Reklama

Reklama

Princezna a skřítek

  • Velká Británie The Princess and the Goblin (více)

Obsahy(1)

Málokdo ví, že pod zemí žijí skřetové. Ti se teď rozhodli, že už se jim dole nelíbí. Mají tajný plán, jak si s lidmi vyměnit místo. Jediný, kdo je může zastavit, je princezna Irena. Naštěstí na to není sama. Může se spolehnout na pomoc svého kamaráda a také kouzelné babičky, která vždy dokáže pomoct a dobře poradit. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Koprodukční animovaná pohádka podle skotského autora. Jednoduchý děj o skřítcích, kteří žijí v podzemí a chtěli by se opět vrátit na povrch doplňují veselé písničky. Ve své době musel být velice populární vzhled skřítků, kteří jsou velice podobní tupounům z oblíbeného Disney seriálu Gumídci (1985). Na DVD vydal Vapet. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o celkom zdarilý animák. Jak po technickej stránke, kde animácia je pekná - cítiť tam štýl maďarskej animácie, aj keď je menej uhladená a občas ťažkopádna, tak po obsahovej stránke, ktorá kombinuje klasický rozprávkový svet s modernejšie - t.j. komediálnejšie poňatými postavami a občas aj dialógmi. Ten obsahový mix mi pripomína disneyovky, škoda akurát, že preberá viac klišoidné záležitosti, kde záporná postava nesmie byť vyslovene zákerná, ale skôr komicky poňatá. Ešte taký postreh, nechápem, prečo musí mať ženská záporná postava, väčšinou teda staršia, nutne veľké kozy. Pri kladných postavách to veru nehrozí. Kopíraním po disneovkách sú aj (prvoplánové) spevácke vložky, ktoré mi v animákoch vadia. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Ach to čo som zasa našiel... Ďalšia blbosť, ktorá nestojí za nič. Po skončení si len poviete, že čo ste to zasa videli za blbosť. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Jsem hodně na rozhraní mezi 3 a 4, ale spíš tři. Dabing sice ujde, ale vadily mi tam sprostší slova. Jelikož tato pohádka je spíš pro děti, nelíbily se mi tam. Jinak je to vcelku originální námět, zpracování neurazí, takový průměr. ()

Reklama

Reklama