Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Recenze (110)

verbal 

všechny recenze uživatele

Žabožroutská lobotomie a lá Rychle, ty debile s mimořádně nesympatickou, prkennou čuňou v hlavní roli a bitkami jako z filmů s Budem Spencerem, proti níž jsou ovšem i Naftovi parťáci naprostým scénáristickým a akčním sqostem. Dobré možná akorát tak jako pohon mitochondrií těch nejjednodušších organismů a jako kulisa ke kompulzivnímu ožužlávání palců v léčebně neurovegetativních poruch. Prý je už i dvojka, kterou si ale s chutí nechám ujít, protože dvě ztracené kulky, to už zavání totální impotencí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ale jo, když jde o kulky, tak se musí akčnit bez ladu a skladu. Akční scény to mělo dobré, to každopadně o zbytku dělám že nevím. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Človek čaká bessonovský výplach, ale je to celkom obstojná krimi s klasickými francúzskymi skorumpovanými polišmi, niekoľkými šťavnatými brutalitkami a nejakými tými rozflákanými plechmi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto francouzského akčňáku mi bylo, jako kdybych se časem vrátil do nejslavnější tvůrčí éry Luca Bessona. Výborná akce jde ruku v ruce s hloupým dějem. Ale hlavní postava, kterou tu hraje Alban Lenoir je Vám tak sympatická, že se jenom kocháte a užíváte si konečně jednoduchý, ale účinně dynamický francouzský akčňák, jaký tady dlouho nebyl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctové krimi béčko na pomezí bessonovek (à la Taxi či Kurýr) a adrenalinových krimi thrillerů Cavayého. Na první mu však schází větší příklon k chtěné pokleslosti a častější akci, na to druhé zase zběsilé adrenalinové tempo nenechávající prostor pro zapojení mozku a řešení logických lapsů. Ostatně na to jaká je to kravina, tak se to bere krapet moc vážně a umí to být místy echt utahané. Ovšem zároveň se tu a tam přeci jen dostane ke slovu poctivá kaskadérská akce (především útěk z policejní stanice je lahůdkový) či několik solidních srážek plechů čili se to dokoukat bez větší újmy dá, ne že ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč jsem Ztracenou kulku odkládal jedná se o další vydařený akční kus z Francouzské školy. Film má zběsilé tempo o mechanikovi, který je neprávem obviňěn z vraždy policisty a musí udělat vše proto, aby své jméno očistil. Opět korupce mezi policisty, solidní akce ( Útěk z policejní stanice je perfektní) a skvělá je i originálně pojatá autonaháněčka. Navíc Stefi Celma je velkokočka a bavil jsem se více než obstojně. Fajn záležitost. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá francouzská akční storka, která sice připomene Bessonovu produkci, ale narozdíl od ní ji chybí výraznější koncept i obsazení, ale zase se tu nikdo nepokouší o nějaké přiblblé bessonovské humory (jen považte - Ramzy Bedia ve vážné roli!). Příběhově to nenudí, záporák je fajn, z akčních scén bych vypíchl jen snaživou bitku na policejní stanici, jinak aspoň ve finále mohli víc šlápnout na plyn. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, když byl Jason Statham Mechanik, zase tak úplně mechanikem nebyl. Spíš jen, aniž by se mu při tom dostala špína za nehty, trošku pošolíchal brzdy a klient už do servisu nikdy nemusel. Tady se maník v rámci výkonu trestu v autech opravdu hrabe a snaží se pod tlakem policejní zvůle očistit své jméno. Když ale čistí policejní stanici, nejde francouzskému Lukáši Langmajerovi ta hra na Stathama věřit.. Pokurýrované Taxi, které se při násilí nebojí být explicitní a svým tempem a demoličními derby občas nechává zapomenout na svou prostoduchost. Co se týká osudu policejního prohnilce, nechci pana Stathama nějak protěžovat, ale tohle by nedopustil.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň Renaultu "Krabice" 21 Turbo. Scénář je naivní a jednoduchý, ale je tu očividně pouze hnacím motorkem dynamické akce. Bouračky jsou super, rvaček je dost. Mírně nadprůměrná francouzská jednohubka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající francouzský akční thriller, jež Netflix koupil a co se týče dramaturgie by si z něj měl vzít příklad u většiny svých produkovaných filmů. 90 minut prakticky bez hluchého místa uteče jako voda, tvůrci si s akčními momenty věděli rady a hlavní herec Alban Lenoir předvedl slušné chvaty i tělo na tělo, až jsem toho skoro u tohoto typu filmu nečekal. Jedinou záhadou je, proč má zde Ztracená kulka tak podtaktované hodnocení. Zasloužila by minimálně 7/10 a mnohem více diváků (přiznám se, že i mně film v době premiéry proplul pod radarem streamovacích algoritmů). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru akčnej krimi nadpriemerný kúsok. O odsúdenom zločincovi, ktorý privolí spolupracovať s políciou a tak si zjemniť výkon trestu. Prikývnutie na spoluprácu ho napokon takmer stojí krk. Pretože aj medzi policajtmi sa nájde veľa skorumpovaných zmrdov, schopných čohokoľvek. Parádne poňatá akcia, pokus o príbeh s presahom, svižne plynúci dej, zachovávajúci proporcie akcie, odľahčenia akcie i nenápadných moralizátorských sentencií. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Trochu se obávám o budoucnost francouzské policie. Pokud není aspoň třetina každého sboru zkorumpovaná, je to s podivem. Alespoň tak to vykreslují francouzské kriminálky a jejich tvůrci. Tentokrát vyprávějí o tom, kterak musí jeden šikovný automechanik s kriminální minulostí očistit své jméno, protože na něj chtějí hodit vraždu policajta. Chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostal, navíc postavy nepatří mezi nejzajímavější. Znát je i nižší rozpočet. Kupříkladu automobilové honičky v sobě ovšem mají svou oldschoolovou poctivost. Uprchlík si umí poradit v každé situaci, což mu nicméně hodně ulehčují pitomci okolo. Když si to na opuštěném statku rozdá se zkorumpovaným poldou, dopadne to asi tak, jak to má mezi dvěma nasupenými muži být. Každý schytá pár ran a nakonec jeden vyhraje. Ovšem když v první polovině filmu prchající z vazby vymlátí polovinu policejní služebny… Přímočaré akční béčko. A vlastně i docela poctivé. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No ve finále bylo pro mě to konečný rozhodování docela složitý. Za mě rozporuplnej film. Frantíci tenhle typ akce vždycky točit uměli a nehádám se, že to nebylo zručně natočené, ale celé takové rutinní, nijak mě to v žádném směru neuchvátilo, včetně nevýraznýho hlavního hrdiny. Motivace k daným konkrétním činům ve filmu opravdu pak moc logiky nemá, ale z toho bych se úplně neposral. Dobrý řemeslo, ale čekal jsem víc.45% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je sranda, jak to v pár záběrech během honiček trochu připomíná Mad Maxe, vlastně je to až parodicky zábavný. Jinak akční scéna na policejní služebně se nejspíš zapíše do žebříčku toho nej za rok 2020, no a celkově se prostě jedná o svižnej neurážející thriller. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Hups …. No, je to takové rozporuplné, že jsem to nakonec asi po půl hodinovém uvážení zařadil do neutrálního průměru a kvůli výborně natočené akci zaokrouhlil nahoru třetí hvězdou. Co se týče úvodu, byl jsem z toho trochu roztržitý, hned se tu sneslo na rychlo velké množství postav, tak jsem se v tom nemohl snadno orientovat – ne, že by to bylo nějak těžké na pochopení. ;) Hlavně mi to nějakým dějem a zápletce přišlo takové nulové a hlavně divné. XXX zkorumpovaných poldů, a náš ústřední herec či hrdina proti nim, prostě to bylo takové divně pojaté. Ale akce byla fantastická, takže díky bohu za ní. To zas se musí frantíkům nechat. Střílení a sem tam nějaké bitky – ok. Ale ty automobilové naháněčky, především ta dlouhá, finální? To jsem se kochal blahem. Natočeno možná ještě lépe, než některé áčkové filmy. Jenže to je vše ke kladům, takto si to podruhé už nepustím. I herecké obsazení a jejich postavy nic moc, krom hlavního hrdiny, který mi seděl ze všech nejvíc. Hudba – normál. Jinač, abych nezapomněl na ten útěk z policejní stanice. Určitě mě pobavil, než abych ho bral vážně. Říkal jsem si přesně to samé, co zde psal uživatel Ouwen, logika zde chyběla. Ale na to jsem už zvyklý u ostatních, současných filmů. No, takže aspoň díky akci čistý průměr, holt ostatní aspekty mi k tomu chyběly, nedá se nic dělat. Mohlo to být ale lepší …. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá Francie !! Konečně, po delší době jednoduchý akčňák alá Luc Besson. Odsejpá to, akce je dobrá a sympaťák v hlavní roli, kterému prostě musíte fandit. Užíval jsem si sledování, parádní oddychovka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Taková Kobra 11 po francouzsku, kde si k pomačkanm plechům s pěknou hudbou přihoďte i pohledné zběsilé pěsti. Bitka na policejní stanici  patří k ozdobám celého filmu, anžto její choreografie je báječně promyšlená a zábavná, stejně jako výše uvedené bouračky a stíhačky v autech. Kdo hledá nenáročnou jednohubku s výborně natočenou akcí bez pokusů o dramatické nadstavby či jiné vedlejší motivy, rozhodně neudělá chybu. Náladová čtyřka, páč jsem si hned po projekci nastřelil i dvojku ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nič svetoborné, príbeh jednoduchý, naháňačky ma extra nezaujali, ale zato bitky boli poriadne výživné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem nic nečekal ale celou dobu jsem filmu fandil, aby byl fajn. A ve výsledku je docela fajn, umí pobavit, občas překvapí akcí, ale těch zajímavých a zábavných scén je tam ve výsledku tak 15 minut. Což je bohužel málo a film se více soustředí na děravý příběh a šablonovité a nesympatické postavy. ()

Reklama

Reklama