Reklama

Reklama

Hour of Lead

  • USA The Vanished
Trailer

Obsahy(1)

Měla to být perfektní dovolená. Rodinný výlet, kempování a jen ve třech. Nečekávají však, že to, co mělo být vysněným časem stráveným s blízkými, se rychle promění v noční můru. Když jejich dcera jednoho dne zmizí, tento pár udělá vše pro to, aby ji našel. Zahájí vyšetřování, které odhalí temné tajemství zmizení jejich dítěte. Podaří se jim získat zpět svou milovanou dceru? Co vše je schopen udělat rodič, aby své dítě dostal zpět? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (31)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerný televízny thriller s pointou, ktorú som odhadol po desiatich minútach. Ale to by nebol problém a kľudne by som filmu dal aj tretiu hviezdičku, ale neskutočne ma srala Anne Heche v úlohe totálne neznesiteľnej matky, ktorá prišla o decko a správa sa jak otravný psychopat u ktorého sa modlíte, aby bol na scéne čo najmenej. Môj obľúbenec Thomas Jane tu zase pôsobí jak zbitý pes no a skutočný pes dopadne tak, že ma to príliš nepotešilo. Ostatní herci nestoja za reč. Takže celkovo priemer na jedno pozretie a ten záver snáď niekoho aj prekvapí. 5/10. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Manželům se v kempu ztratí holka a všichni kolem jsou podezřelí. No a samozřejmě zvrat na konci. ⭐⭐⭐ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Otecko s mamičkou, psom a dcérkou sa vyberú do odľahlého kempu v prírode. Takmer nik tam nie je. Len správca, jeho mladý pomocník a mladý pár karavanujúcich manželov. A predsa dcérka zmizne. Je za jej únosom postrelený zločinec utekajúci z väzenia, skrývajúci sa kdesi v neďalekom okolí? Prečo nikde nie sú žiadne stopy? Bolesť je veľká, napriek enormnej snahe miestnej polície i obyvateľov nájsť stratené dievčatko. S bolesťou je potrebné sa zmieriť. Popri neustálej snahe nájsť dcérku, sa o to pokúšajú aj zdrvení manželia. No: úplne inak ako divák očakáva. Prekvapivý zvrat na konci vrhá na celý doterajší dej úplne iné svetlo. Prekvapivé, napínavé, nečakané. Vo výsledku drsné, ako šmirgeľpapier derúci kožu a predsa zvláštne zmierujúce sa so šokom zo stavu, kedy to, čo bolo najväčším šťastím rodičov, tu jednoducho už zrazu nie je. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Manželský pár, obří jezero, snad ještě větší karavan, blížící se Den díkůvzdání, vedle v karavanu sexy tábornice a dcerka, která brzy zmizí ze scény. Stačí chvíle nepozornosti a holka se ztratí. Asi teda. Prvních dvacet minut je fajn. Jenže pak se začneme propadat do příběhové bažiny a není okolo nic, za co bychom se mohli zachytit. Naprosto průměrný herec Peter Facinelli (mimochodem hraje strážníka Rakese) se jeví jako stejně průměrný režisér. Spíš ještě horší. Přitom herecké trio „nižší svítivosti“ Thomas Jane, Anne Heche a Jason Patric roky platí za solidní jistotu. Páreček se tváří, že je frustrovaný, ovšem k nalezení dcery dělá jen jednu botu za druhou. Někde od poloviny je to tak zoufale přitažené za vlasy, i když se v závěru (další přihlouplé zkroucení konce) dozvíme proč. Podezřelý je skoro každý, zbytečných scén je přespříliš (114 minut je až až) a divákova trpělivost dostává poměrně dost zabrat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ vám nejaký čas chýba ten "pravý" Shyamalan s doslovnou vysvetľovačkou na konci, kde je všetko obrátené hore nohami, hor sa to The Vanished (tento titul je aj vo filme, neviem teda prečo Hour of Lead). Thomas Jane a Anne Heche si svoje postavy tak užívajú, až má človek dojem, že nechceli mať ani zaplatené. Inak ide o klasickú detektívku "kde zmizla naša dcéra?", ktorá sa ale priebehom deja začne poriadne zamotávať, respektíve dostávať do mrazivej špirály, pričom sa na konci presne dozvieme, kde je jej koniec. Film o odlišnom spôsobe vzťahu k deťom, či už vlastným alebo cudzím a spôsobe prežívania smútku. Niežeby ten záver odfajčil dekel, ale je fajn vidieť, že všetky dejové linky a motívy filmu sú tematicky prepojené a celok drží pohromade. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je poučením pre tých, ktorí si myslia, že by nikdy nezabili. Nuž môžete sa stať vrahom a hneď aj masovým, dokonca aj nechcene. Film ponúka veľké plusy hneď od začiatku. Zbytočne nestráca čas a hlavnú dejovú linku privodí už po 10 minútach. Potom sa napätia dá krájať, pretože prichádzajú podivné náhodné situácie, prekvapenie za prekvapením, tempo je skvelé. Bavilo ma to od začiatku do konca, nie je tu napriek skoro dvom hodinám hluché miesto. Na konci sa vám zdá, že tempo sa zvoľnilo a bude z toho priemerná kriminálka, ale rozuzlenie je natoľko šokujúce, že musím napáliť plný počet. P.S. Anna Heche nevyzerá na 51 a v popise filmu chýba Aleksei Archer, jedna z hlavných postáv celého deja. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem frflal, jak se dva očividní velkoměšťáci, otravně diblíkovitá 50+ mamka Heche a brutálně přehrávaný kempařský taťka Jane, naprosto nevěrohodně snaží hrát bodrý vidlácký manželský párek. A přehrávali dál a dál, hlavně Jane, ale ono to přehrávání (a divné, nelogické chování) ústřední dvojice má nakonec svůj smysl. Rozuzlení mě příliš nepřekvapilo, ale celkově se mi atmosféra filmu líbila, kemp u jezera se svým panoptikem podivných postav mi často připomínal Lynchovo Twin Peaks (scházel už jen FBI special agent Dale Cooper) a rozhodně se nejedná o standardní průměrný šablonovitý thriller. Mimochodem stárnoucí Heche by se svým kostnatým myším obličejem a tenkými rty zuřivé hysterky byla skvělá kandidátka na spoustu jiných skvělých rolí ve všemožných jiných thrillerech a horrorech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se jedná o klasický únosový thriller, ale postupně se Facinelli víc než na pátrání soustředí na psychologii rodičů, kteří den ode dne začnou být podezřívavější vůči svému okolí a začnou obviňovat kdekoho. Především Anne Heche vyšiluje až za únosnou mez a její výkon osciluje mezi výborným a protivným. Co se rozuzlení týče, tak jsem ho nečekal a nebylo by špatné, pokud by byl děj zasazen do doby před dvaceti lety a více. Do současné doby ovládané všemocným Googlem mi to moc nesedělo. Celkově slušná, celkem neotřele působící jednohubka, ale na víc než jedno podívání to není. 60% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film si rozhodne zaslúži pozornosť fanúšikov dobrých trilerov, aj keď možno súhlasiť s názormi že niekedy je to až príliš prekombinované. V kontexte celého príbehu však najviac zaujme najmä správanie sa manželského páru, ktoré divákovi príde najmä zo začiatku nelogické ale nakoniec (takmer) všetko do seba zapadá. Je pravdou že pod taktovkou lepšieho režiséra, s o niečo lepšími hercami a trochu pozmeneným scénarom by to oslovilo oveľa viac divákov ale v poslednom čase je nápaditých filmov pomerne málo a tento mňa osobne veľmi milo prekvapil. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Manželský pár s dcerou jdou kempovat k jezeru tam se, ale ta dcera ztratí. Policie je ´´neschopná,, tak ji hledají ti manželé mezitím tam umírají lidé. Bohužel to kazí pointa, která mě k tomu nepasuje (stačilo by zavolat tomu bratrovi nebo komukoliv z jejich rodiny a vyřešily by to) a to, že na místě, které hlídá tolik policajtů umírají lidé a nikoho to netíží. 60 procent ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Na film se mi dívalo dobře, i když jako celek to na mě působilo dost nelogicky. Ten velký zvrat na konci jsem v podstatě čekala, protože to nebylo poprvé, co jsem ho v podobných filmech zažila, takže pro mě nic originálního ani překvapujícího. Shlédnutí ale nelituji a hlavně mě to bavilo, takže uděluji 4*. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Má to zbytečně dvě hodiny, působí to hůře než indická telenovela a herecké výkony - a na ty si já snad nikdy nestěžuju - byly OTŘESNÉ ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Dve hvezdicka s odrenyma usima. Vysetrovani vubec, ale opravdu VUBEC, nedavalo smysl. A vlastne nic nedavalo smysl. Rozuzleni bylo zajimave a moc se mi libilo prostredi. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

ale jako jo..konec jsem uhadl asi v pulce ale bavil jsem se celou dobu:)je videt ze film nema moc velke ambice, nastesti nerozjizdi jeste vetsi fantasmagorie a az ke konci to zacne byt trosku pritazene za vlasy:) ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Toto je veľmi zvláštny príbeh s množstvom napätia a prvkov hrôzy.Postava Anne Heche je veľmi neprehliadnuteľná a nie je ľahké ju niekedy sledovať, ale nakoniec som si uvedomil, že bola tou pravou osobou pre túto rolu.Príbeh je dobre napísaný a drží vás hádať až do konca. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh manželské dvojice, kterým se na dovolené ztratí dcerka a protože policejní pátrání nepřináší žádné výsledky, rozhodnou se po ní pátrat na vlastní pěst. Klasický příběh, tentokrát však pojatý přeci jen trochu jinak. V centru dění je samozřejmě poukázáno na absolutní beznaděj a schopnosti se dopustit absolutně všeho. Vše má patřičnou hloubku, ale přesto se jakoby celý koncept nesměle potácí mezi thrillerem a psychologickým dramatem. Až poměrně překvapující závěr plně odhalí danou myšlenku bohužel poněkud nesouměrného vyprávění. Psychologická stránka věci je vypravěčem právě až na konci plně vysvětlena, čímž se jasně dává najevo, na co vlastně daný příběh poukazuje. Děj se odvíjí pouze v prostředí tábora a neustále dává ledasco najevo či se naznačuje k vytvoření obrazu svému, aby vše nakonec bylo úplně jinak. Myšlenka po psychologické stránce není špatná, ale zpracování je prostě poněkud ledabylé. Ale jo, po tvůrčí stránce to za pokus stálo. Konec překvapivý rozhodně je a o to tu šlo především. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Je stastim alebo chybou ze si svoju viziu zreziroval sam Facinelli? Zacne skvelo s typickymi znakmi detektivky a cinu na jednom mieste s minimom postav. Strati sa v strede, odboci k pornu a kedze chybaju novy ludia a toho blbeho chlqpca s tym neviete spojit tak vam napadne len jendo riesenie. Sam sa prehlasujem za totlaneho hlupaka co sa tyka point, avsak tu som mojim spolusediacim divakom, ktory sa ma pytali ze co si myslim kto je unosca odpovedal v 34 minute spravne. Nie je to vsak americky odpad tvrdeho kalibru, reci policajta Patricka, jazero, vrazda, aj protivne herectco Heche a Jane su dobre prvky. Pekerne herectvo 2 hrdinov som nechapal ale v suvislosti s rozuzlenim uz tym odchylkam rozumiem. (Videne 31.1.2021, Bdrip) ()

Reklama

Reklama