Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 1
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (634)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nie že by Zabijáci nemali slabé chvíľky, to určite nemôžem tvrdiť, ale bavili sme sa teda sakramentsky dobre. Navyše charizma Woodyho Harrelsona v kombinácii s komediálnym talentom Roberta Downeyho Jr.? Tak to je skrátka parádička! Nebyť nudnejšej strednej časti filmu, mohol by som dozaista uvažovať aj nad plným počtom. [MFF Cinematik 2012, PN] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 3/10/// +Woody Harrelson, občas mě některé scény zaujali -hrozná kamera, střih, hudba mi nesedla/// Tady někdo při natáčení nebyl při smyslech a nebo totálně přišel o rozum. Onoho tvůrce neomlouvá ani to že se jmenuje Oliver Stone a ani tvrzení že film snese všechno. A i kdyby to byla pravda, tak divák rozhodně všechno nesnese. Je to divné, zhulené, nesourodé, hodně zmatečné a taky pořádně ujeté a krvavé. Navíc zbytečně dlouhé./// Celkem 27%/// ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný film. Jen pro zajímavost pár perliček: Otec Woodyho Harelsona byl nájemný vrah, odsouzen dvakrát na doživotí... Film se natáčel 56 dní. Poté se více jak rok stříhal.... Filmem se inspirovalo několik vrahů (mimo jiné i studenti z Columbine) .... Film obsahuje více jak 3000 střihů (normální filmy jich nemají ani 700) ... Scéna vězeňské vzpoury se natáčela ve skutečném vězení se skutečnými vězni ... Stone považuje tohle za natáčení za nejtěžší ve své kariéře... Mickyho v televizní rekonstrukci hraje Mark Harmon ... A vůbec bych se o tomhle mohl rozplývat do nekonečna. I když po hodině už se začínají některé nápady opakovat, stále mě překvapovalo s čím přijde Stone dál. Nádherné okamžiky jako ukázání domácího násilí jako tuctového sitcomu, zadní projekce, boží soundtrack (Patsy Cline, Leonard Cohen a králíčci v závěrečných titulcích, Nine Inch Nails nebo Bob Dylan) dělají Natural Born Killers nezapomenutelnými. A což teprve ty postavy - a jejich představitelé působící dojmem, že při tom skončilo v jejich nose hodně lajn. Robert Downey Jr. a jeho hyenistického reportéra a Tommyho Lee Jonese, jakožto ředitele věznice se zálibou kroutit nosy si člověk zamiluje jen je uvidí. Ta vzrůstající brutalita, hlavně při vězeňské vzpouře byla ohromující. Co všechno si nedovolili. Někdy se mi až stáhnul žaludek, jak mi ty masové připomněly Den kobylek. Nezapomenutelné dílo, které je pro hodně lidí nestravitelné... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No teda kurva to byla gigantická řežba. Než se člověk vůbec vzpamatuje, že film začíná, tak už má za sebou pár mrtvol. V první chvíly mi sice moc neseděla kamera, kdy byl obraz každých 10 vteřin jinak barevnej a neskutečně zběsilej střih, kde se mezi normální scény nastříhaly takový psycho ukázky , až to vypadalo skoro jako nějakej dokument, což si myslim, že to takhle Oliver Stone trošku chtěl, já bych to sice přece jen nechal jako normální příběh, ale nakonec jsem si na to docela zvyknul, i když to nebylo úplně ideální, takhle to bylo zhruba do 3/4 filmu, kdy se stihla pěkná řádka brutálních vražd a trochu volnější průběh ve vězení, jenže pak začaly úplně neskutečný jatka, možná sem taky šílenec, ale já Woodymu a Juliette fakt přál aby utekli. Ve filmu je sice docela velký množství herců, ale moc dlouho se tam většinou neohřejou. Nejviditelnější jsou samozřejmě Harrlesson a Lewis a jsou taky naporsto nejlepší, fakt úžasný, pak jsou tady ještě skvělý Tommy Lee Jones a Tom Sizemore, ale na Harrlessona s Lewis prostě nikdo nemá. Drsnější příběh jsem už dlouho neviděl, jestli jsem vůbec drsnější někdy viděl ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Pre obyčajného diváka prakticky nestráviteľný experiment. Možno, že si daný námet vyžadoval zbesilejšiu formu ale to Stonea neospravedlňuje, pretože výsledok je mimoriadne chaotický a skôr ako proklamovanú satiru na násilie pripomína formálne dokonalý no prázdny klip. Ale ani tá forma ma až tak nepresvedčila, jedinou výnimkou bol pokus o sitcom a vzbura v priamom prenose, zvyšok je nepresvedčivý. Palec dole. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (61)

  • Během natáčení se údajně pouštěla na place nahlas drsnější hudba a štáb střílel občas slepými náboji do vzduchu, to vše kvůli lepší atmosféře. (don corleone)
  • Robert Downey Jr. se připravoval na roli Wayna Gale v Austrálii a pochytil tamní akcent. Režisér se tedy rozhodl, že z jeho postavy udělá Australana. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama