Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Desmond žije ve Vancouveru se svou matkou. Ta se sama utápí v problémech a Des, přestože je inteligentní a nadaný, tráví čas se svou "partou" na ulici drobnou kriminální činností. Zároveň sledujeme stejně starého Coreyho, který nezažívá zrovna idylický vztah s nevlastním otcem. Jejich cesty se protnou a oba chlapci navážou osudové přátelství. Mladí delikventi, živení nepochopením a nezájmem okolí, stupňují své malé zločiny a již brzy nebudou moci spoléhat na svou jistotu okamžitého propuštění z důvodu nízkého věku. A když selže snaha Coreyho rodičů i společenského systému o nápravu a rozdělení obou chlapců, drama vrcholí loupeží u pouličního dealera, kterého oberou mimo jiné o pistoli. Rozjíždí se kolotoč nešťastných náhod a špatných rozhodnutí. Tvůrci se snaží odpovědět na otázku, jestli se někdo rodí s přirozeným sklonem ke zločinu.
Snímek obdržel několik cen Gemini/Kanadská verze US Emy/ a mimo jiné i Leo Award pro debutujícího Brendana Fletchera za herecký výkon v hlavní roli. (Zrzunda)

(více)

Recenze (27)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád ostré sociálne drámy, ktoré zachytávajú osudy stratených existencií. Filmy o narkomanoch, alkoholikoch, prostitútkach, násilníkoch, psychopatoch, homosexuáloch a podobnej spodine. Nedávno som dostal typ na kanadský titul "Little Criminals". Je to príbeh mladistvého deliktventa Desmonda, z ktorého vyrastá nebezpečný sociopat. Nemá ešte ani dvanásť rokov a už je z neho neprispôsobivý jedinec, čo odmieta rešpektovať autority a zaradiť sa do spoločnosti. Keď sa zoznámi s rovesníkom Coreym, roztočí sa špirála ich sebedeštrukcie na plné obrátky. Stanú sa z nich "Malí kriminálnici". **** ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Poctivý film ukazující, že má-li člověk smůlu na rodinné zázemí a něco k tomu dostal do vínku v genech, pak neexistuje žádná síla, zejména ne žádný geniální Bohem políbený vychovatel, kteří by ti pomohli vyhrabat se ze sebezničujícího marasmu. Chvílemi tě budou litovat, chvílemi by tě nejraději zabili, ale na happy and nečekej. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

viděno několikrát kolem osmého roku, z toho zanechán hodně hluboký dojem a dnes po patnácti letech musím říct, že příliš mnoho z působivosti film neztratil, i když na čistých 5/5 dnes uplně asi ne-e, tak na tv snímek a fakt, že je zaměřen viditelně trocha více na mladistvé, to plný dát musím, více kdyžtak později ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně ten typ filmu, kde mě jímá děs, že něco takového je možné i ve skutečnosti. Pokud je rodina tak naprosto disfunkční, jak jsem mohla vidět, tak je nad slunce jasnější, že z takového prostředí většinou vychází děti silně psychicky narušené, což byl Desmondův případ. Odrazem jeho duše byly například jeho kresby. Současně s Desmondem jsem sledovala se smutkem i nejednoduchou osobnost Coryho, jejichž přátelství utužovaly větší, či menší průšvihy. V konečném stadiu to muselo dopadnout přesně podle mého očekávání. Silný a drsný snímek s velmi dobrým hereckým výkonem mladého Brendana Fletchera. ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Nikdo se nerodí s přirozeným sklonem ke zločinu. Příběh až otřesně pravdivý. Zločinnost mladistvých je jedním ze společenských jevů, které vždycky byly a jsou krajně znepokojující. Lze totiž jen těžko předpokládat, že kriminální sklony byly těmto dětem přirozeně vrozeny. Nejčastějšími příčinami mladistvé kriminality je zanedbání péče ze strany dospělých. Položíme-li si u každého z jednotlivých případů otázku, proč k němu došlo, zákonitě se nakonec musíme ptát, koho vlastně soudit.Des by mohl být úplně normální kluk, dokonce se zvláštním výtvarným nadáním, kdyby... Zdánlivě je sice všechno relativně v pořádku - žije v domě s matkou a babičkou, ani jedna z nich však není schopna se postarat ani o sebe, natož o něj. Des žije prakticky na ulici, je šéfem bandy stejně starých výrostků a provozuje vandalství a loupeže všeho druhu, za což nakonec putuje do diagnostického ústavu. Zde se setká s jediným dospělým člověkem, se kterým je schopen se sblížit - s citlivou a vnímavou psycholožkou. Ani to jej už však nezachrání. A to ještě neoslavil dvanácté narozeniny...100% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Videohra, kterou chlapci hrají, je „Mortal Kombat“. (bestlama)

Reklama

Reklama