Reklama

Reklama

Hovor

(studentský film)
  • angličtina The Call

Obsahy(1)

Večer. Periferie města. Zdánlivě banální telefonní hovor mezi mužem a ženou se mění v jediný kontakt mezi přepadenou dívkou a jejím přítelem. Dokáže muž zasáhnout včas a dívku zachránit? Thriller sázející na jednotu místa a času i překvapivé zvraty ve vyprávění je v tuzemsku ojedinělým pokusem vytvořit silný žánrový film, tedy něco, co je vlastní spíš západním kinematografiím. Do hlavní role obsadil absolventa brněnské JAMU a člena ostravského Divadla Petra Bezruče Lukáše Melníka. Snímek byl podpořen Českou televizí v rámci Filmového akcelerátoru, což je společný projekt České televize, pražské FAMU, písecké FAMO a zlínské UTB na podporu nejvýraznějších filmových talentů u nás. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Expozice formou titulního hovoru mi přišla výborná. Bohužel jsem v jejím závěru uhodl rozložení postav, a pak už to bylo jen slabší. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Poněkud to nesedí časově (holce byly 3 roky, o 12 let později jí jen už kolem 20), ten "únosce" se ukáže jako břídil a dost příšerná hudba. Námět je to ale výborný, vydal by na normální film. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To bylo nablblé... Borec unesl před lety tříletou holku, kterou si držel doma, znásilňoval ji atd. a teď, když je té holce skoro 18 (asi, to tam není řečené), je ten případ v televizi jako nějaká čerstvá zpráva (btw, v jakém obchodě mají za kasou televizi? ještě takhle zastaralou?) ji její pravá rodina "unese" zpátky k sobě, přičemž holka celou dobu má bůhvíproč pusu zavázanou kusem hadru. Její rodiče unesli i toho úchyláka a rozhodli se s ním naložit po svém. Proč ti rodiče na to šli takhle místo toho, aby zavolali policii a úchyláka nahlásili nevím. Zatímco táta chce úchyláka asi umučit, ale chudák neví jak na to, maminka se snaží dceře připomenout, že je její. A vede to k rádobyšokujícímu a rádobymrazivému závěru, který s aspoň lehce pokročilou znalostí všemožných thrillerů a hororů musí odhadnout snad každý. Byl bych ochotný ty tristní chyby tolerovat, kdyby tam aspoň jedna postava byla sympatická, kdyby to mělo líp promyšlený timing scén a vůbec kdyby to na 18 minut mělo víc nápadů, v tomhle podání to byla celkem nuda. A ten nájemný únosce, kterého si najali rodiče, zmizel pak kam? Kdyby na tom místě zůstal, mohlo v tom být aspoň nějaké napětí, ale Burda se ho poměrně lacině zbavil. Nebo se tam pak na konci někde válel a já ho přehlédl, i to se může stát. Tak jako tak, kromě kamery se to moc nepovedlo. Lepší 1* ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Úvodní dramatické minuty, kdy děj probíhá v rámci telefonního hovoru, jsou o dost lepší než zbývající část filmu. Ovšem nutno dodat, že se tvůrcům rozhodně nedá upřít velký potenciál v budování napětí. (65%) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mimo hororů ani thrillery moc nenatáčíme v českých krajinách, což je jistě škoda. Tady máme typický příklad Stockholmského syndromu, kdy dívka je unesena v tak raných letech, že ke svému únosci definitivně přilne. A to tak silně, že není schopna unést, když se mu ubližuje. Nota bene lidé, které ona vůbec nezná. U tohoto filmu tak lituji jen toho, že nebyl více rozpracován. Hodil by se jako celá epizoda kriminálky nebo celý film se standartní stopáží, protože námět je rozhodně nápaditý. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Příliš moc mne to nezaujalo, určitě silné téma, ale ty herecké výkony a provedení se moc nepovedlo. Hodnocení: 45 % ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

První část filmu jde proti podstatě filmového vyprávění aneb vše co vidíme, je telefonující muž, kolem kterého krouží kamera a slyšíme telefonní hovor. Po chvíli přichází scéna v autě, kde vidíme detail obličeje muže a detail telefonu, přestřihnuto asi 4x... opět nebýt slova, nevíme nic nového. Poté už je to trochu lepší, jenže teď se dostáváme k příběhu: jak už zmínil honajz2 ve svém komentáři, příběh je nesympatický a nedává moc smysl. Absolutně mi nesedělo chování dívky, kterou ve 3 letech unese týpek a ona po X letech vše ohledně únosu zapomene a později raději zavraždí své rodiče, aby se mohla k násilníkovi vrátit... k tomu explicitní brutalita, nějaký hlubší moment vůbec nenastal. ()

Reklama

Reklama