Reklama

Reklama

Obsahy(1)

tankování paliva. Technici však moc nejdou přepočty starých objemových jednotek na nové a místo plné nádrže dopravního letadla natankujú jen meně než polovinu. A tak let z Montrealu, který měl původní cíl v Edmontonu, musí nouzově přistát ve Winnipegu. Kapitán letadla Bob Pearson a poručík Maurice Quintal musí čelit katastrofě, aby zachránili životy 60-ti pasažérů, které mají na palubě letadla. Zda půjde o hladké přistání nebo o leteckou katastrofu, se dozvíte ve filmu zpracovaného podle knižní předlohy Williama a Marilyn Hofferových. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Napínavý snímek až do konce. Televizní "béčko", které se celkem povedlo. Divák není v průběhu snímku znechucen trapnými scénkami. Obdivuje chladnokrevnost pilotů a odvahu cestujících nepropadnout panice. Dávám pěkné tři hvězdy. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Na televízny film má Pád letu 174 veľmi slušné parametre. Veľkou devíziou je, že tvorcovia išli takmer priamo k veci a vyhli sa tradičným klišé neúmerne rozpitvavajúcim súkromie každého člena posádky. Za to veľký plus. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ničím se nevymykající televizní katastrofák podle skutečné události. Oceňuji u těchto filmů, že narozdíl od dnešní hnusný digitální tvorby nevypadají až tak levně, ale od stejného režiséra jsem viděl Turbulenci 3 která mě bavila o dost víc, ale to bude tím, že jsem trashofil a ty seriózní kousky asi úplně nedocením.35% ()

MoniqueM 

všechny recenze uživatele

Místa, která byla oproti skutečnosti pozměněna kvůli „dramatickému efektu“ vyznívala spíše trapně nebo velmi hloupě. Charaktery postav byly vyhroceny až do groteskního absurdna, ale to už asi k devadesátkovým béčkům patří. To, že si cestující všimli, že nejde rozsvítit světlo, ale nevšimli si, že vysadily oba motory, to mi ještě přišlo úsměvné. Ovšem při nouzovém přistání odepnout dítěti bezpečnostní pás a vzít si ho na klín za souhlasného přikyvování letušky, to už bylo hodně přes čáru. Skluz, který kapitán Bob Pearson ve skutečnosti předvedl na takovém letounu je v mých očích hrdinský čin hodný marvelovek, nicméně v tomto filmu byl (asi pro až přespříliš dramatický efekt) jaksi úplně opomenut. A ten konec filmu, kde se vrací do letadla naprosto zbytečně, jsem už vůbec nepochopila.  Myslím si, že Gimli Glider by si zasloužil určitě lepší filmové zpracování. Plusové body si u mě film získal cameem skutečného Boba Pearsona v úvodu. Za to jedna hvězda. Druhá hvězda alespoň za snahu o zpracování neuvěřitelného příběhu. A ta třetí za skutečné pilotní umění hrdinů z Gimli. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečné události, která se stala 23. července 1983 letadlu, kterému bylo natankováno málo paliva. (JORDY)

Reklama

Reklama