Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z okrajových částí Ostravy je nalezeno tělo mladého muže bez dokladů, v teplákovce, bez spodního prádla a v teniskách s rozvázanými tkaničkami. Rozmlácený obličej, stopy násilí na těle. Bezdomovec? Je převezen do nemocnice, kde za pár hodin zemře. Magda s Martinem pátrají po totožnosti oběti i svědcích incidentu. Najdou informace o nelegálních zápasech, o místech, kde se konají, a kolik se na ně nelegálně sází. Je pravděpodobné, že mladík se zápasů účastnil. Podaří se kriminalistům najít toho nebo ty, kteří nelegální zápasy organizují a mají tak na svědomí mladíkovu smrt? (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pilotní díl celkem slabota. Celý vyzněl tak, že o hlavní případ téměř vlastně ani nešlo. Spousta slovní vaty - ty řeči u kávy o fázi vyšetřování byly až trapné. Rodinné trable zabraly půlku děje. Navíc záporáci byli fakt amatéři - viz lustrace, zahození GPS, snadno odhalitelné lži. A to vše pozoroval zpovzdálí propuštěný vězeň, který by se více hodil na místo naprosto tragického šéfa oddělení. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím hodnotím s rezervou, proto rovnou čtyři. Po všech těch ho.nech, které ČT v poslední době vyprodukovala jsou Stíny v mlze příjemným překvapením. Děj je sice hrozně předvídatelný, ale aspoň se sem tam objeví i vtip, který není trapný. Nadhodnotila jsem z předchozí zkušenosti s Ochráncem. Ke konci seriálu bych nejraději šla až do mínusu a mám obavy, že tady to dopadne stejně. Taky mě štve, že zase chybí ostravský přízvuk, ale na druhou stranu se o něj aspoň ani nesnaží. Zprzněných přízvuků mám už plné zuby. ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Honajz elegantně shrnul několik pičovin (pišu to s kratkym -i-), kterými toto dílko oplývá, přidal bych scénku, kde šéfka hned v první větě podezřelému sdělí, kdo že jim o něm poskytl podstatnou informaci (to je hodně absurdní a podle mne neprofesionální). Občas jsem měl obavu, že paní Špalková má obrnu lícních svalů, dobrá je i scéna z koncertu, kde jsou nasvícení diváci (to moc zvykem nebývá). dost nevěřícně jsme s manželkou kroutili hlavami. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdlouhavé, pomalé, moc zbytečného prostoru pro děti a babičky a jiné okrajové rodinné vykecávačky. Policistka se moc nehodí ke svému manželovi, vypadá jako jeho matka nebo hodně starší sestra. Scénář ani okrajově neodpovídá ostravskému slangu. Místy neposedná kamera. Příběh slaboučký, naivní. O kousek výše než humusoidní Specialisté z Novy, ale i tak dost slabá a nezáživná mizerie. (14%) ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Zatím nic moc... Nepochopil jsem třeba tu strašlivou zápletku ohledně hledání loga z auta! Nevím, třeba PČR nezná Google Lens... Popis warezu jak z roku 2000 - achjo 😂 A čumět půl minuty na to, jak někdo jede autem, to je fakt taky bomba! Takže nezbývá než spolehnout se na Mirka Hanuše, že to tam nějak rozjede! Každopádně myslím, že Devadesátky v neděli budou o několik tříd výš... Tam totiž stačí, aby byly jen z poloviny tak dobrý, jako byly Případy 1. oddělení. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Na samý závěr dílu zní píseň „Bicycle Race“ od skupiny Queen. (sator)
  • Malá (Petra Špalková) smaží na pánvi řízky pro rodinu. Na to, aby je měla do zlatova usmažené, ji stačila přesně minuta. (sator)
  • Premiéru úvodní epizody sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek večera a také celého pondělního dne. (rublik05)

Reklama

Reklama