Reklama

Reklama

Kluk od velryb

  • Rusko Kitoboj (více)
Trailer

Obsahy(1)

Leška žije v odlehlé vesnici v Beringově průlivu mezi Čukotkou a Aljaškou. Stejně jako většina místních mužů pracuje jako velrybář a vede jednotvárný život na nejzazším východě Ruska. Do vesnice právě dorazil internet a převážně mužská část populace se po večerech schází, aby sledovala tančící „camgirls“ na erotických webových stránkách. Pro většinu mužů je to jen zábava, ale Leška to bere vážně. Na internetu se seznámí s krásnou mladou Američankou a zamiluje se do ní. Jednoho dne se ji rozhodne vypátrat v reálném světě. Jeho posedlost vede k hádce s nejbližším přítelem a k riskantní cestě přes rozbouřené vody Beringova moře směrem k Aljašce, kde hledá svou novou lásku. Rozdíl mezi lidskými představami a realitou je ale větší než vzdálenost mezi Čukotkou a Detroitem... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velrybářská osada na pobřeží Čukotky nenabízí pro dospívajícího kluka moc perspektiv, a dívek je tam nedostatek. Takže je jednoduché se zamilovat do dívky provozující erotické služby přes webovou kameru. Jeho cesta za vyvolenou do Detroitu je sice spíš útěkem, ale kromě trochy dobrodružství v ní nechybí ani humor. A autor to dokázal udržet v realistických mezích. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono je to až roztomilý, že kluk z Čukotky se zamiluje do virtuální ťapinky z Detroitu. Není se co divit, místo ženských čumí na mrtvé velryby a je obkloben bandou chlapů. Navíc místo kde žije, není zrovna oslava veselosti.  Režisérsky perfekltně vykresleno, ale moc se nezadařila chemie mezi mnou a lidmi ve filmu. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční coming-of-age. Negramotný synek od rybářů kdesi z dálného východu se crushne do rozcapené štětky z chaturbate a rozhodne se, že poctí svou lásku osobně. Vydává se tak na strastiplnou cestu do dalekého Detroitu. Cáklé už ve svém námětu, ale ve finále vlastně docela milé a trochu smutné. Kromě nahlédnutí do specifické kultury lovců velryb film zaujme i zajímavou režií a pochmurným prostředím sibiřské tundry. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na Čukotke svitá (názov románu Tichona Sjomuškina o zvykoch miestnych lovcov, ľstivom Američanovi aj začiatkoch budovania komunizmu) aj v 21. storočí. I keď od boľševikmi predpokladaného rozvoja má dnešný život domorodcov pri Beringovom prielive poriadne ďaleko. Zaujímavé skôr exotickým prostredím, ako pomerne predvídateľným dejom. Odohráva sa v odľahlej Čukotskej autonómnej oblasti, v najväčšej tamojšej dedine Lorino. Dokumentárne, no folkloristicky nesentimentálne, zachytenie dnešného života Čukčov (lov veľrýb, distribúcia ich mäsa medzi miestnych, tradičný pohreb) je organicky prepojené s hraným príbehom ústiacom do mysticko-optimistického záveru. Do rutinného života mladého lovca veľrýb vstúpi internet a prebúdzanie sexuálneho pudu. Na erotickom chate spoznáva príťažlivú, no nemú a na otázky neodpovedajúcu blondínu. Šialene sa do nej zamiluje. Potom, čo zistí, že adresa servera je v americkom Detroite, začne so srandovnou samo výučbou angličtiny. No zisťuje, že na plnohodnotné nadviazanie kontaktu to zďaleka nestačí. A tak sa po konflikte s najlepším kamošom odhodlá k zúfalému kroku. Veď Aljaška, a isto aj Detroit, sú tak blízko....70% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama