Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé dílo. Ben Stiller režíruje a střídá žánry se zběsilostí rovnající se jen kadenci ksichtů Jima Carreyho, který prostě jede. Viděl jsem většinu jeho filmografie, ale tady se fakt utrhnul ze řetězu. Škoda že pak oproti němu Matthew Broderick působí strašně nudně a obyčejnsky. Krapet bych upravil konec a bylo by to perfektní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Několik samoúčelných vložek (souboj ve středověké restauraci), mladý Jack Black opět v průsečíku s podobou Emilea Hirsche a snaha o poučné finále s tématem chorobné závislosti.  Z té spousty odkazů na filmy a seriály byly nejpříznačnější dva. Eastwoodovo „posedlostní“ Zahrajte mi „Misty“ a Ren & Stimpy, protože excentrické exhibice gumového Kanaďana nemají daleko k animákům tohoto typu. Když si tady jako televizí odkojený Chip šlape na jazyk, neměl by problém udělat to i doslovně.. ()

Reklama

The Viper 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě rozdělen na tři žánrové party. Prvni momenty vypovídají o jasné Carreyovské komedii, ale pak to přechází do takového lehkého psychothrilleru s následným ďábelským a dramatickým koncem. Carrey předvádí herecký výkon totálního šílence a věřím, že do něj i v reálu nemá daleko. Mini scéna s Kyle Gassem nám ve filmu ukazuje:,,Nekoukejte na filmy, raději čtěte.'' ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Carreyho komediálního výkon tentokrát notně skřípe a nepomůže tomu ani rádobyvtipné šišlání, ani stokrát viděné obličejové kreace ze všech jeho ostatních komedií. Jako by se špatně vyspal...? Nebo mu nedělá spolupráce s Benem Stillerem dobře? Ve vážných polohách navíc Carreyho výstup působí dosti nezvykle a uměle - je to parketa, do které by se komik jeho formátu neměl pouštět, zkrátka mu to nesvědčí. Jinak mě Ben Stiller opět příjemně překvapil a vedle zábavné miniroličky, kterou si střihl, odvedl slušné řemeslo, za které se rozhodně nemusí stydět. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hodnocení a doporučení tohoto snímku je opravdu jednoduché. Kdo má rád Jima Carreyho, tohle je snímek určený pouze pro něj, neboť Cable Guy jev podstatě jen jedna obrovská exhibice Carreyho pitvoření se, grimas, šklebení, šílených posunků a pohybů a prostě všeho, co k tomuto pošukovi patří, respektive patřívalo. Já si vlastně dovolím i tvrdit, že snad nikde jinde se v tomto ohledu tak nevyřádil, jako právě v postavě kabeláka Chipa. Opakuji, exhibice, one man show a naprosto ulítlé herectví. A kdo ho právě pro tohle všechno nesnáší, tak pro něj to bude jen jedno obrovské utrpení, na kterém nenechá nit suchou. Jeho výkon je tu nicméně natolik výrazný a výstřední, že vše ostatní je pak prakticky odstaveno na druhou kolej, takže je v podstatě i jedno, že ani zápletka není vůbec k zahození, že film disponuje spádem, nápaditostí a dokonce i thrillerovými prvky, a že i ostatní postavy a jejich představitelé jsou docela sympatičtí lidé. Pravdou ale každopádně zůstává, že bez Carreyho by Cable Guy byl totálně jiným filmem, který by ovšem naprosto nemohl fungovat a působit tak, jak tomu ve výsledku je, já se nicméně bavil výtečně, v mých očích Carrey zazářil a já jsem tedy vážně spokojený. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Keď Jim Carrey natáčal scénu, ako hrá basketbal, ukázalo sa, že herec vôbec nevie driblovať a už vôbec nie trafiť kôš. Dostal teda pokyn napodobňovať pohyby basketbalistu a loptu mu už len „pridali“ špecialisti na špeciálne efekty. (Arsenal83)
  • Jim Carrey (Chip) v čase premiéry řekl: "Doufám, že po tomhle filmu už nebudu jenom ten sympaťák z plakátů na zdi, ale také monstrum, ukrývající se v noci pod postelí. Děti pak budou naříkat - Mami, můžu spát u tebe? V mém pokoji zase straší Jim Carrey!" (NIRO)

Reklama

Reklama