Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Epizody navazující na pilotní film The Secret Adversary (Tajemný protivník):

1. The Affair of the Pink Pearl (Případ růžové perly) - obsahuje také úvod z povídek A Fairy in the Flat (Víla v bytě) a A Pot of Tea (Konvice čaje)
2. The House of Lurking Death (Dům, kde číhá smrt)
3. The Sunningdale Mystery (Záhada v Sunningdale)
4. The Clergyman's Daughter (Dcera duchovního) - obsahuje také povídku The Red House (Červený dům)
5. Finessing the King (Impas na krále) - obsahuje také povídku The Gentleman Dressed in Newspaper (Pán oblečený v novinách)
6. The Ambassador's Boots (Velvyslancovy boty)
7. The Man in the Mist (Muž v mlze)
8. The Unbreakable Alibi (Neotřesitelné alibi)
9. The Case of the Missing Lady (Případ zmizelé dámy)
10. The Crackler (Praskač) (NinadeL)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Jedním z oblíbených časopisů Tommyho je Picture Show, titul, který vycházel od roku 1919. (NinadeL)
  • Jedním z mnoha popkulturních odkazů je citace Douglase Fairbankse z filmu The Black Pirate (1926), která se opět předběhla v čase původního vydání povídek, ale minimálně spadá ještě do doby před vydáním knižní verze v roce 1929. (NinadeL)
  • Jedním z hlavních motivů povídek i seriálu jsou citace, zmínky a parodie / pocty směřované k autorům jiných slavných detektivů, které Christie znala a mezi než počítá i sama sebe: Arthur Conan Doyle, R. Austin Freeman, Valentine Williams, Herman Cyril McNeil, Isabel Ostrander, Clinton H. Stagg, Gilbert Keith Chesterton, Edgar Wallace, baronka Emma Orcza, A. E. W. Mason, Freeman Wills Crofts, Anthony Berkeley a H. C. Bailey. (NinadeL)
  • V kanceláři Tommyho & Pentličky je plakát na film s Rudolphem Valentinem Son of Sheik (1926). Film vyšel ale až v pauze mezi sérií hlavních povídek (1923-4) a vánočním speciálem (1928), takže by mnohem více odpovídal plakát na film Sheik (1921). Další reference pro změnu odkazují na snímek Blood and Sand (1922). (NinadeL)
  • Ve své době nebyl seriál příliš úspěšný, ale v roce 1985 John Tribe získal ocenění Emmy Awards za úvodní titulkovou sekvenci, která je pro každý díl jiná. A posléze se zařadil mezi klasické přepisy Agathy Christie. (NinadeL)
  • The Adventure of the Sinister Stranger (Dobrodružství se záhadným cizincem), Blindman's Buff (Hra na slepou bábu) a The Man Who Was No. 16 (Muž, který byl číslem 16) jsou povídky ze sbírky Partners in Crime (Zločiny pro dva) z roku 1929 na které se doposud v žádném filmovém nebo televizním přepisu nedostalo. (NinadeL)

Reklama

Reklama