Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malíř Francisco de Goya (Enric Majó) začal svou kariéru v dílnách Luzán a Bayeu, když se dostal na madridský dvůr. Později se Goya dostává do kontaktu s vévody z Osuny a jejich prostřednictvím se seznamuje s vévodkyní z Alby (Laura Morante). Jeho švagr Ramón (Agustín Póveda) umírá a Francisco je u konce sil. Svět se mění... Goya odjíždí do Andalusie do paláce vévodkyně z Alby, aby maloval. Tam s vévodkyní udržuje vztah, když její manžel zemře. Ale přesto se zase vrací do Madridu. Zde mu však jeho tvorba rytin hrozí způsobit nemalé problémy. (mac000)

(více)

Recenze (4)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Seriál který zajímavě podává životní osudy jednoho z největších světových malířů a zároveň divákovi nabízí pohled na dějiny Španělska od sklonku 18. století, přes napoleonské války po restauraci Bourbonů. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Už jako dítě mě Farncesco Goya fascinoval. A na tento seriál moc ráda vzpomínám, byla tam s citem vyobrazena doba ve které žil a hlavně popsáno jeho podroušené duševního zdraví, které mu hodně změnilo život a ovlivnilo jeho následující tvorbu. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Uvedeno v ČST - epizody E01- La Cucaña, E02-  Malíř krále, E03-  Cayetana, E04 ∙Rodina Carlose IV, E05 -Viděl jsem to,  E06  - Pátý hluchý. Kromě herců zde uvedených, vytvořil v této miniserii jednu z rolí známý francouzský herec Gerard Barray ()

Tristesse 

všechny recenze uživatele

Dětem se často líbí věci strašidelné až morbidní a nezapomenu, jak jsem byla v dětství přímo u vytržení nad Goyovými obrazy, které jsem poprvé spatřila právě v tomto seriálu. ()

Reklama

Reklama