Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Matka dospívajících dvojčat se po 17 letech vrací do rodného města. Když záhadně zmizí, její děti se musí vyrovnat s tajemným rodinným dědictvím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som teda poriadne zvedavý, čo sa udeje ďalej. Koniec indikuje, že budeme mať pokračovanie a ja budem určite opäť pri tom. "Curon" ma celkom slušne navnadil svojim marketingom. Téma bola zaujímavá, poster ma okamžite upútal a seriál pôsobil celkom inovatívne. Možno aj preto ma trošku mrzelo, že otvorenie nebolo úplne ideálne, ale málokedy človeka chytí hneď prvá epizóda. Postupne sa však veci začínajú dvíhať a začíname chápať jednotlivé súvislosti. Keď sa to začne rozpletať, uvedomil som si, že koncept úplne originálny zase nie je. Najlepšie by som to asi prirovnal, že ide o mix "Look Away" a "Us". A myslím to v dobrom. Reálne si zobral najlepšie z oboch filmov a dali to dokopy do celkom silného seriálu. Aspoň teda, zväčša. Sú tu určité momentky, ktoré mi úplne nesadli. Ako príklad uvediem scénku z predposledného dielu, kde sa niekto snaží dostať sekerou do dverí, aby niekoho zabil. A je to spracované ako keby sa snažili kopírovať Kubrickovo "The Shining". Reálne to tvorcovia robiť nemuseli. Najlepšie momentky sú podľa mňa keď vidíme ako jednajú mnohé klony. Napríklad Lucasov klon je asi najdesivejší. A veľa z toho robí mimika a osvetlenie. Mám rád také scénky. Plus priznávam, že aj koncept toho, ako klony vzniknú je podľa mňa veľmi zaujímavý. A celé to je ako príbeh o dvoch vlkoch. Ktorí žijú v nás. Táto metafora dosť hovorí o tom, čo sa vo filme deje. Je zaujíamvé sledovať postavy, ich vývoj a koľko sa toho o nich budeme postupne dozvedať. Veľmi dobre to zamieša kartami. A to mám rád. Uvidíme čo seriál prinesie ďalej, ale som tomu otvorený. Chcem vidieť viac. Tak do toho. Hodnotenie: B+ ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice silný a slibný námět, který je bohužel jen částečně vytěžený. Nejsilnějším momentem celé série je tu tak finální věnování seriálu památce obětí COVIDU-19, což není úplné terno. Na druhou stranu ale nejde ani o kvalitativní katastrofu. Herci jsou dobří. Atmosféra slušná a kdyby práce s charaktery šla více na dřeň a méně na klišé, šlo by skutečně o pětihvězdičkovou krásu, u níž se budu těšit na případné pokračování. Takto mě ale nechává další série chladným a budu jen rád, když mě pozitivně překvapí. Ale nevěřím tomu. Jestli vás zajímá můj komentář na jednotlivé epizody, tak si je rozklikněte a začtěte se. Za mě ale výsledný dojem je pod hranicí čtyř sluncí. 70% ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Dávám 70%, váhám mezi 3-4 hvězdami, docela mi to bavilo, doufám, že bude pokračování. Některé seriály nebo filmy mi to sice připomnělo, ale to nevadí, je to zpracované celkem poutavě, takže mi seriál držel i přes nějaké nepodstatné výhrady. I nějaké nelogičnosti to má (například proč se vracet do rodiště na prokleté místo, kde jde mně i potomkům o život? Proč ty postižené rodiny ještě pořád u přehrady žijí? Proč nejsou před nebezpečím včas varováni děti z rizikovějších rodin? Spoiler: Proč se po týdnech na pokraji zimy vrátí z hor poměrně zachovalá matka, která údajně zabloudila v horách plné vlků a nikdo se jí neptá, čím se tam živila, jak to mohla mezi šelmami přežít, kde přesně byla, kde žila, spala, apod.), podobné chybky se bohužel v mysteriózních filmech dějí. Důležité je, že jsem se nenudila a zabavila se během dešťové neděle, se zmrzlinou a přáteli k tomu, takže převládá nakonec spokojenost z filmové neděle. Ne, žádný zázrak to skutečně není, propadák ale taky ne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobrý nápad,který navíc zvládne vyprodukovat místy hodně solidní atmosféru.Bohužel to ovšem zvládá pouze v jednotlivých momentech a nedovede si odpustit hluchá místa (kterých je hlavně v první polovině víc než těch povedených) a výš nedosáhne i díky kupícím se nelogičnostem v polovině druhé.Každopádně když bude druhá řada,klidně se mrknu...60% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No vesnice Curon má rozhodně problémy a mnohá tajemství...Odehrává se to asi všude v pohraničí, kde jsou historicky staré křivdy mezi původními obyvateli, zde tedy mezi rakouskými a italskými. Navíc tajemství v rodinách nikdy nedělá dobrotu a nakonec stejně všechno vyplave na povrch. Seriál mě bavil i když místy to docela drhlo, ale díky sqělé hudbě a sympatickým (většinou) protagonistům to vždy vybalancoval. Zasloužil by si pokračování. Za mě 85% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama