Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (3)

Fifer

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že existují lépe zpracované seriály (muder series). Avšak samotná osoba vraha, kterému tolik věcí prošlo, je fascinují. Pochopitelně v tom negativním slova smyslu. Vrah většinou dělá chyby tak dlouho, až nějaké vodítko dovede policii přímo k němu. East serial rapist napadl a zavraždil tolik lidí, přesto se mu podařilo nezanechat takovou stopu, která by byla klíčová. Spoustě lidí asi bude vadit, že seriál se zaměřuje na amatérskou vyšetřovatelku Michelle. Její život bohužel opravdu není až tak zajímavý. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Další povedený, byť provedením divácky ne úplně přístupný dokument o chycení jednoho z nejhorších násilníků, který v minulém století terorizoval jihozápadní pobřeží USA. Procházelo mu to skoro 40 let, dopaden byl v roce 2018. A policie ho chytila jen díky úsilí nadšenců, amatérských detektivů, kteří případ nenechali „usnout“. Dokument Zmizím ve tmě je především věnovaný spisovatelce Michelle McNamara, zaměřené výhradně na žánr „true crime“, která celý případ rozhýbala a který jí, nejspíš psychickým vypětím, nakonec stál život při psaní knihy o tomto případu. Mnozí mohou být zklamaní, kolik prostoru je právě jí (a ne tomu kriplovi) v dokumentu věnováno. Ale jak to chápu já, tvůrcům téhle krimi dokumentární série nešlo o schematický a často dryáčnický popis hrůzných činů, ale spíš o vyzdvihnutí přínosu obyčejných lidí k pátrání. O hold všem, kteří hledání spravedlnosti pro 13 obětí vražd a bezmála 50 znásilněných žen obětovali tisíce hodin svého času. A nakonec k dopadení zločince významně přispěli. Ostatně, v posledním díle tvůrci sledují úlevu všech, kteří řádění úchyla Josepha De Angelo zažili a přežili ho. To v komerčních televizích často k vidění není a díky za to. Dávám 90% P.S. pro všechny, koho dokument zaujal… Joseph De Angelo… https://www.lidovky.cz/svet/ctyricet-let-se-vyhybal-spravedlnosti-nyni-vrahovi-z-kalifornie-hrozi-dozivoti.A200630_132927_ln_zahranici_ele Michelle McNamara... https://bestglitz.com/czechrepublic/budu-pryc-ve-tme-skutecna-kriminalita/ ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V úvodnej časti sme zistili, ako sa autorka Michelle McNamara dostala k prípadu sériového vraha a akým spôsobom sa ho snažila spracovať. Spoznávame tiež ľudí z jej okolia, vrátane manžela, od ktorého sa (neviem na čo) dozvedáme aj to, ako sa dali dokopy. Úvodný diel sa ďalej zaoberá prvými obeťami znásilnení a ich vykonávateľom – mužom pod prezývkou East Area Rapist. Dúfam, že sa seriál v ďalších epizódach viac zameria na samotný prípad, pretože polovica prvej epizódy obsahovala množstvo pasáží z McNamarinho života, ktoré ma vôbec nezaujímali. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama