Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace deníkových záznamů třináctileté židovské dívky Anny, které si vedla v letech 1942-44. Jak kniha, tak film líčí tíživou situaci skupinky Židů nucených schovávat se před nacisty v těsném podkroví jedné rušné továrny. Nemožnost vyjít ven, udělat jakýkoli zvuk v době, kdy je továrna plná dělníků, nedostatek jídla či vyhrocené vztahy jsou jen maličkostí oproti tomu, co se děje venku. (venus)

(více)

Recenze (24)

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit Deník Anny Frankové jako film, protože se nejedná o nějaký vymyšlený příběh, ale o životní zkušenosti. Myslím, že tento film by měli viidět všichni (a hlavně také Ti, kteří nečtou moc rádi). Příběh několika málo lidí, kteří nechtěli zemřít v koncentračním táboře, a proto se skrývali přes neuvěřitelné dva roky v malém prostoru. Tady se odvíjí život dospívající dívky, která si v tomto období píše deník, a my můžeme díky němu do tohoto období nahlédnout. Popisuje krutost války a Hitlera, ale také všechny své pocity - jaké je to skrývat se a nemoct se nadechnout čerstvého vzduchu. Po celou dobu příběhu je tady stále naděje, že jednou bude dospělá a bude moci dělat vše, co chce. Je tu naděje, že válka skončí, a že všichni budou osovobozeni. Dokonce, i když jsem podle knížky a začátku věděla, jak vše dopadne, pořád jsem naivně doufala, že tento příběh bude mít svůj happyend. Je to jeden z mála silných filmů, ze kterého jsem měla husí kůži - je neuvěřitelné, že mohly koncentrační tábory vůbec existovat... ()

squady 

všechny recenze uživatele

"Doufám, že ti mohu svěřit všechno, jak jsem až dosud nikdy nemohla, a doufám, že mi budeš velkou oporou." V koncentračních táborech ztratilo život mnoho lidí, toto je pouze jeden z nich. ()

penelopa 

všechny recenze uživatele

Dojemný záznam něčeho,co by se nikdy nemělo opakovat.A to je myslím si,poselství Anny. Zajímavost: V tomto filmu si zahrála i Zdenka Volencová. ()

Související novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (více)

Reklama

Reklama