Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Recenze (505)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nedokážu posoudit, jestli je zákulisí americkéhofotbalu až tolik "zkažené", ale Stoneova režie je úžasná. Když si přidáte jako vždy skvělého Al Pacina a Cameron Diaz ve své nejlepší roli, pak je o kvalitní podívanou postaráno.....Poté, co jsem si pořídil tenhle film na DVD a mohl si ho vychutnat v celé parádě musím "přitlačit". Skvěle vybraná a použitá muzika ! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone a Al Pacino, to je kombinace, ze které nemůže vzniknout nic průměrného, prostě nemůže. Film je tak velmi nadupaný, "rychle" nastřihaný, nabitý akcí i slovy a člověk nemusí být nijak zvlášť zasvěcen do alchymie kolem tohoto sportu, aby ho film o něm bavil. Takže jen maličkost mi chyběla k pětihvězdičkovému hodnocení, vlastně přebývala - ta závěrečná Al Pacinova řeč, slyšela jsem frázi za frází a říkala jsem si v duchu, ať už s tím, proboha, skončí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film ze sportovního prostředí, jaký jsem kdy viděl. Strhující tempo, jeden rychlý záběr střídá druhý, Stone téměř nenechá diváka vydechnout, čemuž notně napomáhá i báječný soundtrack. Al Pacino předvádí herecký koncert, ostatně na to jsme u něho zvyklí. Ovšem kdo mně překvapil, byla Cameron Diaz, která za ním nezaostává a pak také v té době méně známý černošský herec Jamie Foxx, kterému vysekl poklonu i Al Pacino osobně. Stone tu marnotratně hýří režijními nápady, např. v jedné scéně do obrazu komponuje záběry z Ben Hura, je to úlet, ale sedí to tam. Slovy se to těžko popisuje, musí se to vidět na vlastní oči. Zkusil jsem na DVD možnost pustit si film bez jakkýchkoliv zvuků, pouze za doprovodu soundtracku a věřte mi, i tak to byla jízda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Wow, málokdo dokáže nacpat do jednoho filmu špičkovou sportovní show včetně skvěle sestříhaných zápasů a neméně skvělé muziky, rozjet mistrovské drama o mistrech, o těch druhých a o těch kdo stojí za nimi, a ještě nabořit obraz ikon americké sportovní veřejnosti ještě víc než to udělal Poslední Skaut (a že ten se s tím moc nemazal). Další z těch snímků, o kterých se říká, že jsou skoro tři hodiny krátké aneb Guliver Stone to opět dokázal. Ode mě 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří jsou stejně jako já v oblasti amerického fotbalu úplnými ignoranty (ani do poslední vteřiny poslední čtvrtiny posledního zápasu mi nebylo jasné, co jsou to ty strike-downy), si můžou alespoň vychutnat výtečné obsazení. Jamie Foxx již tady v roli trochu „jednoznačného“ amerického hrdiny naplno předváděl svůj neobvyklý talent. Cameron Diaz zde pro změnu předvádí více než svůdné natřásání zadkem. A jde jí to překvapivě dobře (možná zbytečně moc emocí, ale fajn). Zato Al Pacino je spíš zklamáním. Kolikrát jsme jej v poslední době už mohli vidět v roli unaveného veterána, jenž má nejlepší dny za sebou a pouze chce důstojně zakončit svou kariéru? Tady již nemá čím překvapit. Nejedná se o převratný film, jenže ten jsem od Stonea – na rozdíl od jiných – nikdy ani neočekával, tudíž vám jej coby neamerický nefotbalista s čistým svědomím doporučuji. 80% Zajímavé komentáře: Faye, Renton, francis, Fr, TotalFilm ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus byl celý film neskutečně vláčný. Absolutně zbytečná délka fotbalových scén. Sice nejsem znalec zakulisí americkýho fotbalu, ale že by vypadalo jak videoclip z MTV ? Samozřejmě Oliver chtěl udělat dynamický film, proto volil zoom, střih, hudbu atd. a pokud na to přistoupíš nebo jako já někdy od půlky se s tím smíříš film si docela užiješ i když teda emoce mně míjely velkým obloukem. Co mě neminulo, byl tradičně výborný výkon Al Pacina a skvělá Cameron Diaz, říkám to pořád, že na ty komedie je jejího talentu škoda. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Předem musím říci, že pro americký fotbal nemám žádné pochopení, nerozumím pravidlům a vůbec mi to připadá jako mírně řečeno podivný sport. Tenhle film je ale výborný a opět mu dominuje výkon Al Pacina. Oliver Stone dokáže natáčet opravdové "majstrštyky". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představte si, že máte mládí za sebou a dejme tomu ve dvaceti jste pochopili, že z Vás už žádný sportovec nebude, což Vás mrzí, protože jste na to třeba i měli, ale vykašlali jste se na to. Vítězové a poražení je film, dejme tomu, takový, že Vás na necelé tři hodiny uzemní, a ukáže, co by Vás mohlo potkat, kdyby jste se slavným skutečně stali. Dřina, píle, dřina, dřina, a taky problémy, které k tomu, že jste slavní beze sporu patří. Oliver Stone podle mě natočil film, který předběhl nepatrně dobu. Když sleduju, jak dneska v televizi o přestávkách vysílají reklamy na Nike, zobrazující fotbal v nové dimenzi, z pohledu hráče, tak se po tomhle musím smát. Jestli tohle je originální, tak na čem si Vítězové a poražení stojí? Každopádně to bych přeháněl. Reklama je to parádní, ale Vítězové a poražení rozhodně o chlup lepší. Ukázali mi jak to ve světě šoubyznysu a slávy vypadá a já pochopil, že stačí nahlédnout, ale být součástí je jen pro odvážnější povahy než jsem já. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

O americkém fotbalu sice nevím vůbec nic, ale tenhle film mě fakt dostal. Nechápu, jak se Stoneovi podařilo nacpat do jednoho filmu tak kvalitní herce. Scénář je také skvělý, i když se nejedná o americký fotbal jako takový, ale spíš o prohnilostv pozadí. A scény hry samotné patří mezi jedny z nejlepších akčních scén, co sem kdy viděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nečakane otrepaný námet od Olivera Stona, nuž chcel byť originálny ale mne tento tupý americký šport nič nepovie aspoň že tam hral Jamie Foxx ináč by som to vzdal omnoho skôr, miestamy nehorázne nudné až tak plytké že to nič nepovie. Možno v očiach Stona a ľudí čo moc o športovom zákulisí moc nevedia je to skoro pravdivý pohľad ale keď si odmyslíme tu klišoidnú vatu o tom ako sa manažéri povýšenecky "chladno" správajú, tréneri ako panáčkovia zo šachovnice prežúvajú žuvačku a zamrvia nejaké strategické pokyny pre hráčov, čo ich majú akurát tak na vetve a potom sa po pekných víťazstvách všetci blahodarné zhúlia, tak potom dovidenia, takto keby fungoval šport tak by teda asi moc nefungoval, v prvom rade si uvedomme že každá minimálna aférka sa dostáva v skutočnosti v dnešnom bulvári na povrch a taký celý zhúlený team ako nám to podstrkuje Stone, by bol riadny kliniec do rakvy pre ktorýkoľvek šport. U mňa toto neprešlo. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $75,530,832Tržby Celosvetovo $100,230,832 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělí film od geniálního tvůrce. Opět výborně hrající herci. Ty 4* jsou spíše 4 1/2* , protože do 5* mě stále něco schází.... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone proste dokaze natocit zajimavy film i o pro nas prakticky neznamem fenomenu jakym je americky fotbal. Jeden z nejlepsich sportovnich filmu, i kdyz se o pravy sportovni film ani vlastne nejedna. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Logan, Oliver Stone .. Ach, jak dlouho mi trvalo tento film sehnat. Velké a dlouhé očekávání, ale nepřineslo kýžený maximální zážitek. Sportovní prostředí (z mnou nijak oblíbeného amerického fotbalu), vzestup a sláva sportovních ikon, náročná sezóna, nelítostná play-off, tlaky na trenéra, zákulisní tahanice majitelů a manažerů .. prostě a výstižně .. JAKO KAŽDOU NEDĚLI!. Daná forma pod taktovkou Oliver Stone je velice působivá, zejména fotbalové zápasy jsou natočeny skutečně dynamicky a v doprovodu výborně zvoleného soundtracku (doporučuji silný zvukový aparát) jsou parádní podívaná. Role jsou obsazeny velmi dobře (snad jen ta Cameron Diaz mi moc neseděla) a vybraní herci nezklamali. 75%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „ V téhle hře musí jít o něco víc než jen o vítězství“. Filmy ze sportovního prostředí u mě většinou narážejí na jeden zásadní problém. Neznám pravidla. Ale Stone mě vtáhnul do hry tak, že jsem na chvíli dokonce uvěřila, že bych americký fotbal dokázala sledovat i v TV. Tým, kterému se nedaří a samolibý sólista, který byl ještě včera nula, ale má nečekaný úspěch, jenže jeho chování vede ke konfliktům s trenérem i spoluhráči. .... .„Vedl jsi mančaft, ale šli za tebou? Něco ti řeknu. Fotbal tě naučil frajeřit, kecat kraviny, rvát se. A co dál?“ Tvrdá hra, kde je důležitá spolupráce, ale i loajalita, kde není místo na osobní ambice. U Al Pacina jsem na jeho tradičně skvělý výkon zvyklá, ale Cameron Diaz většinou vnímám jen jako pohledný doplněk filmu ..... a byla vynikající. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zápasy samotné sice mají tu správnou šťávu, herci jsou dobří, Stone to celé kočíruje suveréně, ale tak nějak tomu chybí něco co by Vás strhlo... Takto jsou Vítězové a poražení pouze zajímavým příspěvkem do nekonečných řad sportovních dramat. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na první pohled forma vítězí nad obsahem. Celým filmem spirálovitě prolínající hudba, která je rovnocenným protihráčem dynamicky nádherných zápasů sportu, jenž jednoznačně patří k těm nejtvrdším a svým smyslem nejzákladnějším, utvrzuje dojem životnosti, energie, pohybu a síly. Do zákulisí amerického fotbalu samozřejmě příliš nevidím, a proto nemohu říci, na kolik procent mám všemu věřit, ale stejně mně připadá, že se jedná o jeden z mála kolektivně-sportovních filmů, jenž se snaží fenomén sportu nahlížet v celé jeho komplexnosti, nejednoznačnosti a rozporuplnosti. I to závěrečné rozuzlení, ač tolik podobné všem těm dnes již zoufale okoukaným patetickým sportovním finále, v sobě nese notnou dávku ironie a sarkastického nadhledu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

O americkym fotbalu vim hovno ale tenhle film mě stejně dostal. Prostě skvělá podívaná jak už je u Olivera Stonea zvykem, všichni herci hrají bezvadně a skoro nevím koho vyzdvihnout. Možná to není film na úplných 100% ale některé naprosto skvělé herecké momenty Ala Pacina mě přesvědčily, a Jamie Foxx haje jak kdyby šlo o život. A nějak sem měl furt šoky z těch scén z Ben Hura a z role Charletona Hestona. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Film s opravdu vražedným vizuálním tempem. Jinak zajímavě poodhaluje zákulisí amerického fotbalu a rozhodně je na co se dívat. A objeví se tu Charlton Heston. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

film o sportu? takhle nějak bych si to představoval! zápasy, tréninky, nevěrili by jste, co všechno se děje v šatně o přestávce. večírky, recepce,... . samotný zápasy, to je jeden velkej videoklip. přehlídka herců (C.Diaz je přesvědčivá jako málokdy, Al Pacino - to je jasný) i neherců, kde každý hraje a dělá to svoje a nestará se o nic, než o svoji práci. stejně jako ve fotbale. ale nebyl by to O.Stone, aby zde na něco nepoukazoval. pojal fotbal jako válku. je to taková fotbalová ,,četa". fotbalisti - žádní Einsteini -, hrají za každou cenu (zdraví), pro peníze, slávu. na každou hvězdu dře ,,X" negrů, které nikdo nezná. vše pevně v rukách drží majitelé, kterým jde jen o zisk. má to samozřejmě svoje následky. ale ty nikoho kolem nezajímají. vždyť v tom šíleným tempu jde jen o ty centimetry. ty jsou rozdílem mezi vítězem a poraženým. cestou mezi životem a smrtí. a při posledním míči, kdy na hřišti vydává zvuk úplně všechno, střih nás nenechá v klidu a já mám ve tváři výraz, jako bych celej život nedělal kromě americkýho fotbalu nic jinýho. hlavně musím hrát jako chlap. vždyť jde o centimetry! ()

Reklama

Reklama