandě, podle níž v oblasti žádní domorodci nejsou. Na vrcholu studené války se v lidech neustále prohlubovaly pocity loajálnosti i zrady a věřit se v té době dalo jen nekonečnosti pouště. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

tomuleee 

všechny recenze uživatele

Furt se nemohu zbavit dojmu že vidím Australskou variaci na MASH ale baví mě to. Chvíli se směju chvíli je to drama. Ale hlavně je to svěží. 100 % ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Od poloviny velmi zajímavé fiktivní drama napsané podle reálných skutečností. V první polovině vadí (alespoň mně) chvílemi křečovitá snaha zabudovat do vyprávění komické prvky, které mi k tématu ani k pozdějšímu celkovému vyznění nesedí. ()

Reklama

Galerie (330)

Reklama

Reklama