Reklama

Reklama

Jon Lansdale kreslil comicsy, ale nyní musí začít jinak, protože při automobilové nehodě přišel o pravou ruku. Není to zdaleka poslední těžká zkouška, kterou mu život připravil. Každý, kdo nějakým způsobem Lansdalovi ublíží, tragicky zahyne. Lansdalova ruka totiž nezůstala mrtvá, naopak děsí Lansdala nevysvětlitelnými vraždami až k šílenství. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (34)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ještě než Oliver Stone začal točit filmy mapující určité epizody americké historie či příběhy dle skutečných událostí - uvedl se tímto impozantním hororem s dokonalým Michaelem Cainem v hlavní roli. Ruka je prvotřídní zábava, která neomrzí a dopomohla jednomu z největších režisérů 20. století k výšinám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Olivera Stonea som nikdy nemusel. Nebavia ma jeho politicky a vojnovo angažované filmy. O čosi znesiteľnejší mi pripadá vo chvíľach, kedy len píše scenár a produkuje. Ako napríklad k Barbarovi Conanovi (scenár) a k Modrej oceli s Jamie Lee Curtis (produkcia). A k Ruke (ktorú si ale zároveň aj zrežíroval). Michaela Cainea mám rád v jeho dôchodcovskom mentorskom režime (najviac ako Alfréda v Nolanových Batmanoch), ale ako mladý mi pripadal hrozne, strašne, príšerne nesympatický. Taký je aj v Ruke, čo zamrzí, keďže ide o hlavnú postavu, s ktorou strávime 99% času. Našťastie je to zručne nakrútené a dosť tomu dáva absurdná zápletka o komiksovom kresličovi, ktorý za brutálnych okolností príde o ruku, tá ale prežije a začne vraždiť. Alebo sa z nehody týpek len zmagoril a vraždí on sám? Do záverečných titulkov si nebudete istí... a potom vlastne tiež nie. Mám podozrenie, že to King videl a pod vplyvom Ruky neskôr napísal Temnú polovicu, len kresliča vymenil za spisovateľa a oživenú ruku za oživený pseudonym. Každopádne som sa napriek ponurej atmosfére, drsnému koncu a solídnej réžii dosť nudil. Nápad dať spin-off Veci z Addamsovej rodiny bol na prvý pohľad super, ale na poli celovečernej minutáže, žiaľ, príliš nefunguje. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Michael Cane s terminátořím pařátem a shnilá ruka zabiják. Opravdu to byla dost divná podívaná. Na horor to bylo velmi slabé, na ostatní žánry (thriller, komedie) to bylo zase hodně nudné. Ve zdraví se to však jednou zkouknout dá. Spolu s The Door nejslabší Stoneův kousek. V tomto případě mu to však odpustím, protože jde o jeho prvotinu a v dalších filmech teprve ukáže, jaký je to skvělý režisér. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělý film (Co všichni máte?). Řekl bych, že Ruka je pro Olivera Stona tím, čím je pro Stevena Spielberga Duel, případně Něco zlého - výborným snímkem, který se však od jeho pozdější tvorby odlišuje tak, že možná nesedne každému. Mně se nicméně líbil, a to především zásluhou režiséra a scénáristy v jednom, který uvařil velmi hustou atmosféru a přišel s poměrně neotřelými nápady, jako jsou přechody z barevného do černobílého obrazu, dále díky práci Jamese Hornera, pro něhož Ruka také znamenala jednu z prvních zakázek... No a samozřejmě díky herci v hlavní roli, že. Chválit výkon Michaela Caina je v mém případě nošení dřevěných komentářů do lesa místní databáze, nicméně neodpustím si napsat, že... Ne, všechna slova jsou tentokrát zbytečná. Pět čistých hvězd.__P.S. Nikdy nebudu vystrkovat ruku z jedoucího auta. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Na první pohled brakový námět ožívá do nečekaně intenzivních rozměrů především Stoenovou talentem překypující režií a schizofrenně gradujícím Canem. Stone dokáže navzdory pobíhající ruce stupňovat hutnou atmosféru nejen díky padnoucí Hornerové hudbě, až k samotnému konci, v němž už Michael Caine exhibuje a úplný závěr mě svou bezchybně provedenou koncovkou donutil jít o hvězdu výš. The Hand potvrzuje, že i podobně úsměvný námět, lze přetavit do dramatické podívané. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama