Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výzkumné oddělení z elektronické společnosti se přestěhuje do starého viktoriánského domu, aby mohlo v klidu pracovat na hledání nového záznamového média. Když členka týmu Jill Greeley (Jane Asher) zahlédne ducha, ředitel týmu Peter Brock (Michael Bryant) se rozhodne nejen analyzovat zjevení uvězněné v kamenné zdi, ale také jej vymítat. (Epistemolog)

(více)

Recenze (4)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem narazil v Encyklopedii hororového filmu a zaujal mě tím, že jde o kultovní televizní inscenaci z dílny BBC která v sobě spojuje nadpřirozený horor se Sci-Fi prvky a vůbec zde poprvé přišli s hypotézou, že přízraky jsou ozvěnou minulosti ve formě energie. Tento snímek významně inspiroval klasiky jako Poltergeist(1982) a Prince of Darkness(1987) což je samozřejmě chvályhodný ale film sám osobě mě moc nezaujal. Je to prostě TV film kterej je namísto akce zbytečně ukecanej. I té atmosféry a napětí je tu velice pomálu. 2hvězdy ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Kultovní britská televizní klasika, která zažehla tradici vánočních tv duchařin od BBC. Scénář dostal na starosti legendární Nigel Kneale, kterej má na triku televizní i filmové zpracování příběhů profesora Quatermasse, První muže na Měsíci a hlavně další nezapomenutelnou vánoční tv klasiku, a to Ženu v černém z děvětaosmdesátého. Na režisérskou stoličku se posadil Peter Sasdy, kterej předtím režíroval tři hammerovský horory. Není od věci zmínit, že "The Stone Tape" byla původně zamýšlena jako osmý díl antologie Dead of Night, padesátiminutových duchařin od stejného tvůrčího týmu, ale nakonec byla vysílána zvlášť o vánočních svátcích. Jedná se o velice originální pojetí duchařské tématiky šmrnclé sci-fi, a jako správná televizní hra je to hodně ukecaná záležitost. Což tady ovšem není vůbec na škodu. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tým vědců pracující na novém záznamovém zařízení přijede do starého viktoriánského zámku a zde během testů v jedné místnosti uslyší hlas jakési ženy. Jedna vědkyně v týmu, Jill, onu ženu nejen uslyší, ale také uvidí a tým se tak rozhodne pomocí nového zařízení přijít záhadě na kloub… The Stone Tape je televizní hra od BBC a to velmi vydařená! Kombinace klasického „haunted“ námětu a lehkého sci-fi zpracování (efekty) mi přišla velmi atraktivní, pokud vás od BBC bavil třeba seriál Day of the Triffids, či Quatermass and the Pit, určitě neváhejte. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

V prve rade je treba si rict, ze je to televizni film. S tim pocitejte. Jako kdyby to natocili na Kavkach...zadna filmova kamera, triky apod. Je to ciste konverzacni vec bez jakekoliv vetsi vypravy. Presto to svoje kouzlo ma... ()

Reklama

Reklama