Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční udílení tradičních 29. výročních cen České hudební akademie. Vítězové nejstaršího českého odborného hudebního ocenění letos o ikonické sošky Anděla se šalmají od Jaroslava Róny nepřijdou. Netradiční předávání výročních cen České hudební akademie odvysílá Česká televize 20. 6. na programu ČT1 od 21 hodin. Hudební čísla vznikají na nečekaných místech. „Devětadvacátý ročník bude výjimečný trochu jinak, než jsme zamýšleli,“ přiznávají pořadatelé. Půjde totiž o historicky první vyhlašování Andělů bez slavnostního ceremoniálu, který původně chystali na 31. března v hale O2 universum, ale kvůli opatřením ohledně pandemie koronaviru se nemohl konat. „Nechtěli jsme se spokojit s pouhým vyhlášením výsledků v tiskové zprávě, natož se zrušením celého ročníku, zároveň však vzhledem k okolnostem nejsme schopni celou akci realizovat v původně plánovaném rozsahu,“ vysvětluje Lucka Hájková z pořádající agentury LUFF PRODUCTION... Ceny Anděl Coca Cola 2019 diváci uvidí na obrazovkách 20. června ve vysílání ČT1. Půjde o plnohodnotný pořad, ve kterém zazní téměř všechna původně oznámená hudební čísla, včetně řady nezvyklých spoluprací, a budou v rámci něj předány všechny sošky svým novým majitelům. Hudebníci navíc vystoupí na netradičních místech, která v roce 2020, podobně jako celou hudební branži, zasáhla vládní opatření. „Rozhodli jsme se, že všechna hudební čísla natočíme v podobě live session na místech, kde budeme moct zachytit jejich současnou estetiku a unikátní atmosféru bez návštěvníků či diváků. Využíváme vypuštěného plaveckého bazénu, kostela, fotbalového stadionu, letiště nebo liduprázdné O2 areny a společně se zaznamenáváním unikátních hudebních vystoupení zároveň dokumentujeme dobu, ve které nebylo možné realizovat v podstatě žádné akce, předávání Cen Anděl nevyjímaje,“ přibližuje Hájková nevšední hudební čísla, která zachytí realitu posledních měsíců. Ve všech případech půjde o autentické a jedinečné živé nahrávky, které nebudou jinde k slyšení. V pořadu se objeví Chinaski, Mirai, Lenny, Vypsaná fiXa, Klára Vytisková, Ben Cristovao, Marcell, Paulie Garand, Calin, STEIN27, Lake Malawi či Renne Dang a další. Také průvodkyní Andělů bude již dříve avizovaná Ewa Farna. „Protože nejsem moderátorka, chtěla jsem se inspirovat zahraničním předáváním cen, ale nenašla jsem žádné takové, které by se tomu našemu letošnímu podobalo. Bude to rozhodně jedinečné, a i když mám trochu obavy, na tento zcela jiný a nový koncept se upřímně těším. A jako zpěvačka si neodpustím ani zpívání, pro Anděly jsme napsali speciální úvodní číslo, které vzniklo hned ve dvou verzích – ta původní totiž přestala být aktuální, a tak vznikla druhá verze, reagující na současnou situaci,” dodává Ewa Farna. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

castor 

všechny recenze uživatele

Vladimír Mišík se s albem Jednou tě potkám radoval hned šestkrát. Proměnil všechny své nominace. Trofeje přejímal v hospodě u piva, jednu mu přinesl i jeho obarvený synáček. Bléé. Větším bléé vidím ovšem v tom, že nezazněla žádná z jeho skladeb, aby si posluchač mohl o jejich kvalitě učinit obrázek. Samotná vystoupení byla předtočená (vládní koronavirová opatření) a měla svůj půvab, protože se odehrála ve velkých prázdných prostorách, třeba na pražském letišti. Občas chyběla přirozenost, jindy nečekaně nápadité. Krajčo moc fajn, jen následné ultrarychlé shrnutí, kdo nás opustil, nebylo vůbec důstojné. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nuže, co jsme viděli? Ewu Farnou, která moderuje, ale absolutně jí to nejde (což byl ale na tom všem nejmenší průser, ona se aspoň snažila), dále jsme viděli, jak skupina Mirai získala cenu (!!!) - což jenom dokazuje, na jak strašné úrovni tyhle "hudební" ceny jsou, když ji vyhraje současná nejhorší, nejvlezlejší a neotravnější skupina v Česku - potom jsme byli svědky několika neuvěřitelných (naštěstí neproměněných) nominací (Viktor Sheen? Berenika Kohoutová?? A Yzomandias??? To fakt ty nominace vybírala hudební akademie?), taky jsme viděli, jak Vladimír Mišík získal všechny ceny, na které byl nominovaný - dohromady jich bylo myslím 6 - což se mohlo stát ze dvou důvodů: 1. Vladimír Mišík je (asi podle akademie) jednou nohou v hrobě a tak ho chtěli ocenit než zaklape bačkorami (napsal jsem to hnusně, ale proti Vladimíru Mišíkovi nic nemám a uznávám ho, tak to neberte tak, že kritizuji jeho osobu, tak to totiž vůbec není), 2. Byl to jenom running gag. A teda jo, ještě za 3. Kombinace obojího. A korunu tomu nasadilo nejodfláknutější in memoriam v dějinách jakéhokoli předávání cen a krásná závěrečná koronavirová agitka o tom, jak slavní zpěváci a zpěvačky byli tak strašně hodní a koncertovali u domova důchodců. No jo, jenže kdyby žádný koronavirus nepřišel, tak by se k tomu domovu naše hvězdičky ani nepřiblížili. Nádherné předávání cen, opravdu. Měl jsem to tedy puštěné spíš jako kulisu, ale podle mě to nevadí. Ani nebyl důvod tomu věnovat naprostou pozornost. Každopádně jsem tak nějak doufal, že to bude mít aspoň trochu úroveň, ale ono fakt ne. Ale abych nebyl tak zlý, alespoň jedno pozitivní na tom bylo – vyhlo se to politickým agitacím. To oceňuji. A jo, ty záběry z dronu jsou sice hezké, ale ty dneska udělá každý a samotné písničky mě nezaujaly. Na tu jednu hvězdičku mi to ale stejně nevystačí a snad žádné "slavnostní předávání" dělat nemuseli. Odpad! ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Až na ten příšerný úvod jakoby vystřižený ze zábavných pořadů pro pamětníky se tvůrci s konceptem v rámci omezených možností popasovali docela dobře. I ta Ewa Farna mi po počátečním ántré přestala vadit. Co ovšem nedokážu skousnout je ocenění Vladimíra Mišíka v kategorii Rock. Nic proti němu, jeho deska je skvělá, ale to se snad akademici zbláznili, s rockem toho má pramálo společného. Nehledě na to, že bylo zároveň nominováno výtečné album kapely John Wolfhooker, které v daném žánru vyniká nejenom u nás, ale možná i v evropské konkurenci. Takhle si nějak představuji současný rock. Když se vrátím k jednotlivým vystoupením slavnostního večera, tak jsem víceméně spokojená, jen bych příště dala větší prostor vítězům hudebních cen. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

No, je třeba si asi přiznat, že by bylo ve výsledku lepší, kdyby to letos prostě odevzdali mimo obrazovky, a nevymýšleli se různé úpravy kvůli koronaviru. Na druhou stranu aspoň absence proslovů předávajících i vítězů zabránila všem možným agitkám a alkoholovým výstupům, jako tomu bylo pravidlem v minulých letech. Kdo si evidentně během krize užíval návykových látek je Malátný, který zřejmě převzal štafetu po Mandrage, a také scénáristu úvodního prologu, který totálně pohořel se snahou o okopírování stylu z Českého lva. Farna už se nám sice doma pomalu nevejde do obrazovky, ale prostoduché texty odmluvit zvládla, ačkoliv informace o "autentických" reakcích výherců a "živých" vystoupení si mohli odpustit. ()

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, co se to s těma prestižníma cenama Anděl stalo?! A teď vůbec nemluvím o nějakých úpravách kvůli koronaviru. Už jenom ten hranej, neautentickej úvod s Farnou v naprosto příšerných šatech a aby toho nebylo málo, tak hned na úvod Skupina roku = Mirai. Tak to si někdo musí dělat prdel! To vážně ještě udílí hudební akademie? Tohle nedám, tohle fakt nedám.... ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Popasovali se s tím důstojně. V dnešní době to jinak udělal nešlo a tohle provedení mi připadá fajn - Hudebníci alespoň touto formou dostanou svou cenu před celým národem. A ještě k tomu jsem jako diváci byli oproti klasickému přenosu ušetřeni dlouhých srdceryvných poděkování, natahovaných potlesků a těch 70 minut tak uteklo jako voda. Co lze ale vytknout je, že při představování nominovaných neukázali alespoň krátké útržky z jejich hudby. Pochybuji, že běžný divák ČT1 zná alespoň polovinu z bandy těch alternativních hudebníků. Starými Mišíkovi předali všechny ceny asi proto, že se jim nechtěl vozit štáb za dalšími hudebníky, tak to všechno sfoukli v jedný knajpě. Zbytek přenosu už vnímám pozitivně. Ewusqua Farná jako moderátorka sice není tak vtipná, jak by se na průvodce pořadem slušelo, ale rozhodně v této úloze neurazila. Dá se říci, že "dobře vyplňovala prostor" mezi jednotlivými medailonky a hudebními čísly. A právě hudební vsuvky byly na tomto pořadu to nejlepší. Byly natočeny na různých liduprázdných místech a vypadají opravdu skvěle, až filmově. Záběry z dronů na tyto "opuštěná místa" zachycovaly specifického ducha dnešní neutěšené doby. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Vladimír Mišík s kapelou dostal 6 hlavních cen, ale pořad provází samá dementní hudba typu chinaski, mirai, malawi cosi a podobně. A co hůř - tito tragédi vyhráli taky nějakou sošku!? Toto že vybírá odborná porota? Jo a nechyběl ani Miroslau Žbírka, označen jakožto člen The Beatles... Na piču. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Za me dobry. S tou situaci jste se vyporadali napadite, Ewa Farna v pohode, hudebni cisla taky super... Gratulace panu Misikovi i ostatnim.... 20/6/2020 75% ()

Reklama

Reklama