Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z okrajových částí Ostravy je nalezeno tělo mladého muže bez dokladů, v teplákovce, bez spodního prádla a v teniskách s rozvázanými tkaničkami. Rozmlácený obličej, stopy násilí na těle. Bezdomovec? Je převezen do nemocnice, kde za pár hodin zemře. Magda s Martinem pátrají po totožnosti oběti i svědcích incidentu. Najdou informace o nelegálních zápasech, o místech, kde se konají, a kolik se na ně nelegálně sází. Je pravděpodobné, že mladík se zápasů účastnil. Podaří se kriminalistům najít toho nebo ty, kteří nelegální zápasy organizují a mají tak na svědomí mladíkovu smrt? (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Není to remejk nějakého zahraničního díla? Že si tykají a oslovují se přitom příjmením jako Mulder a Scullyová. To jsem určitě v našich končinách neviděl ni neslyšel nikde od Aše po Frýdek-Místek. Zobrazení policejní práce strašně naivní (na místě nálezu těla nikde bariéry, zajišťování stop stylem "hele, zakrvácená klec v příkopu u cesty" sem propadla z nějaké parodie a patetické věty ve stylu "tuhle fázi vyšetřování nesnáším" z úst "zkušené a protřelé kriminalistky" (už zase ženská, jestli to není přímý remejk, musí to být aspoň vezení se na trendech, ještě by to měla být feministická lesba, ať jsme jó světoví a inkljůzivní) trhají bránici. Přízvuk nekomentuju, na to nejsem dostatečně erudovaný pičo, ale vedlejší linky s bosým pošahaným synátorem a manželem hudebníkem taky nejsou zrovna výzva. Vážně doufám, že Devadesátky zase ostatním ukážou, jak se to má dělat, stejně jako Případy 1. oddělení. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I mě jako pražáka nasírá, když  seriál, který se odehrává v Ostravě hrajou pražáci, především proto, že si myslím , že v Ostravě je dost talentu, no nic no, to už nezměním. Na tandem Špalková a Vyorálek si ještě musím zvyknout, ale minimálně Jirka Vyorálek má velkou šanci. Házet tam soukromí obou vyšetřovatelů v poměru skoro 60 na 40 je absolutně mimo, tady to bylo fakt jak brzda. Uvidíme co Mirek Hanuš, zdá se, že to bude špageta na celou serii, ale pozornost si to u mě celkem získalo, uvidíme dál, zatím to vidím na dvě. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

ČT se prostě rozhodla, že svého diváka ubije detektivkami. A znám i pár šílenců, co to všechno sledují... Kdyby mne na tomhle nezaujaly zajímavě zpracované titulky, asi bych od toho v klidu šel jako od kterékoliv jiné kriminálky. Takto jsem dal kriminálce Ostrava šanci... No, už to neudělám. Člověk má věřit instinktům. Nechápu proč v tom místní hráli jen druhé housle Kaluža atd... Tohle prostě fakt není druh filmů pro mne. Dávám taky za jeden direkt Vyorálkovi na solar plexus... * ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Když se v upoutávkách chvástali, že to bude trochu jiná kriminálka, protože tam bude i soukromý život vyšetřovatelů, měla jsem chuť se na to nedívat. Kriminálních seriálů, kde se zdržovalo soukromými problémy hrdinů už bylo dost. Nakonec mi připadalo, že tam zas toho soukromí nebylo tak moc. Uvidíme, jestli se to nepokazí. Příběh celkem ušel, běžný průměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvl, fakt miluju, když herci z angažovaného pražského divadla jezdí dělat politickou osvětu do zaostalých částí republiky, třeba na Moravu nebo do Slezska. Přitom hrát to neumí, emoce to neumí dát najevo, šumluje to, mluví pražským dialektem (v Ostravě!), Špalková snad dokonce umí mluvit se zavřenou pusou. Děj neskutečně nudný a natahovaný záběry typu auto jede, záběr zepředu - auto jede, záběr zprava - auto jede, záběr zleva... Do toho budou strašně napínavé podpříběhy - nejspíš zahýbající Plesl, nejspíš vězeň který se chce pomstít, maminka bývalá operní pěvkyně... Žádné napětí, žádné zvraty, postavy fakt nijaké (hlavně policajtka, co během práce stíhá obětavě starat o své dítě, to zní skvěle) a Vyorálek měl zůstat u Mráze, tahle postava mu jde daleko líp než drsoň. Pár zajímavých záběrů z Ostravy celý film fakt neutáhne. Btw, dodnes jsem měl za to, že warez je nelegální a pololegální nabídka filmů, hudby atd. ke stahování, ale že se tak člověk dostane na darkweb, to je pro mě novinka. Jo, a policie nezajistila místo činu a nebyli na něm technici, že policajtka najednou náhodou najde hned vedle zakrvácenou a asi předtím nijak podezřelou bednu? A to hledání loga - to fakt policajti neznají Yandex, TinEye, Google image Search a podobné programy?! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pilotní díl celkem slabota. Celý vyzněl tak, že o hlavní případ téměř vlastně ani nešlo. Spousta slovní vaty - ty řeči u kávy o fázi vyšetřování byly až trapné. Rodinné trable zabraly půlku děje. Navíc záporáci byli fakt amatéři - viz lustrace, zahození GPS, snadno odhalitelné lži. A to vše pozoroval zpovzdálí propuštěný vězeň, který by se více hodil na místo naprosto tragického šéfa oddělení. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase kriminálka, která mixuje osobní život hlavních hrdinů s případy. Divák tak nedostane ani plnohodnotný případ, ani červenou knihovnu. Kdo už to konečně pochopí, že takhle se to dělat nedá? První případ ostravské kriminálky nás zavede do světa nelegálních zápasů, zjistíme, že tvrďák Vyorálek neumí bojovat a že něco velkého chystá propuštěný vězen. Mno, uvidíme, co bude dál, zatím těžký podprůměr. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

U nás se vlastně v současnosti točí vesměs jen dva žánry - stupidní komedie (většinou s Langmajerem, Polívkovou a Hřebíčkovou) a pak detektivky. Prakticky každý nový český seriál je detektivní, a přesto to nikdo neumí udělat dobře. Copak tvůrci nikdy neviděli nic zahraničního? Třeba Most nebo True Detective? Vypadají ty celosvětově uznávané detektivky takhle? Jsou tam unylí, necharismatičtí herci? Naprosto nezajímavé postavy, ničím nevybočující z průměru? Neoriginální, ničím zvláštní zločiny a nudné vyšetřování? Ne. Tak proč si čeští tvůrci myslí, že to bude mít u diváků úspěch? V dnešní době, kdy téměř každý sleduje zahraniční televizní tvorbu? Nechápu... Další tuctová, naprosto průměrná, nudná detektivka o ničem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beru, že módní téma MMA je prostě módní i do tv tvorby, ale zakomponovat to takhle stupidně, to chtělo opravdu někoho, kdo přijel do Ostravy na babetě ( ... z Prahy ). Jedna hvězda za Mráze na steroidech. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejzajímavější postava zatím Miroslav Hanuš, který byl na place asi minutu a hádám, že to celé potáhne. Dialog u kávy o policejní perspektivě ženy vyšetřovatelky zakončené přirovnáním stíny v mlze? Takhle se normálně baví policisté v Ostravě? Chápu osvětu scénáristy k názvu seriálu, ale proč to tak trapně natlačit hned v prvním díle. Měli si to nechat na jistě dramatické zakončení. Josef Kaluža jako zkušený trenér v rambodílně vtipnej asi málo proteinu. Nakonec i přes studené hraní bez regionálního slangu sledovanost udržím snad proto, že doufám, že se tam někde objeví psychopat Kozub a nebo mě zajímá jak dopadne bosí syn Jirky Vyorálka..čekám nějakej brutální střep na Stodolní. :) ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím hodnotím s rezervou, proto rovnou čtyři. Po všech těch ho.nech, které ČT v poslední době vyprodukovala jsou Stíny v mlze příjemným překvapením. Děj je sice hrozně předvídatelný, ale aspoň se sem tam objeví i vtip, který není trapný. Nadhodnotila jsem z předchozí zkušenosti s Ochráncem. Ke konci seriálu bych nejraději šla až do mínusu a mám obavy, že tady to dopadne stejně. Taky mě štve, že zase chybí ostravský přízvuk, ale na druhou stranu se o něj aspoň ani nesnaží. Zprzněných přízvuků mám už plné zuby. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že Ostraváky musí štvát, že v seriálu hrají Pražáci. Mně to nevadí. Špalková a Vyorálek jsou zajímavá dvojice, Plesl, Hanuš ...nadějné obsazení. Soukromý život hrdinů v detektivce mi vůbec nevadí. Naopak. Copak ti lidé nemají žádný soukromý život? Může mít vliv i na jejich práci, když je něco trápí. Jsou to normální lidé, žádní supermani. Rozjezd je průměrný, uvidíme dál. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Nevíte někdo, proč nechali toho chlapa umřít, když zjistili že ještě žije? Ničím jim nevyhrožoval, pravidla o zranění znal a ani nikdo neříkal, že by je nechtěl dodržet... fakt to nedávalo smysl. PS: Zase ty rodinné trampoty a scénář s dialogy mimo realitu - to nevypadá do budoucna moc nadějně. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No. Nebýt toho, že jsem v době natáčeni pro tento seroš dělal komparz, tak by mě ani nezajímal. Pocházím z Ostravska, znám spoustu míst, které tady byly ukázány, nicméně jako skoro u každé kriminálky, i tady postavy mají ty své melodramatické kecy: "Nic nemáme, nic nevíme. Kdo vyhraje? Já, nebo ta svině, co to udělala?" Čeští filmaři mají problém, že píšou do úst postavám nelogické věty a bohužel ani tohle není výjimkou. Krom toho, tyvole, jsme na Ostravsku, tak KRATKE ZOBAKY, žáádnýýý natahovanýýý větyyy. ()

Reklama

Reklama