Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (263)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey, Jack Black a Owen Wilson pod režijní taktovkou Bena Stillera. Kdo by se byl nadál, že to bude tak nepodařená komedie. Nebýt jedné scény tak se ani není kde zasmát. Přesto snímek v sobě jistý potenciál má. Překvapivě je jeho nejslabším článkem Jim Carrey, který je snad poprvé (a doufejme i naposled) nepřesvědčivý a zoufale nevtipný. Zda je to scénářem, který ho tlačí do poloh které mu nesedí či něčím jiným, je ve výsledku jedno, jelikož na nudném výsledném dojmu to nic nemění. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejslabší výkon Jima Carreyho v bláznivé komedii, navíc v roli, která je otravná už svým konceptem. Jako milovník jeho ztřeštěností jsem byl zklamán k pláči. Carrey jen přiblble šišlá a scénář sám mu moc vtipné munice nepřihraje. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Carreyho komediálního výkon tentokrát notně skřípe a nepomůže tomu ani rádobyvtipné šišlání, ani stokrát viděné obličejové kreace ze všech jeho ostatních komedií. Jako by se špatně vyspal...? Nebo mu nedělá spolupráce s Benem Stillerem dobře? Ve vážných polohách navíc Carreyho výstup působí dosti nezvykle a uměle - je to parketa, do které by se komik jeho formátu neměl pouštět, zkrátka mu to nesvědčí. Jinak mě Ben Stiller opět příjemně překvapil a vedle zábavné miniroličky, kterou si střihl, odvedl slušné řemeslo, za které se rozhodně nemusí stydět. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nějak extrémně bavil, ale nelze tomuhle filmu upřít jistou dávku originality a snahu něco sdělit. Rozhodně to není hloupý film a Ben Stiller ukazuje, že by se z něho mohl stát originální režisér. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi to nelíbilo. V ničem. A nikdy. Zkrátka a dobře, nejtrapnější film v kariéře Jima Carreyho i Bena Stillera. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Není to vyložená blbost, ale žádné velké nadšení u mě film nevzbudil a mnoho vtipných scének taky neukázal. Jim Carrey i Ben Stiller rozhodně mají na víc, než ukazují tímhle filmem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $47miliónovTržby USA $60,240,295Tržby Celosvetovo $102,825,796║ Horší prešľap už asi Jim Carrey vo svojej kariére ani nemohol mať, strašne spackaný film, Ben Stiller to nezvládol na režisérskej stoličke. /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen pro Stillera mám slabost, ale také pro Carreyho a Brodericka. Proto nemohu jít pod 2 hvězdičky, i když je film opravdu na hraně a možná by si tu pomyslnou "jedničku" zasloužil. Stiller ještě není takový rejpal a nevyužívá filmové klenoty minulosti. Jim Carrey ještě nebyl megastar, která by utáhla i největší kravinu roku a Matthew Broderick ... ještě nebyl ženatý se Sarah Jessicou Parker (a ta ještě netočila Sex ve městě) tak nemohl získat roli ve větším filmu. Možná i proto vznikl tento šílený pokus všech jmenovaný, který mnohé zklamal, ale aspoň si těch několik tisíc "kluků od kabelovky" mohlo říct, že pro ně někdo v Hollywoodu natočil malý film... malou poctu jejich práci:). ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Carrey v roli odporne vlezleho opravare kabelove televize podava jeden ze svych nejhorsich komedialnich vykonu - odpornejsi nez sama postava. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé dílo. Ben Stiller režíruje a střídá žánry se zběsilostí rovnající se jen kadenci ksichtů Jima Carreyho, který prostě jede. Viděl jsem většinu jeho filmografie, ale tady se fakt utrhnul ze řetězu. Škoda že pak oproti němu Matthew Broderick působí strašně nudně a obyčejnsky. Krapet bych upravil konec a bylo by to perfektní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, ako som na tom bol ako puberťák v kine, čakal som "typický" film Jima Carreyho (teda v tej dobe Maska alebo Blbý a blbší) a prišlo toto. Dodnes mám traumu z hrobového ticha, ktoré v kinosále hodinu a pol panovalo a po pustení záverečných titulkov sa šokovaní diváci postavili a mlčky odišli do noci. Z historického hľadiska je Cable Guy zaujímavý, pretože zaň Jim Carrey dostal rekordný honorár dvadsať miliónov, čo bol historický rekord, aký tu nikdy predtým nebol.Kino Považan NMnV 1996 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film s Carreym se mi nikdy kdovijak nelibil, ale ted jsem ho zase po letech videl a stoprocentne me dostal. Pribeh je fajn, natoceny to je fajn, herci jsou fajn. Navic, sice v malejch, ale viditelnejch rolich, se tu sesla skvela sestava Black, Stiller, Gass, Wilson. Jenze film stoji na Carreym a ten to rozjizdi tak mega giga zpusobem, ze to snad ani neni mozny, lita tam jak psychopat a je uplne fuk, jestli je zrovna hodnej, nebo zlej, hazi jeden xicht za druhym a litaj z nej genialni hlasky. Az sem si rikal, jak by asi vypadal, kdyby si dal v nejakym hororu vaznou roli psychopata. Proste, byla by to slusna komedie, ale Carrey to ocekavane pozvednul na paradni masakr a ja nemuzu jinak, nez plny hodnoceni. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, která by vůbec nemusela být špatná, nebýt jednoho velkého omylu jménem Jim Carrey. Nechci být hrubý, ale on je bohužel nefalšovaný debil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nedotažené, i když ne příšerné. Jeden z obecně nejhejtovanějších filmů v Americe rozjíždí slušný náznak narušených postav a bizarně nepříjemné atmosféry, bohužel ale moc ustupuje komedii. Jako takový ale nemůže uspět, Stiller se neměl bát přitvrdit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JÁ UŽ VÍM. CHCETE, ABYCH BYL ZTICHA A SED SI K TELEVIZI, ŽE JO?" Ačkoli se Carrey celým filmem propitvoří, prošišlá a proječí, není to jeho klasická šklebomedie. Tahle má přidanou, pro mnohé spíše mínusovou hodnotu jménem Ben Stiller, který ji využívá k pranýřování americké televizní kultury (nejen postavou Chipa, kterého televize vychovala, neustále ji cituje a stírá se mu s realitou, ale i dvojicí dětských televizních hvězdiček, ze kterých vyrostou vrazi, kterými se Stiller strefuje do silně medializovaného soudu s bratry Menendezovými), střídá žánry a vede film do znepokojivé, temnější polohy. Sám jsem měl v kině smíšené pocity, ale s odstupem času film oceňuju. Cameo Erica Robertse je boží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Několik samoúčelných vložek (souboj ve středověké restauraci), mladý Jack Black opět v průsečíku s podobou Emilea Hirsche a snaha o poučné finále s tématem chorobné závislosti.  Z té spousty odkazů na filmy a seriály byly nejpříznačnější dva. Eastwoodovo „posedlostní“ Zahrajte mi „Misty“ a Ren & Stimpy, protože excentrické exhibice gumového Kanaďana nemají daleko k animákům tohoto typu. Když si tady jako televizí odkojený Chip šlape na jazyk, neměl by problém udělat to i doslovně.. ()

Reklama

Reklama