Reklama

Reklama

Stíny v mlze

(seriál)
Česko, (2022–2024), 28 h 5 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Regina Rázlová, Anděla Tichá, Tomáš Mrvík, Miroslav Hanuš, Petr Panzenberger, David Viktora, Ondřej Brett (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dvanáctidílná krimi série odehrávající se v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který se do nového bydliště přestěhoval se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (16)

Stíny v mlze (2022) 

Duo Malá Černý jako ostravská Bodie a Doyle sice v provedení podprůměr až průměr, protože jako detektívka s nějakými zločiny to oscilovalo od nudy, trapna, přes nechtěnou zábavu až vrchol temného thrilleru v české tv tvorbě.  Na Špalkovou jsem si zvykl, ale je mi jasný, že na spoustu lidí působí nějakým iritujícím způsobem bez ohledu na vrcholné herecké výkony. Herecky zvítězili v pořadí Tichá, Hanuš a Rázlová. Linky ze soukromí slabota a mladí chlapci naprosto zbyteční. Na druhou stranu, kdyby se z každého dílu vzali ty Hanušovi pětiminutovky alá Mlčení jehňátek a vyšperkoval se poslední díl mohl to být nejlepší počit ČT za posledních dvacet let. Kdyby ... ()

Klec (2022) (S01E01) 

Beru, že módní téma MMA je prostě módní i do tv tvorby, ale zakomponovat to takhle stupidně, to chtělo opravdu někoho, kdo přijel do Ostravy na babetě ( ... z Prahy ). Jedna hvězda za Mráze na steroidech. ()

Hlasy (2022) (S01E02) 

Drastické zločiny na seniorech a brutální umučení zvířat .... sakra, co je špatně, že mi nakonec v tomto díle přišlo nejvíc napínavý, jestli ta Rázlová s Alzheimerem vůbec doveze tu malou Malou domů a kolik dílů bude trvat, než Plesl s houslema skončí v posteli s kolegyní Jolanou, protože Špalková na něj nemá čas. Dvě hvězdy za Hanuše jako poslední naději. ()

Tanečnice (2022) (S01E03) 

Ty tři čtyři minuty s Hanušem dělají z celého hodinového dílu zajímavou věc. ()

Prank (2022) (S01E04) 

Případ vraždy jůtubera a omáčka kolem oddechovka pro vypnutý mozek, takže dvě hvězdy za znělku Simpsonovým na konec, což mne upřímně pobavilo jako už dlouho nic. Jinak jediný, co beru vážně, tak je brilatní Mirek Hanuš. ()

Dubina (2022) (S01E05) 

Tak Plesl už v rozkroku flétnistky Jolany ( Veronika Lapková ), Rázlová se potápí do Alheimera víc a hlouběji a případ zavražděného večerkáře opět jen jako, když už je to krimi. PS: Už po několikáté píšu o poslední roli Martina Havelky a on se objevuje furt a furt, což je dobře. I tady i v tom stavu nejlepší herec ()

Hardcore (2022) (S01E06) 

Rázlová rajzuje s Alzheimerem po Evropě, Plesl zažívá návrat do zamilovaného mládí s flétnistkou Jolanou a pak tam běhá zaneprázdněná Špalková s drsňákem Vyorálkem a řeší nějaký krimi případ jakože v Ostravě, ale lokace ani dialekt  není poznat. Hororová linka s Hanušem je filmařsky prvotřídní, ale už ty jeho pětiminutovky začínají být natahované. ()

Dublér (2022) (S01E07) 

Takže Rázlová je z výletu doma ... co to mělo jako za význam v tomto krimi, to netuším. ()

Revolver (2022) (S01E08) 

Tak na Plesla už to prasklo ... ()

243 (2022) (S01E09) 

Rázlová z toho dělá To je vražda, napsala (seriál) (1984)  a to začíná být jako jediné zábavné. Odraz z laku auta .... větší trapárnu jsem dlouho nepotkal. ()

Závod (2022) (S01E10) 

Poslední věc z motorkářského prostředí  v českém díle bylo Burácení (2015) , ( tady taky jeden díl Specialistů) a teď i Ostrava... já nevím, ale vždycky když si v českém filmu hrajou na "drsňáci", tak to je horší a směšnější než amatérské divadlo. ()

Doba (2022) (S01E11) 

Zastřelenej starej komouš takže kdo je vrahem je zbytečná otázka, když se jedna jediná postava důchodového věku mihne ve dveřích jen na pár sekund a ještě to je relativně známá tvář. Jako krimi to za moc nestojí, jako vztahovka je to bizarně nudné, jako cestopis po Ostravsku krutě nevyužité. takže nakonec jediné trochu zajímavé a pozitivní bude westernový souboj Rázlová vs Hanuš. A ta Malá Tichá hraje taky supr. ()

Strach (2022) (S01E12) 

Hanuš akční hrdina. Asi nejlepší díl, který celý seriál nezachrání. ()

Královna majálesu (2024) (S02E01) 

Tak nějak lepší než jsem čekal (což je možná daný tou současnou českou slabou tv nabídkou vůbec) a jako nenáročná oddechovka se mi to nezdálo až tak hloupé jako podobný kousky ČT typu Kriminálka Ostrava, Plzeň, Budějovice a občas tam z policejních postupů prosvítá inspirace true crime alá Případy 1. oddělení ... ale možná se mi to jen zdá. ()

Poslední naděje (2024) (S02E02) 

Duo Špalková Vyorálek tentokrát vyšetřují otrávenou ženskou a unesené nemluvně, nicméně jestli jsem si něčeho všiml, tak leda neskutečně nabušeného obsazení... škoda, že to byla jinak docela nuda. ()

Snadné cíle (2024) (S02E03) 

Tak kvůli tomuhle dílu o střelci ve škole posunuli premiéru až za první řadu... najít pár podobností se skutečnou střelbou v Praze se dá mrazivě najít, ale jestli to bylo opravdu sestříhané, tak je to trapný. Jinak za mne spíš průměrný díl, ikdyž osamocený střelec přesvědčivý. ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama