Reklama

Reklama

Lenox Hill

(seriál)
  • USA Lenox Hill
Trailer

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Čtyři lékaři obětavě pečují o svoje pacienty a snaží se zvládat osobní životy v dokumentárním seriálu z prostředí vyhlášené newyorské nemocnice Lenox Hill. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je tu dokument, který si na nic nehraje. Než jsem se se všemi lékaři a sestrami ztotožnila tak to trvalo cca dva díly, ale pak mě to tak chytlo, že jsem usnula až ve čtyři ráno a ještě dnes jsem se dodívala na poslední díl. Ono také hrát s nádorem v hlavě nějaké divadlo (i kdyby to bylo před kamerou) je naprosto nemožné. Ano je tam hodně z této oblasti, kde se ocitnete i na operačním sále a budete sledovat jak postupuje operace i když kameraman nebo střihač to utnuli tak akorát, jinak bych asi musela použít rychloposuv. Všichni lékaři, i ti kteří tam odrodili spoustu miminek mají můj obdiv a respekt. Jedno vím určitě. Doktorkou ani zdravotní sestrou bych v žádném případě nemohla být. Stanete se svědky jejich výher, ale i naopak. Tam jsem měla sklon uronit slzu bezmoci......... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bára Kopecká s Doktory zvládla shodný koncept ještě o znatelný kus "více na tělo, více na sále, více bezprostředně, více pragmaticky", ale to rozhodně neznamená, že by Lenox Hill byl méně zajímavý. Skrze čtvero doktorských povolání v rámci jedné nemocnice nabízí dostatečně komplexní pohled na každodenní rutinu, stresy, výzvy, byrokracii, poslání, různorodost pacientů "ve vrchních patrech versus těch na záchrance z ulice" i nedokonalosti systému. Hlavní rozdíl je, že Lenox Hill přeci jen sází i na emoce. A tak tu případy jednotlivých pacientů hrají o poznání větší roli. Také tu není jeden jediný moment, kdyby nebylo zcela jasné, že štábu si jsou personál i pacienti za všech okolností vědomi a tak někdy "hrají" pro kamery. Tratí to kvůli tomu až příliš z oné bezprostřednosti, která je u každého podobného projektu nezbytná. A je jedno, zda je to ze sportovního prostředí či lékařského. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autoři se nevyžívají v lidském neštěstí ani se nesnaží dojímat. Vidíme se operace a napětí při nich, oznamování diagnoz spojených s emocemi, každodenní nemocniční provoz a soukromí lékařů. Díky se pne zvědavost jak to dopadne s těhotnými hrdinkami či se zhoršujícím se zdravotním stavem Johnova a Davidova kolegy Mitche, kterému je diagnostikován nádor na mozku. Problémy amerického zdravotnictví stojí na pozadí, ale lékaři se nebojí k tomu vyjadřovat. kamera je nenápadná a vnímavá. Celkově je to svižné, ale postavy mě byly dost nesympatické. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělá dokumentaristická práce. Plynulé přecházení mezi zrozením a smrtí, mezi panoramaty Manhattanu, stísněností sálů a mikroperspektivou odhalených mozků. Vrstevnaté, dojemné, skvěle dramaturgicky poskládané a v důsledku očistné tím, jak intenzivně to tematizuje konečnost a bezmocnost. A jak nepateticky to oslavuje houževnatost - doktorů i pacientů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zajímavá minisérie,která se sice zaměřuje na jednotlivé příběhy ať už pacientů,tak doktorů a sester,přesto se ale nesnaží dojímat za každou cenu a působí nenuceně a přirozeně.A působí tak i ve chvílích,které by kdekoliv jinde (v hraném seriálu zcela určitě) byly nacpané patosem až po okraj.V tomhle případě totiž tu odhodlanost všem těm zdravotníkům prostě nejde nevěřit,díky čemuž je finální - epidemický - díl docela síla.Možná trochu škoda,že se seriál nijak nedotkne amerického zdravotnictví,které rozhodně není bez problémů,ale o tom koneckonců Lenox Hill není.Je to v prvé řadě oslava jedné na newyorské poměry malé nemocnice a je to oslava víc než důstojná...80% ()

Galerie (3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama