Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Asistent biologie mladý profesor Peter Morgan (James Stewart) se v nočním klubu při návštěvě New Yorku seznámí s půvabnou zpěvačkou Fancey Brentovou (Ginger Rogers), se kterou se den nato ožení, a oba zamilovaní odjíždí k němu domů. Peter se ovšem netají s tím, že ho čeká boj především s velmi konzervativním, a respekt vzbuzujícím otcem jejich vysoce uznávané rodiny - profesorem na místní universitě -Peterem Morganem starším (James Coburn), a také s nyní již bývalou snoubenkou Helen (Frances Mercer). Vznikají ty nejméně předvídatelné komické zápletky, snaha o představení manželky rodičům, která nevyjde, touha být se svou ženou při uskutečnování „svatební noci“, kdy novomanžel musí prchat oknem, protože pension je jen a pouze pro svobodné dámy, a při tomto akrobatickém výkonu ho sleduje udivená snoubenka, která je zatím značně neinformovaná…..Vytrvalá dáma je americká romantická komedie USA z roku 1938, která získala dvě nominace na Oscara, a proměnila jednoho Oscara za zvuk. (marťan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia s krásnou Ginger Rogers, sympaťákom Jamesom Stewartom a množstvom vtipných scén i running gagov, pričom vrcholom je bezpochyby fackovačka medzi Ginger Rogers a Frances Mercer. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Screwball comedy, tentokrát ve zbytečně uměřeném balení. Jak Rogersová, tak Stewart se drží pod Stevensovou taktovkou spíš v kolejích romantické zápletky, namísto toho, aby dali průchod spontánním dialogům a slovnímu humoru. Stejně jako v případě Ztřeštěné mi trochu vadilo ono karikování černochů (už tak v podřízeném postavení) do polohy blbců, kteří by nic složitějšího než roznášet jídlo bílým pánum nezvládli. Vrcholné scény pro mě představovala fackovačka na tanečním parketu mezi Ginger Rogers a Fay Bainter a alláhovský swingový tanec Beulah Bondi (Stewartovy maminky). ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vite, to je tak...Ginger Rogers uz patri navzdy do me osobni sine slavy, a to i kdybych tenhle film nikdy nevidel... Vec se ma ale tak, ze pokud bych videl pouze tenhle jediny film, patrila by tam navzdy take...Neuveritelnou vitalitou pusobici a prekrasna Ginger Rogers totiz tahne tuhle milou komedii dopredu silou lokomotivy, a opet potvrzuje, ze v urcitem smeru byla-je-bude tahle pani herecka nenahraditelna.... :-) ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Pro černobílé romantické komedie ze starého Hollywoodu mám velkou slabost a obzvláště mě potěší, sejdou-li se mí oblíbení herci. Ginger Rogers je v tomto roztomilém snímku prostě překrásná a opět ukazuje svůj skvělý komediální talent. S Jimmym Stewartem jim to moc sluší. Mou nejoblíbenější scénou je boj Ginger se snoubenkou Petera (Stewart). V této scéně měla Ginger pod šaty na nohou připevněny molitanové chrániče:) Moc jsem se bavila! http://www.youtube.com/watch?v=Z-2r3zzZYgA ()

Galerie (105)

Zajímavosti (3)

  • Ginger Rogers měla pojištěné nohy na 500 000 amerických dolarů, proto je měla během natáčení scény rvačky obalené vycpávkami a zpevněné prkny. Natáčení filmu The Story of Vernon and Irene Castle (1939) začínalo brzy poté, co byl tento film dokončen, a studio RKO si nemohlo dovolit mít zraněnou hlavní hvězdu. (anezzik)
  • Ginger Rogers doporučila Jamese Stewarta pro tento film, i když spolu nikdy předtím nespolupracovali. V té době spolu totiž chodili a Rogers byla jednou z největších hvězd studia RKO, tudíž si prosadila svou. (anezzik)

Reklama

Reklama