Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(24)

Alex Rider je jméno mladého supešpiona MI6, jehož postavu vytvořil britský spisovatel Anthony Horowitz. První řada seriálu vychází z jeho druhého románu "Akademie Point Blanc" z roku 2001. Alex se bude snažit infiltrovat do exkluzivní školy, která se nachází na vrcholku alpského štítu Point Blanc. Speciální personál, pod vedením doktora Griefa, v ní napravuje mravy synkům boháčů. Když oni a jejich zámožní otcové začnou náhle umírat, britská zpravodajská služba vytuší, že se děje něco nekalého... (AXN)

(více)

Recenze (9)

sharky 

všechny recenze uživatele

Splněný sen bondovského fanouška (však také autor knižní předlohy a spolutvůrce seriálujím je). Pěkně temná seriálová verze Casina Royale, která se místy mísí až s hororem (akademie Point Blanc je opravdu strašidelné místo, to musí každý, kdo nerad chodil do školy ocenit). Slabší je výběr hlavního hrdiny, který nepobral moc hereckého umu ani charizmatu. Naopak zaujme rumunský dvojník Davida Sucheta. Úplně jiná káva než Strombraker. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúce prevedenie moderného dospelého špionážneho príbehu z teen hrdinom. Stormbreaker bol pre deti a pritom bol slušný a decentný, dostal odo mňa 3 hviezdy. Toto bolo ďaleko ďaleko lepšie, premyslenejšie, sofistikovanejšie, zaujímavejšie a uveriteľnejšie, takže veľmi silné štyri. Som zvedavý, či budú v tom pokračovať. Séria totiž splnila aj jednu misiu k záveru aj nechala prípadné otvorené vrátka. Dobré to bolo. Som zvedavý, keď sa dostanem k seriálovej Hanne, ako na tom je ona. Toto bol taký realistickejší Kingsman. :) UPDATE po druhej sérii. Seriál je stále komorný, nie veľkolepý, ale práve kvôli tomu je ďaleko uveriteľnejší ako iné veľké americké projekty, kde človek zákonite čaká veľkú akciu a efekty. Tu v primárne britskom prevedení sledujeme dômyselnú hru mačky s myšou a do poslednej časti nevieme poriadne, kam to speje a tak človek má voľnú ruku pri vymýšľaní vlastných teórii. Jasné, nie je to úplne reálne, napr. scény s rotačákom na drone by som nahradil niečím iným, ale neschopnosť trafiť takou silnou zbraňou sa dá vysvetliť aj spätným rázom, ktorý pôsobí na samotný let a tým pádom aj jeho ovládanie. Záver už britsko-americký tiež trochu viac uletel, ale tie dve slová a jedna otázku, ktorú sa Alex na konci dozvedel dali do hlavy slušného chrobáka, aby som čakal na ďalšiu sériu. Podľa mňa ďaleko zdarilejšie ako Deep State s Markom Strongom a to je už čo povedať. Pre mňa osobne osvieženie od veľkej svetovej a hlavne americkej produkcie. Niekedy menej znamená viac. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Toto už není zábavné ani vtipné. Bohužel díky hlavnímu hrdinovi v pubertě ani temné a dramatické. je to nijaké. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Nejdříve je trošku slabší rozjezd, ale časem se seriál dostane do tempa a je z toho další celkem příjemný young adult akčňák. Ale bohužel se zde nevyhnu srovnání se 14 let starým filmem Stormbreaker, což je v knižní sérii Alexe Ridera první díl a Point Blanc až druhý díl a zde tvůrci začínají rovnou od druhé knihy. A ačkoliv dávám stejný počet hvězdiček, tak se mi Stormbreaker zdá pořád lepší. Určitě to bude za prvé hereckým obsazením, které mi tady vyloženě nesedlo a ve Stormbreakru bylo doopravdy elitní jako např. Ewan McGrefor, Mickey Rourke, Bill Nighy, Damian Lewis, Andy Serkis aj. a i hlavní hrdina mi zde nepřišel dobře obsazení narozdíl od Alexe Petyffera ve Stormbreakeru, který se na roli evidenté lépe hodil a také ji i lépe zahrál, zde to bylo od Farranta spíše utrpení. Poté určitě řemeslné zpracování - ať se zde seriál snaží vypadat dospělejší a temnější než Stormbreaker, tak mi občas přišlo, jak kdybych se koukal minimálně na něměckou koprodukci. I kvůli tomuhle na mě film nepůsobí ani extra temně či dospěle a ani vyloženě young adult a zůstává rozkročen na půl cesty a nedaří se mu 100% zachytit atmosféru, jakou by evidentně chtěl. Zatímco si Stormbreaker na nic nehraje, jede si rovnou na young adult vlně a používá krásné kulisy a hračičky, které se zalíbí nejen puberťákům. Hlavní plusy u tohoto díla vidím v super hudbě, díky které se alespoň občas podaří nastolit doopravdy ponurou atmosféru, dále v scénaristickém zpracování knižní předlohy a poté v hereckém výkoně Marli Siu, který zde vynikne (asi hlavně kvůli bídě ostatních výkonů). Třetí hvězdičku dávám za určité scény, které mi z knížky jako malému utkvěly v hlavě a které zde byly celkem pěkně zfilmovány, takže ji dávám z čistě sentimentálního fanouškovského hlediska, ale i to se počítá :). ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alex Rider je asi nejvíce temný špionážní seriál všech dob. Spolehlivě dokáže vyvolat napětí a má adekvátní děj.Jen samotná "teen" postava Alexe je trochu problém. I když úplně všichni odsuzují jeho zatažení do služeb tajné vládní organizace (zakazuje to i zákon),tak nemožné se stalo.A v podstatě se pak celým seriálem nese vysvětlování,proč je odolný proti mučení apod. Možná to chtělo trochu odlehčit ve stylu Kingsman,než tlačit na thrillerovou pilu. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. Zápletka sice nikterak originální, ale provedení kvalitní. Tajuplná atmosféra a stupňované odkrývání pravdy. Sympatické postavy - v čele s hlavním představitelem (a jeho kamarádem). Některé detaily bych tomu vytkla, ale celkově příjemné překvapení. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný seriál, ktorý rozhodne nenudil. Dejovo to pekne odsypalo a v podstate som dočkal, čo som očakával taký teenage spy thriller, ktorý má čo ponúknuť. Určite si pozriem aj ďalšie série a dúfam, že to tvorcovia nepokazila, lebo občas to tempo upadne alebo začnú príliš vymýšľať a vznikne z toho niečo príliš komplikovane bez zaujímavého deja. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

To čím je Alex Rider měl být paradoxně na velkém plátně už před čtrnácti lety Stormbreaker, byť na jednu stranu jsem rád, že se tenhle počin zjevil v mnohem dospělejší a temnější podobě teprve teď. Po záplavě všech těch "teen" nesmyslů parodujících Jamese Bonda a jiné akční odnože, působí Alex Rider skutečně jako první z mála kvalitních serialových uvedení "teen" hrdiny v poslední době. Serial si totiž neskutečně pomohl tím, že neřeší klasický nesmysly typu "školských lásek, hustodémonovosti nebo sociálního statusu". Serial se místo toho vrhne přímo do kruté reality špionážního thrilleru, kdy na jedné straně stojí obyčejný kluk, který se mstí za ztrátu a na druhé machinace světa za oponou, která ho nekompromisně drtí. Kingsman působí oproti Riderovi jako scifi pohádka, které se těžko uvěří, kdežto tenhle serialový kousek je na uvěřitelnosti úplně jinde. ()

Reklama

Reklama