VOD (2)
Dobrodružný příběh o tom, jak je lehké ztratit svobodu a obtížné ji získat zpět. Na Ostrov ztracený v oceánu, kde panuje všemocný Velitel a přísný pořádek, přijíždí parta pouličních umělců. Nepovedený výstřel z pouťového kanonu při jejich vystoupení odstartuje řadu dramatických událostí. Mládenec Drin, dívka Tuvi a racek Natan se musejí pustit do souboje s policejní přesilou. (Anifilm)
Silné zklamání... Při sledování Barevného snu jsem tak nějak každou chvílí počítal, co mi tento snímek vlastně může nabídnout. A tento seznam byl bohužel velice krátký, neboť jediné, co film přináší je zajímavá animace a téma, které si tvůrci vybrali (ačkoli ho nezpracovali nikterak zajímavě). Nesrozumitelný příběh, špatně pojaté postavy, divné zpracování tématu totality, výstřední a podivné obrazy a celkově velice nezáživná atmosféra... Někteří diváci se v kině při sledování neváhali uvelebit dokonce i do pozice lehu a následného spánku (já sám jsem také váhal, zda se k nim nepřidat). Na konci promítání následoval nucený potlesk, který byl zřejmě čistě ze slušnosti, nikoli z upřímnosti. Velké zklamání na animovaný film oceněný českým lvem. 2/10. ()
Film s pěknou anotací, za to s horší realizací. Mám pocit, že současný problém českých animovaných filmů, ať už stop-motion, 2D, nebo 3D je v tom, že si autoři (režiséři a výtvarníci v jedné osobě) píší scénáře sami. Přijde mi, že je pro ně scénář jenom nutné zlo, hlavně ať už se jde animovat. Pak z toho vypadne nijaký děj s natvrdlými dialogy s logikou dítěte, které si hraje s hračkami a něco u toho mumlá. Ono prostě nestačí, aby to vypadalo hezky, mělo to dlouhé štíhlé nohy a bylo blond. Ono to musí mít taky něco v hlavě. ()
Docela zajímavý snímek. Přišlo mi ale, že je u něj výrazné klišé "sytle over substance" neboli styl nad obsah. Vizuálně je film velmi dobrý, animace se mi moc líbila, hudba a herecké výkony byly také dobré. Dějově ale film docela zaostává. Samotný děj nebyl špatný, ale postavy nebyly absolutně nijak rozvinuté, kvůli čemuž je těžké se do filmu zainvestovat. I přesto mě ale film pobavil, hlavně svojí absurditou a dřívě zmíněnou animací. 6/10 ()
Muselo to dát určitě spoustu práce a líbí se mi, že má někdo v Česku vyšší umělecké ambice než natáčet "letní rodinné komedie"... Ale tohle bylo ABSOLUTNĚ BEZ DĚJE! Každý dialog působil, jako kdyby ho někdo napsal těsně před natáčením scény a bez znalosti zbytku filmu, dabéři jako by za mikrofony usínali...a celkově se to neskutečně vleklo a nic se tam nedělo. Tohle bylo bolestivé a smutné. Pro dospělé je to příliš blbé a pro děti příliš temné. Takže kde je cílovka...? ()
Film Jana Baleje Barevny sen je bohuzel straslive nepovedeny. Vyhral sice Ceskeho lva, ale to vime ze neni zadnou zarukou kvality. V tom filmu drhne snad uplne vsechno od tragickeho scenare po divny dabing, ktery pusobi dokonce tak nejak zpomalene. Postavy jsou vam ukradene, chovaji se dementne a ani hlavni zaporak neni cool. Jedna hvězda za loutkový celovečerní film. ()
Photo © Hafan Film

- Tvůrci filmu usoudili, že 30 let po sametové revoluci nastala doba, kdy je třeba připomenout, že svoboda není samozřejmost. Proto se rozhodli natočit celkem veselé varování před neveselou realitou – pro starší děti a mladší dospělé, kteří to nezažili, a pro pamětníky, kteří už třeba pozapomněli. (Fiver)