Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jane Marple tentokrát vyšetřuje zdánlivě jasný případ vraždy. Detektivní instinkt však staré dámě nedovolí spokojit se jen s jednoduchým vysvětlením. Podrobná prohlídka pokoje zavražděné přináší překvapující zjištění, stopa vede k místnímu divadelnímu spolku. Miss Murple proto vstupuje na prkna co znamenají svět... (dopitak)

Recenze (8)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Temný prolog s oběšením ženy nutí člověka skoro pochybovat, zda v třetím díle Pollockově sérii nedošel humor, ale důvěrně známá cvrlikavá melodie pod obrazovou montáží u soudu vrátí vše do starých kolejí. Věčná potížistka slečna Marpleová tentokrát sedí v porotě a znemožňuje vynést rozsudek nad mužem, který se všem kromě ní jeví jako evidentní vrah. To, co následuje, je jen místy detektivka a zhusta situační komedie. Z Marplové se tentokrát stává hvězda prken, jež znamenají svět. Teoreticky souhlasím s všeobecným míněním, že jde o nejslabší ze čtyř filmů, ale spíš v tom smyslu, že na detektivku je příliš rozhrkaný a v závěru dokonce poruší jedno z ultimativních přikázání "desatera pátera Knoxe". ;-) Pokud jde o zábavnost, nevidím mezi tímto filmem a třemi ostatními nijak výrazný rozdíl. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slečna Marplová dokáže znervóznit i samotného soudce! A navíc se jako jediná členka poroty z lidu postará, aby bylo jednání odročeno, jelikož se jí celý případ nepozdává. V pátrání jí opět pomáhá oddaný pan Stringer. Samozřejmě musí být babka opět ve střehu, poněvadž se sama stane vrahovým terčem (jak jinak). A když vrahova past sklapne na prázdno, nachystá slečna Marplová svoji vlastní. Méně vtipu, více napětí, byť na úsměvné scénky také dojde - seržant pozdě zjistí, že se usmíval předčasně, když si dal s Marplovou partičku dámy. Pozor, možný spoiler: scéna v propadlišti by se dala nadneseně označit tři v jednom aneb tři jednou ranou... zábavné a ve stejném duchu jako zbytek celé volné série. Jednu hvězdu jsem však z mého předchozího hodnocení ubral, jelikož tak dobrá tahle detektivka není. Přesto nechávám čtyři, anžto spokojen jsem nakonec byl. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Série stále více sklouzává do komediálního žánru na úkor napětí - Marple v porotě u soudu plete, soudce se zase v přestávce líčení ožírá.___Tentokrát však ale překvapivě chybí atmosféra, která filmy s Miss Murple provází, i scénář je maličko prostomyslnější. Především proto považuji tento film za nejslabší v celé sérii.___ Rozhodně však nemůže být řeč o "příšerné adaptaci", film má pořád své kouzlo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Spojiť humor a vyšetrovanie vrážd sa podarí len zriedkakedy tak, že rovnomerne ostáva po celý čas zachovaná dramaticky vážna rovina vyšetrovania a humorná časť v podobe neustálych situačných i slovných gagov. Ako to funguje opíšem na scénke z úvodu: Vidíme vážny záber na nočným vetrom rozvŕzganú tabuľu hostinca s príznačným názvom Obesencov kľud, do toho čierne topánky vykračujúce štrkom. Vtom sa objaví celá postava kráčajúceho v podobe tučnejšieho, komicky pôsobiaceho strážnika, uvoľňujúca úvodné napätie. Vypije si obligátne nočné pivo, no popri popíjaní vidieť v neďalekom okne domu cez záclony obrysy zločinu. Pri návrate z piva strážnik cez rovnaké okno zaregistruje to, čo predznamenal predchádzajúci obraz. Ale výjav predznamenal aj úvodný obraz filmu - obesenca a jeho visiaci kľud. Toto sa udeje v necelých úvodných dvoch minútach filmu. A tak to pokračuje ďalej, a tak to pokračuje podobne až do konca. Humor je nevtieravý, prirodzene zapadá do deja. Poznámka: Okrem hlavnej dejovej línie si film skvele usiera z povrchnosti a neschopnosti oficiálneho mocensko-vyšetrovaco-trestajúceho inštitucionálneho aj personálneho aparátu. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama