Reklama

Reklama

Poslední dopis od milence

  • Kanada The Last Letter From Your Lover (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka objeví truhlu s milostnými dopisy ze 60. let a rozhodne se přijít na kloub záhadám kolem románku, o kterém vyprávějí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Taková ta variace na Romeo a Julia zasazená do šedesátek a objevovaná o třicet let později. Poučení by tu bylo: Nikdy nechoď pozdě, jinak je po lásce.  Felicity Jones se mi líbila ve filmu Holka s prknem, tady vypadala jako veverka, která si myslí, že muži jsou opice na jednu noc... hm. Konecem to sice začala zachraňovat, ale bylo to během filmu nepříjemné dívat se na takovou feministku. Opačně románek se táhl a táhl a táhl a táhl .. málem jsem usnul a nejhorší bylo, že pár mi nebyl sympatický a jejich osud mě byl šuma fuk. Prostě jsem té naservírované lásce neuvěřil. Shailene Woodley má za rok 2023 mnohem více lepších filmů a mě se líbili i Roboti. Tady mě neoslovila. Dobová hudba OK, kamera OK, deštivý Londýn podmanivý, život v něm jako v detektivkách Dicka Francise (dnes tento Londýn neexistuje), to vše body pro film, ale u mě jen 55% a na jedno kouknutí stačí. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jojo sem tam romantiku napsat umí. Ačkoli hodně jednoduchou, ale dovede být i docela vkusná, neškodná, a s ohledem, že ne každý čte výhradně Franze Kafku a že se ženy neskládají pouze z profesorek literatury, hluboké filosofie či výsostných umění, nevidím na tomto spisovatelském žánru příliš zlého. Ovšem nesmí to být vyloženě přiblblé. A tohle je. Nevadí, že jde o červenou knihovnu, na léto to mohlo být fajn, ovšem na takto lacinou červenou knihovnu s primitivním, nelogickým nejen koncem, neskočí ani dvanáctiletá slečinka plná ideálů. Holky si produkovaly filmeček, ve kterém vidíme moc pěkné dobové kostýmy i výpravu, tím to ale končí. Plytké, jak voda v lavoru, vlažné, rozplizlé. Obsazení, až na Felinu, šílené. Fešanda, která má místo hlavy krabici od mlíka, vejrající jako zmachlená, oteklá sůva z nudlí připomínající Bolka po pěti slivovicach, mi spíš evokovala noční můru, nežli osudového motýla. Milovníkovi číslo jedna jsem nevěřila nos mezi očima, natož lilek s kořenem v mozkovně, o jakési vzájemné chemii si taky můžeme nechat zdát. Opět se mi potvrzuje, že film, na jehož podobě makaly výhradně ženy, mě svou unylostí nedokáže přesvědčit. Chybí v něm šarm, humor, vášeň, elementy, které muži poznají a umí je z žen vyrazit mnohem lépe, než ženy samotné. Čest vzácným výjimkám. Každopádně časy, kdy herecké divy povinně a dobrovolně procházely postelemi režisérů, kameramanů, scénáristů, kolegů a před kamerou ze sebe pak oklepávaly zlatý sexy prach z prožitých nocí, zanechaly v kinematografii mnoho nesmrtelných skvostů, po kterých začínám být hladová. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Koronakríza naplno zasiahla už aj Hollywood a vidím, že ozaj niektorí herci boli dlho bez práce, keďže Felicity, ale obzvlášť Shailene sa nám utešene vypapkali. Ale k filmu. Tento typ "romantiky" nechápem. Čo je na tom úžasné, že žena podvádza svojho muža? Niekedy mám pocit, že diváci majú veľké ťažkosti vcítiť sa aj do okrajových postáv a či to z pohľadu inej osoby je správne. Podľa mňa na vzťahu tých dvoch nebolo nič obdivuhodné. A potom príde zásadné rozhodnutie pre rodinu a opäť sa to prezentuje ako niečo smutné až tragické. Čiže klasika manželstvo je pasé a podvádzanie je in. Romantika sa dá podľa mňa točiť aj inak. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že mě tento snímek až nečekaně oslovil, čímž tedy nemyslím, že se jedná o kdovíjakou pecku, ale já jsem od toho původně nečekal prakticky nic, ovšem minimálně co se žánru romantického dramatu týče, tak to nabízí snad vše, co právě takovýto film potřebuje, aby zaujal a byl působivý. Nicméně než začnu s nějakou tou chválou, musím zmínit snad jediné výrazné negativum tohoto snímku, a to herečku Felicity Jones, která mi opět přišla strašně nesympatická, v mých očích vyloženě nepohledná, a v neposlední řadě i nepříliš talentovaná, a to vše tu v plné míře jen potvrzuje. Naštěstí to zde ale v tomto ohledu více než zachraňují ostatní herci v ústředních rolích, tedy přesvědčivá Shailene Woodley a z mužského osazenstva výrazní Turner a Rizwan. Co jinak musím určitě zmínit jako velké plus této podívané, je samotná zápletka, která mi přišla poměrně netuctová, zajímavá a oživená povedenými zvraty, zároveň je ale i k tomu výrazně zpracovaná a tvůrci ve mně dokázali vyvolat upřímný zájem, jak to nakonec mezi milenci dopadne, což jsem vážně nečekal. Závěr pak sice mohl být určitě emočně vyhrocenější, nicméně i tak se mi poměrně líbil a spokojeně jsem si ho užil. Ono ovšem s těmi emocemi to bylo slabší po celou dobu, stejně tak jako s atmosférou, na které se dalo jistě zapracovat také mnohem více. Ve výsledku mě ale i tak Poslední dopis od milence zkrátka mile překvapil, v rámci žánru se jedná o velmi povedený zářez, který ve většině ohledech spolehlivě funguje a cílové publikum jistě nadchne. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Hned dvě vztahové roviny, pátrání po příběhu ukrytém za záhadnými dopisy, osudová láska, všechno tu je, jenže co je to platno, když nic z toho nespustí tu správnou chemickou reakci. Zkrátka to nefunguje a v podstatě ani jedné z postav jsem vzplanutí ani hloubku citů příliš nevěřil a neměl potřebu některé z postav držet palce. Dramatická scéna (ne)setkání nemá ani špetku emocionální drtičky z Madisonských mostů, pátrání po příběhu z dopisů zdaleka není tak strhující jako Posedlost, ani tak zábavné jako Dopisy pro Julii, a závěrečné vyznání Ellie zdaleka nemá takovou sílu jako když totéž vybalila Julia Roberts na Hugha Granta v Notting Hillu. Navíc v rovině Ellie a archviáře Roryho, která má pouze rámovat příběh velké osudové lásky, to jiskřilo mnohem víc, což asi není úplně optimální výsledek. Takže nakonec jen taková romantická jednohubka, která neurazí, ale na první ligu nemá. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama