Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film se zajímavou zápletkou, který je sice koukatelný, ale bohužel už ne nikterak příliš originální a i s tou vtipností to není nijak zvlášť dobré. Každopádně ale nelze říct o Jimu Carreym, který si střihl hlavní roli šišlajícího technika kabelovky, že by se nesnažil, naopak jeho postava ten film možná i zachránila, protože hrát jeho postavu někdo jiný, tak by byl výsledek možná ještě o něco horší. Ale Jim to zvládl a tak je jeho herecký výkon jeden z těch lepších. Takže potom těžko říci, co je na vině tomu, že jsem se příliš často nesmál. Pochybuji, že by to byla režie Bena Stillera, možná za to může příliš pilný střihač nebo nepříliš originální scénárista. Ale to jsou jen spekulace, těžko najdu příčinu toho, proč jsem se nebavil tak, jak bych asi měl. A tak si jen vystačím s konstatováním, že tohle je zajímavá průměrná komedie, jejíž paradoxně možná největší chybou je to, že se jedná o komedii. Kdyby to bylo natočené jako drama, tak by to možná mohlo dopadnout lépe, ale to jsou všechno jen mé domněnky. Faktem zůstává, že nějaké vtípky tam byly, sem tam jsem se i zasmál, ale u komedie bych se měl asi odbourat víc. Takže výsledkem jsou průměrné tři hvězdičky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je človek mnoha tvári, mnoha hereckých polôh a za celé svoje pôsobenie pri filme si vyslúžil povesť jedného z najlepších komikov a hercov. Cable Guy pod taktovkou rovnako strešteného Bena Stillera, ktorý sa môže pochváliť takými filmami ako Tropic Thunder a Zoolander, je bohužiaľ úplnou stratou času. Celý koncept je postavený na banálnej zápletke, ktorá neponúka nič nové, a čo je horšie, ani nič zábavné. Po celý čas mi tam chýbala nejaká silnejšia motivácia, alebo emócia u hlavných predstaviteľov, nie len sledoval ako pobehujú a kecajú do vetra. A na to aby som to nebral vážne, mal film až príliš veľkú snahu byť vážnejším v miestach, kde by mal baviť. Jednoducho tu fungovalo málo vecí. Čo sa tíka, filmovej reči tam nie je veľmi čo vytknúť. Kamera je nápaditá, rovnako aj strih a vďaka tomu je film dynamický a pozerateľný. Bohužiaľ to škrípe či už v dialógoch, alebo hereckých výkonoch, ktoré sú skôr otravné. Koniec ma celkom pobavil, ale nie natoľko, aby som si tento film pamätal aj o týždeň. Veľké sklamanie bez kúska vtipu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, ako som na tom bol ako puberťák v kine, čakal som "typický" film Jima Carreyho (teda v tej dobe Maska alebo Blbý a blbší) a prišlo toto. Dodnes mám traumu z hrobového ticha, ktoré v kinosále hodinu a pol panovalo a po pustení záverečných titulkov sa šokovaní diváci postavili a mlčky odišli do noci. Z historického hľadiska je Cable Guy zaujímavý, pretože zaň Jim Carrey dostal rekordný honorár dvadsať miliónov, čo bol historický rekord, aký tu nikdy predtým nebol.Kino Považan NMnV 1996 ()

Lucina84 

všechny recenze uživatele

V té době se nám Jim Carrey upsal do paměti jako komik v komediích Ace Ventura nebo Maska a podobně. Tady si zahrál roli narušeného šílence (nebo spíš chudáka), na něhož v dětství matka neměla čas a jeho nejlepší kamarádkou byla sama televize. A tak si ztotožňuje realitu s fiktivním světem z filmů. Jim Carrey nejen umí hrát pozitivní role, ale i role záporáků a tady to taky dokazuje. I já jsem se bavila stejně tak, když hrál zápornou roli ve filmu Batman navždy (1995), hádankáře. Hlas Bohdana Tůmy film rovněž podtrhuje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Carrey zatoužil po jiném typu rolí, než z jakých ho do té doby diváci znali. Odklon od klasické komiky herce s "gumovým" obličejem mu diváci odmítli tolerovat a film narazil na divácký nezájem. Spojení sil s Matthew Broderickem se dá považovat za velmi odvážné, to samé se dá prohlásit i o tom faktu, že film byl svěřen do rukou nepříliš renomovaného režiséra Bena Stillera, který však prokázal, že obavy nebyly na místě. Největší potíž totiž nastává s žánrovým zařazením filmu. Příběh citově strádajícího kabelového technika, který hledá "jen" kamaráda, který by ho měl upřímně rád, v sobě kombinuje prvky černé komedie, hororu, thrilleru, klasické komedie i parodie. Carrey je tak dobrý, že v pohodě přejede všechny herce, ale zběsilé až ledabylé střídání žánrů s šuměnkovým finále, filmu ublížilo. 60% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Keď Jim Carrey natáčal scénu, ako hrá basketbal, ukázalo sa, že herec vôbec nevie driblovať a už vôbec nie trafiť kôš. Dostal teda pokyn napodobňovať pohyby basketbalistu a loptu mu už len „pridali“ špecialisti na špeciálne efekty. (Arsenal83)
  • Jim Carrey si zopakoval úlohu Chipa v reklame pre telekomunikačný konglomerát Verizon 5G počas Super Bowl LVI v roku 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama