Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál Dobrý den, pane Offenbachu byl natočen při příležitosti 100. výročí úmrtí operetního skladatele Jacquese Offenbacha. Příběh začíná v roce 1855 v Paříži, kdy Offenbach opouští po šesti letech místo kapelníka ve slavné Comédie Française a otevírá si vlastní divadelní scénu. Zde, v Théâtre des Bouffes-Parisiens, se také o tři roky později uvádí Orfeus v podsvětí, který zahájil léta hojnosti pro Jacquese Offenbacha. (Snorlax)

(více)

Recenze (13)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Seriál neztratil nic ze svého kouzla. Francouzi si na své domestikované přistěhovalce nikdy nenechali sáhnout a milovali je možná více než své rodáky. Ze seriálu je cítit úcta k Offenbachovi, která však naštěstí neupadá do servility, neboť je kompenzována značným nadhledem. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jako dítě mě svět operetek nesmírně nudil. Až jsem prošel hudebním vývojem, tak pak se mi do něho občas vsunula i operetka. A Offenfach patří mez ty skladatele, kteří ve svém oboru dosahovali dobrých výkonů. Sice to není moc pro mě, ale trojku dávám za to, že tenhle žánr existuje, že si získal své publikum, své příznivce, není jich moc, ale přijde mi to, jako obohacení - třeba jen dočasné - života mnoha lidí - co se na to někdy naladili... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V našej televízii sa tento 6-dielný seriál objavil v roku 1980 a patril k stálej ponuke životopisných seriálov zahraničnej produkcie. Francúzi prekvapili bohatými kostýmami a slušnou výpravou. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...spomienky matné,ale pozitívne....rád by som si ešte pozrel,ale žiaľ dobré veci z TV odchádzajú ako prvé a i tento príjemný seriál je toho dôkazom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Michele Boisrand mi teda vela nehovori, a ako serial je to tiez len priemerne. pribeh o Offenbachovi a divadelnej scene je fajn, ale dost nudi. Francuzi vsak posunuli serial do priemeru vdaka nadhladu. 50 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jem viděla před mnoha a mnoha lety. Samotný děj už si nijak zvlášť podrobně nevybavuju, ale pamatuju si ATMOSFÉRU, kterou dokázal vyvolat. Stal se jedním z těch příběhů, které jsem prožívala. Netuším, jak by na mě zapůsobil dnes, ale patří k těm čestným výjimkám, které si troufám ohodnotit, aniž bych se na ně musela podívat znovu. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Životopisný seriál plný humoru, krásných kostýmů, tanečních výstupů a nestárnoucích melodií ze všech známých operetek tohoto populárního skladatele, kterého skvěle ztvárnil Michael Serrault jsem měla moc ráda. Škoda, že je zapomenutý někde v archivech francouzské televize, určitě by i v současnosti zvedl sledovanost. Dodnes si z něho pamatuji jednu repliku pronesenou popletenou subretou z pódia směrem ke královské lóži, v níž seděl Napoleon III. přezdívaný „Orlík“ a to : „V orlím hnízdě vyrůstal oslík.“ ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Dovolím si ohodnotit tento seriál ač mé vzpomínky na něj jsou z doby "pravěku" mého dětství. Ale už samotný fakt, že ve mě tento seriál vůbec nějaké vzpomínky vyvolává (vzpomínám si hlavně na scénu z posledního dílu, kdy Offenbach téměř ještě na smrtelné posteli skládá operu Hoffmanovi povídky), svědčí myslím o tom, že šlo o kvalitní televizní počin. Strašně moc mě mrzí, že ČT není schopna tento seriál reprízovat (po vzoru seriálu Verdi). A jak jinak se k tomuto dílu dostat, přiznám se nevím. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaná podstatná část životopisu slavného francouzského skladatele německého původu Jacquesa Offenbacha. Způsob zpracování dokládá, jak si Francouzi vážili a váží tohoto "otce" operety. Snad žádný jiný skladatel se tak nezasloužil o rozvoj tohoto typu hudby. A o tom ten seriál je. Je jenom škoda, že dnes jsou divákům takováto díla televizema "odpíraná" a to ve jménu uvádění nesmyslných krváků, hororů a romantických kravin. Seriál by i dnes určitě prospěl mladým k poznání jiného typu hudby, než je bezduché, rytmické mlácení do nástrojů všech druhů. I když je otázné, zda by se na to vůbec dívali. Dnes totiž frčí muzikály, což ale nakonec není nic jiného, než moderní podoba operety. Vedle nádherné hudby Offenbacha nezapomenutelným způsobem ztvárnil Michel Serrault, a i proto dávám 5. ()

svetylko 

všechny recenze uživatele

Tohle si pamatuju, u nás to šlo o pár let později, byla jsem čerstvá náctiletá a hrozně mě to bavilo. Hudební, inteligetní, vtipné. Pročpak to zmizelo z televize, pročpak to nikde není? Pročpak?! ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen po paměti, viděla jsem v 80. letech a moc se mi to líbilo, tou dobou to byla jedna z nejlepších věcí, co se daly v ČST vidět. Škoda že to nedávají znova. ()

Clowie 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ten seriál jako dítě a byla jsem šťastná. A ptala jsem se - proč mám poslouchat slaboduché melodie odnikud nikam s bezprizorními rytmy, když existuje taková nádherná hudba? Tehdy jsem nemohla jen tak ťuknout jinam, jako dnes, když narazím na blbost. Když v tom seriálu odcházeli návštěvníci a cestou domů si zpívali, tak jsem to nechápala. Pro mě byla divadelní představení (poplatná tehdejší době) nutné zlo, které jsem musela absolvovat se školou. Jen divadlo Járy Cimrmana mi poskytlo takový zážitek A vracím se dodnes ke Krásné Heleně a k Úspěchu českého inženýra v Indii dodnes. Každou chvíli. Tedy nechci srovnávat... ()

Reklama

Reklama