Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kabaretní hvězda Lucky (Fred Astaire) se stane v den své svatby obětí nemístného žertu kolegů v divadle a raději odjíždí s přítelem do New Yorku, aby se vyhnul veřejné ostudě. Poté, co jeho vykutálený kamarád okrade neznámou dívku na ulici, pokouší se Lucky jeho chování napravit. Sleduje dívku až ke dveřím taneční školy, aby ji našel a omluvil se. Neváhá se kvůli tomu zapsat do kurzů tance. Krásná neznámá (Ginger Rogersová) však není žačkou, jak se domníval, ale velmi dovednou a trpělivou učitelkou tance. Nezbývá než předstírat, že naléhavě potřebuje doučování. Ve filmu Svět valčíků je třeba ocenit jeho gradující hudebně taneční výstavbu, kdy jednotlivá menší čísla jsou podřízena velkolepému finále, impozantnímu číslu Bojangles of Harlem, které svou stylizací připomíná broadwayské jevištní show. Režisérem snímku byl tentokráte George Stevens, se kterým o rok později natočil Astaire ještě snímek Nevěsta v rozpacích (1937). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Matty 

všechny recenze uživatele

Tančení s radostí a pro radost. Úžasné nápady, nádherná choreografie, skvělé písně. Jenom mluvit se tolik nemuselo. 85% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Asi nejromantičtější astairovka vůbec, s duem nezapomenutelných písní A Fine Romance a Never Gonna Dance. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Trapně humorné, naivně romantické, okázale mainstreamové, dokonale zchoreografované, s pěknými tanečními čísly...zkrátka čistokrevný produkt z Továrny na sny... V podstatě se to ale neliší od špičkové československé produkce těch let...jen Fred Astaire je lepší tanečník... (Oldřich Nový ale zas lepší milovník a Vlasta Burian lepší komik) Byly to krásné černobílé časy...žádný nostalgický orgasmus u toho však nezažívám... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Svěží romantická komedie v okouzlujícím rytmu stepu a podmanivé melodii valčíků se skvěle tančícími Fredem Astairem a Ginger Rogers. Naleštěný předobraz Hříšného tance a Horečky sobotní noci, podobně jako byl např. Oldřich Nový uhlazeným předchůdcem pozdějších drsných filmových hrdinů. Dnes už se takové okouzlující filmy netočí - a je to škoda. (Stačí se podívat na plakát k filmu.) Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=uNOMw2W-o8o ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc mluvení a řešení věcí... A byly mi i docela nesympatické postavy, které, mi přišlo, překročily hranici prostopášnosti a byly prostě jen zlé a sobecké, přičemž to mělo být asi roztomilé. Ale dá naplat, jakmile Fred s Ginger začnou tančit, teleportuje se člověk do jiného, lepšího světa. A finální duet je geniální. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Život je pohoda, vlastně o nic nejde, když nejsou prachy, vyhrajeme je v ruletě, zítra se bude tančit všude. Ale jo, pro zábavu dobré, taneční aranžmá bez diskuse, ale je to trochu z jiné planety i na 30. léta... ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Nejlepším – protože nejlépe režírovaným – muzikálem s Fredem Astairem a Ginger Rodgersovou je SWING TIME George Stevense. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé a krásne romantické ako len klasický Holywoodsky muzikál z 30. rokov môže byť . Za mňa najlepšia Astairovka ()

burina 

všechny recenze uživatele

Tentoraz mám s hodnotením trochu problém, pretože mi Swing Time prišiel narozdiel od ostatných filmov s Fredom a Ginger trošku nudný a málo vtipný. Ale kedže tanečné čísla boli vynikajúce( a hlavne o ne tu predsa ide, nie?), tak dávam slabšie 4 *. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem viděla Astaira pouze jako starého pána ve Skleněném pekle. Konečně jsem se dopracovala k filmu z doby jeho slávy. A jak tak koukám, již tehdy vypadal jetě. V banální romantické komedii jsem neočekávala žádné velké herecké výkony, takže jsem byla celkem příjemně překvapena civilním hraním zúčastněných. Výjimku tvoří Astair, který hrát neuměl, vynahrazuje to extrémním kroucením zadnicí, které by mu mohla závidět leckterá barová tanečnice. Celkem se divím, že se pohledná a při tanci ladná Rogersová zahazovala s nepohledným a při tanci velmi neladným Astairem, pravda Kellyho hvězda vyšla až o pár let později, ale to raději tančit sama, než s Astairem. Nerada bych však zapomněla na jedno pozitivum filmu, tím je taneční stínohra, to je velice povedená scéna. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nejkouzelnejsi byl moment, kdy se odehraje dialog: "Jezdila jsem tam jeste pred valkou." "A kterou valkou?" Vzhledem k tomu, v jakem roce se film natocil, jsem se hrozne rozesmala a musela cely Svet valciku pauznout :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď hrajú a rozprávajú Astaire s Rogersovou tak je to podstatne slabšie, ako keď tancujú. Takže o zábavu mimo tanca sa stará staršia generácia, ktorej to ide omnoho lepšie. Niektoré scény sú tak trochu vycucané z prstu a herci akoby nevedeli, ako ich zahrať. Našťastie vždy príde nejaká super pieseň, alebo sa plynule prejde z kroku do tanca. Škoda, že si viac scenárista nedal záležať aj na príbehu, možno trochu viac drámy by mu neuškodilo. Dve piesne si budem občas púšťať na youtube (dúfam, že tam sú) a asi nemusím spomínať, ktoré to budú. Trochu iný typ muzikálu, ako obľúbené backstage so záverečným dychberúcim vystúpením, Swing time je o niečo komornejší a viac sústredený na ústredný pár. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mizerný dej, trápne vtipy,priemerné pesničky, ale skvelé tanečné čísla výborne zladenej dvojice Astaire-Rogers sú dôvodom, prečo sú tri hviezdičky najspravodlivejším ohodnotením tohto vyše 80-ročného filmu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se víc zpívalo, než tančilo. Ale nějaká taneční čísla tu zůstala, a pěkně nápaditá. Základní historka je značně švihlá, ale scenáristům se na ni aspoň povedlo navěšet dostatek humoru a ještě více romantiky. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným astairovkám mě paradoxně ta nejslavnější lehce zklamala,Svět valčíků zvlášť ve druhé půlce dost postrádá tempo a jeho romantická zápletka se postupně rozpadá na jednotlivá více či méně efektní taneční či pěvecká čísla.Pořád to ale má ono naivní kouzlo a hlavně úžasnou píseň Never gonna dance,což jsou nezanedbatelné faktory,díky kterým se přeci jen dopracuju k té čtvrté hvězdičce.Ale tentokrát o fous,možná na mě přeci jen tyhle filmy postupem času přestávají působit. 75 % ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanoušek Freda Astaira a filmy s Ginger jsou klasika. Viděla jsem všechny a je těžké vybrat si nejoblíbenější, nejvíc se mi však asi líbil Swing Time George Stevense. Nádherné, nezapomenutelné písně jako The way you look tonight, Never gonna dance nebo A fine romance, humor a jedinečná taneční čísla, která mě v jejich filmech pokaždé baví a nepřestávám je obdivovat. Skvělá hollywoodská 30. léta! ()

Reklama

Reklama