Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Matka dospívajících dvojčat se po 17 letech vrací do rodného města. Když záhadně zmizí, její děti se musí vyrovnat s tajemným rodinným dědictvím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som teda poriadne zvedavý, čo sa udeje ďalej. Koniec indikuje, že budeme mať pokračovanie a ja budem určite opäť pri tom. "Curon" ma celkom slušne navnadil svojim marketingom. Téma bola zaujímavá, poster ma okamžite upútal a seriál pôsobil celkom inovatívne. Možno aj preto ma trošku mrzelo, že otvorenie nebolo úplne ideálne, ale málokedy človeka chytí hneď prvá epizóda. Postupne sa však veci začínajú dvíhať a začíname chápať jednotlivé súvislosti. Keď sa to začne rozpletať, uvedomil som si, že koncept úplne originálny zase nie je. Najlepšie by som to asi prirovnal, že ide o mix "Look Away" a "Us". A myslím to v dobrom. Reálne si zobral najlepšie z oboch filmov a dali to dokopy do celkom silného seriálu. Aspoň teda, zväčša. Sú tu určité momentky, ktoré mi úplne nesadli. Ako príklad uvediem scénku z predposledného dielu, kde sa niekto snaží dostať sekerou do dverí, aby niekoho zabil. A je to spracované ako keby sa snažili kopírovať Kubrickovo "The Shining". Reálne to tvorcovia robiť nemuseli. Najlepšie momentky sú podľa mňa keď vidíme ako jednajú mnohé klony. Napríklad Lucasov klon je asi najdesivejší. A veľa z toho robí mimika a osvetlenie. Mám rád také scénky. Plus priznávam, že aj koncept toho, ako klony vzniknú je podľa mňa veľmi zaujímavý. A celé to je ako príbeh o dvoch vlkoch. Ktorí žijú v nás. Táto metafora dosť hovorí o tom, čo sa vo filme deje. Je zaujíamvé sledovať postavy, ich vývoj a koľko sa toho o nich budeme postupne dozvedať. Veľmi dobre to zamieša kartami. A to mám rád. Uvidíme čo seriál prinesie ďalej, ale som tomu otvorený. Chcem vidieť viac. Tak do toho. Hodnotenie: B+ ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

...jen další zklamání v roce 2020, navnadilo mě to mystery atmosférou, aby mě to hned zklamalo chováním postav a totální stagnaci nějakého alespoň malého vysvětlení proč se děje tohle a proč tamto. Naštěstí to zachraňují postavy, které jsou sympatické a táhnou děj. Závěr série mi přišel stupidní a totálně bez nápadu. 5/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

První sezóna seriálu „Curon“ se zaměřuje na jedno velmi specifické, podivné městečko, které má svoje temné postavičky, osudy, které nejsou vždy pěkné. Ale cílem seriálu není vyloženě děsit, je to spíš ona depresivní atmosféra, která zde hraje prim, ta spolu se skutečností, že vlastně pořádně nevíte, co se zde děje a postupně to teprve odhalujete. Bohužel to může být chvílemi celkem nuda. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No vesnice Curon má rozhodně problémy a mnohá tajemství...Odehrává se to asi všude v pohraničí, kde jsou historicky staré křivdy mezi původními obyvateli, zde tedy mezi rakouskými a italskými. Navíc tajemství v rodinách nikdy nedělá dobrotu a nakonec stejně všechno vyplave na povrch. Seriál mě bavil i když místy to docela drhlo, ale díky sqělé hudbě a sympatickým (většinou) protagonistům to vždy vybalancoval. Zasloužil by si pokračování. Za mě 85% ()

JB2203 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování seriálu jsem měl strach, aby slibně se rozvíjející děj nesklouzl k lacinosti a banalitě. Ale naštěstí tomu bylo právě naopak. Uhrančivý závěr mě nutí uvažovat o plném hodnocení. Zatím jediný seriál, který se v mých očích přibližuje myšlenkovým přesahem k fenoménu Dark. Na rozdíl od něj však zde nejde o strukturu či kontinuitu reality a času, nýbrž o hlubinnou souvztažnost archetypálního vnímání světa, o symboly podvědomí promítané do příběhu dvou sourozenců v malém severoitalském městě. Je to příběh veskrze symbolický, plný odlesků z hladiny tamního jezera, plný stínů vrhaných němými kostelními zvony na utopené věži. Jakoby zde děj skrýval pod stavbou příběhové kauzality svůj vlastní smysl, podobně jako lidská psyché skrývá svoji podstatu pod nánosem existencionálního strachu. A ke všemu to bylo dobře natočeno i zahráno. A taky parádní hudba, hlavně v závěrečné scéně. Doporučuji všem ctitelům C.G.Junga. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama