Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V okolí Ostravy se množí násilná loupežná přepadení seniorů. Modus operandi je stejný. Magda na základě popisu možného pachatele varuje přes média veřejnost. Společně se svým parťákem Martinem jdou zprvu po podobných případech přepadávání seniorů. Mezitím ale dojde k dalšímu napadení, tentokrát už smrtelnému. Martin je přesvědčen, že se jedná o téhož pachatele, ale Magda to zpochybňuje, schází jí motiv. Zvláštní je, že byl použit nůž, který se obvykle používá na porcování zvířecího masa. Skutečný pachatel chtěl, na rozdíl od předchozích případů přepadení, nejspíš opravdu zabíjet. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes zjevné, někdy až opravdu hloupé projevy, např. ten o advokacii (co třeba státní zástupce nebo rovnou soudce?) mě tento seriál vůbec nevadí. Beru to tak, že existovaly nějaké krimi příběhy, ale chtělo to něco nového, víc o lidech, kteří tam vystupují a o společnosti, ve které žijí. A dívat se na to vážně dá, kamera je prostě úžasná, hudba moc pěkná a co teprve úvodní titulky. Já jsem spokojená, i když lze tušit, co přijde ... právě proto mám naději, že seriál dostane větší grády a ty stíny v mlze budou mnohem temnější. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto pouze v rámci restu "nezhlédnutých počinů, kde figuruje Štěpán Kozub." Jinak bych si českou seriálovou kriminálku ani nepustil. Stíny v mlze mojí nevoli k tuctovým kriminálkám akorát potvrzují, byť jsem viděl jen tuto epizodu. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, Specialisté jsou aspoň tou neschopností poldů zábavní, jenže tohle se tváří vážně jak opoziční politik před volbami. V minulém dílu i zde umožňují pouliční kamery zoomování na drobné objekty v obraze s dokonalým zaostřením. Policie vůbec nejprve nepátrá po rodinných vztazích a příslušnících rodin. Policie opět nastoupí na nějakého bývalého podvodníčka, pohrozí mu ty ty ty, a on zase řekne, tak jo, tady máte potřebnou informaci, zas to klišé paní, která zařve, když uvidí mrtvolu, policie nezajistí všechny důkazy, policie pořádně nepátrá v minulosti oběti a podezřelých, laborka má testy DNA hotové do odpoledne (!), fakt asi největší faux pas, když to běžně trvá tak dva dny, laborka z fotek (!) pobodaného koně určí, že nůž byl podobný jako ten u vraždy důchodkyně (!), jako fakt jedna blbost za druhou. Vedlejší linie opět o ničem - manžel svezl kolegyni a jeli spolu v autobuse na zájezd orchestru, postava Hanuše se stihla oholit a přidat na nástěnku dvě fotky a koupit (z čeho?) dodávku a dvě figuríny, babička má asi Alzheimera, fakt děsivé a napínavé, kam to asi povede. Myslím, že ani manželka, která tomu dala druhou šanci, už koukat nebude. Jinak díky za Kozubův štěk a žel Špalkové k lepšímu dojmu z jejího herectví nepomůže ani, kdyby ukázala kozy jako v jiných filmech. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mi připadal o trochu lepší, než první. Ovšem opět se nekonal žádný zázrak. Práce policistů je zvláštní, činy neodpovídají slovům (viz proč není Malá advokát - však mohla být žalobkyní), a epizody ze soukromí jsou úplně mimo a vůbec mě nezajímají. Naštěstí oproti slibům tvůrců bylo dnes soukromí dostatečně v pozadí. Navíc pachatel, jeho motivace a odhalení bylo spíše fiasko. Na seriál se dá dívat, ale potěšení moc nepřináší. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se chová a myslí schizofrenik, si autoři nejspíš přečetli na novinkach.cz. Napětí taky žádné, prostě vata pro diváka, kterému je úplně fuk, co sleduje a proč. V osm k telce, o půl desáté do postele, mise splněna, dobrou noc. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Pokračujeme v nastaveném trendu - víme, že postava Miroslava Hanuše něco velkého chystá (že by únos malé dcerky hlavní hrdinky?), kriminalisté postupně odkrývají loupeže a napadání důchodců, přičemž naráz se stane i vražda, do toho syn Vyorálka kouří trávu a my se 30 vteřin v jednom záběru díváme, jak Vyorálek pro změnu kouří cigaretu. Krimi je i tak teď docela dost, ale je to uondané a nezajímavé. Třeba to okoření Plesl pořádnou nevěrou. Nevím, co postavám přát. Jsou mi zcela fuk.  PS: na konci dílu díky autorům za herce Slováckého divadla UH Martina Vrtáčka, jak dává Hanušovi figuríny. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drastické zločiny na seniorech a brutální umučení zvířat .... sakra, co je špatně, že mi nakonec v tomto díle přišlo nejvíc napínavý, jestli ta Rázlová s Alzheimerem vůbec doveze tu malou Malou domů a kolik dílů bude trvat, než Plesl s houslema skončí v posteli s kolegyní Jolanou, protože Špalková na něj nemá čas. Dvě hvězdy za Hanuše jako poslední naději. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AAAAa Tak aspoň štěk pro ježkožrouta Kozuba. Nechcete to nechat Třem tygrům ať z toho udělají parádní ostravskou parodii pičo. Myslím, že je to vyšetřování hodně úsměvné pro Josefa Mareše a pod. profíky. Vedlejší linky bosí synek a houslista Plesl jsou otravní po dvou dílech. Tlačení významu stínů v mlze bude divákovi připomínáno v každém dílu, bravo. Výběr titulkové hudby po konečné scéně je tragédie teda. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petra Špalková je tak dobrá, že těžko hádat, jak by seriál zvládl držet laťku bez ní. Díky ní jsem ochotna přehlížet i ty roztodivné grimasy pana Vyorálka, když se obličejem vehementně snaží vyjádřit aktuálně vyžadované emoce. Jeho groteskní přehrávání je ale asi tím jediným, co mi na seriálu zatím nesedí. Oba první příběhy stojí na veskrze depresivních námětech: agresivní mlácení důchodců při krádežích důchodu, který je pro ně jediným živobytím, bezskrupulózní využívání ubožáků v dluhových pastích, kteří nemohou nabídnout nic jiného než svoje svaly… Děj se přesto nerozplynul v „ponuré atmosféře“, jak tomu v podobných případech bývá často zejména v severských kriminálkách. Zápletky mají celkem logiku a rodina hlavní vyšetřovatelky je sympatická – na dojmu z ní se jistě nemálo podílí milý a přirozený vztah mezi malou Andělkou, dcerou Petry Špalkové, a její matkou. Sympatické je i rozehrání alespoň několika základních dějových linií. Málem bych zapomněla pochválit skvělé titulky, které rozhodně obstojí i mezinárodně! ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší jak první díl. I když mi přijde, že ten případ tam byl, aby byl. Chápeme se? Nač se crcat s něčím opravdu zajímavým. Oslovování Černý a Malá je jak pěst na oko,  vůbec jim to nepasuje do pusy. A zatímco na Černého si zvykám, u Malé přetrvávají rozpaky,  protože tam vyšetřovatelku fakt nevidím. Pleslovi předpovídají nevěru, já ji předpovídám jeho ženě, protože jediný, co je na ní zajímavý jsou její pohledy věnovaný kolegovi. A moje teorie o tom, že Hanuš je otec, se spolu s dodávkou vypařila jak pára nad hrncem. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší než první díl, tak o půl hvězdy a za Štěpána (byť tam měl štěk) další půlka. Na Ostravu se mi hezky kouká a stále nechápu, proč si říkají Černý a Malá. Možná nám to má podsunout, že jsou stejně dobří jako Dempsey a Makepeace, Mulder a Scully nebo již zmínění Mach a Šebestová. Nejsou. :-D ()

matysek2425 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem hrůza... sleduji to už jenom coby ostravský patriot, kterého baví koukat na své milované město okem kamery a případně poznávat měně známá zákoutí. Jinak v téhle parodii na detektivku nefunguje vůbec nic. Plesl hraje jako by text pouze předčítal a jsem zvědav kolik dílů bude trvat než přefikne flétnistku, která se při výběru nástroje možná inspirovala filmem Prci, prci, prcičky a veselou příhodu hlavní hrdinky na hudebním táboře. ()

Plastík odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po sledování  tohotu dílu víme, že budeme mít volné pondělky. Je to opravdu katastrofa. Ten policajt s tím dokladem na krku, tan to dneska dovršil. Zbytečnost poznám, když ji vidm v televizi. ()

Reklama

Reklama