Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro moderátora rádiové talk show v Dallasu, který si nebere servítky, jsou následující dny hodně důležité. Zjistil totiž, že jeho kontroverzní pořad vysílaný pozdě v noci by mohl "vykopnout" do celonárodní sítě rozhlasových stanic. Nicméně všechno není zdaleka tak skvělé jak se zdá. Má trable s láskou a bojí se, že vedení sítě se bude snažit změnit obsah show kvůli neonacistické skupině, kterou rozzlobily moderátorovy otevřené názory. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl zvolit jeden jedinej film, kterej naprosto dokonale popisuje osobnost Olivera Stonea, tak je to právě Noční talk show. Pro mě jeden z jeho posledních filmů, co jsem od něj ještě neviděl. Zároveň ale přesně film, který naprosto dokonale vystihuje jeho osobnost. Kritický, tvrdý, násilný, nebezpečný a bůhví co ještě za synonyma k těmto prvotním emocím. Eric Bogosian tady hraje člověka, co si k lidem dovoluje hodně. Jakmile se ale na scéně objeví vyjetej rocker, přichází ten pravej Stone, kterej se nebojí říct svůj brutální názor. Tím to ale nekončí. Film má plno silných scén, především v samotných hovorech s ostatními lidmi. Jsou tam ale i zbytečné momenty, který film jen zaplácávají, a které bych klidně vynechal. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, cekal jsem trochu takovyho Pontypoola, akorat bez zombiku, ale tohle je pecka. Dej se sice obcas snazi venovat nejaky vedlejsi a nezajimavy romanticky linii, ale nastesti vetsinu casu jsme v radiu a sledujem moderatora v akci. A Bogosian je naprostej buh, kterej by McHattieho ukecal po peti minutach. Tomuhle totiz neni nic svaty, chova se jak kreten, kazdyho urazi, kazdymu se vysmiva, dokaze okecat naprosto vsechno na jakykoliv sebedrsnejsi tema a vetsinu lidi tim kurevsky nasere. Na druhou stranu, volaj mu samy uchylove, perverzaci, magori a posuci, takze by tady nejaky maslo neobstalo. Celej film je pak neco na pomezi mezi hodne znepokujujicim thrillerem, protoze nektery telefonaty vam fakt nadzvednou koule a naprosto cernocernou komedii, protoze zase nektery telefonaty jsou vtipny, ale takovym zvracenym zpusobem. Proste skoro dve hodiny neporetrzityho kecani jednoho chlapka v radiu, ale je to skvele natoceny, Bogosian je genialni a me to celou dobu perfektne bavilo a Stone opet dokazal, ze je machr. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Prvních 25 minut výborných, Stone a Bogosian si rozhlasové pasáže dávají naprosto precizně. Následující "romantická" linie, která se filmem protíná je ale trošku mimo a zdržuje. Stone využívá svého speakara jako ventil svých levicových názorů, podsud vše ok. Na konci jsem ale měl pocit, že se to Stoneovi rozpadlo pod rukama, hlavně scénář, začátek rozhodně stál za to a hodně mě navnadil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přicházím každý večer, útočím na vás, urážím vás, ponižuju vás a vám to nestačí." Není nad to, když má moderátor hezký vztah se svým publikem. Barry sice jakýkoli náznak divácké přízně okamžitě zabije trefnou urážkou, ale jeho názory rozhodně stojí za poslech. Pro mne tedy nakonec bylo toho rozhlasového plkání příliš mnoho, ale odkrylo i odvrácenou tvář Ameriky a taková sebekritika vždy potěší. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo inspirováno skutečnými událostmi, tak by mi moc extrémní konec, který jako by odpoutával pozornost od toho hlavního, vadil, ale budiž, takhle se proti němu asi nedá moc říct a tím spíš musím ocenit, že film zvládá prezentovat něco víc - každopádně vynikající kousek, dost možná nejlepší od Stonea 4 a 1/2. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlasím. Absolútny súhlas s názorom užívateľa "Malarkey". "Nočná Talk Show" je napriek absolútnej absencii násilia, pomerne agresívnym snímkom, v ktorom zbrane nahradili slová. Je to klasický Stone no ďakovať treba predovšetkým tým, čo písali scenár, lebo to sú práve tí, ktorí vďaka verbalite dodali tomuto snímku ten správny punc. Komu sa páčil (za mňa podpriemerný) "Pontypool", tak "Talk Radio" bude pre nich ďaleko solídnejším zážitkom. Ľahký nadpriemer .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jestli se vám nelíbím, tak mě vypněte." Velmi zajímavá a dokonale strhující sonda do hlubin (zdaleka nejen) moderátorovy duše. Špičkovou úvodní půlhodinu už film sice nepřekoná, ale Oliver Stone je takový hračička a Eric Bogosian je ve své roli takovým způsobem vynikající, že si toho člověk vlastně ani nevšimne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle bude určitě nejslabší kousek ve filmografii Olivera Stonea. U filmu v pohodě stačilo vypnout obraz a jen poslouchat blábolení pohotového Barryho. Závěr byl naprosto nevyhnutelný... Člověk, který dokáže naštvat a urazit za jednu noc tolik lidí, ani nemůže čekat nic jiného. Líto mě Barryho určitě nebylo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Žádný obraz, pouze zvuk. Pár desítek minut skoro živě z noční talk show na oblíbená témata jako Židé, negři, náckové, atakdále. Filosoficky talky talky zajímavé, audiovizálně totálně nudné. Zajímavý kousek, který mě bavil, ale doporučit se ho neodvážím. 69% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Filmy Olivera Stonea mají zkrátka své nezaměnitelné kouzlo, rezonují ve vás několik dní a většinou se Vám druhý den zdají lepší, než jste je vnímali bezprostředně po zhlédnutí. Moc na autorovi oceňuji to, že netvoří filmy, které si pustíte k popcornu, nýbrž tvoří filmy, ze kterých si zaručeně odnesete minimálně rozšíření svého světonázoru. Krásně syrový a neidealizovaný vhled do života moderátora rádia z doby, kdy toto povolání mělo významně důležitější roli, než je tomu dnes. Eric Bogosian byl naprosto uvěřitelný a zcela přirozeně dokonalý. Nádherně utáhl celý snímek a nezbývá mi než smeknout svůj širák. Všechny hovory a scénky z rádiové vysírárny neměly chybu. Obrovská kadence slov a mimořádně svižné a chaotické tempo. Tohle Stone opět zachytil a vykreslil úplně úžasně. Jako bych byl přihlížejícím němým spoluúčastníkem. Co se mi líbilo podstatně méně, byly všechny scény, které se odehrávaly mimo rádiovou vysírárnu. Na můj vkus jich bylo přeci jen více, než by bylo bývalo nutné. V těch chvílích se moje pozornost mírně ztrácela. Top momentem bylo samozřejmě závěrečné moderátorovo přiznání s nekonečným myšlenkovým přesahem, které bylo samo o sobě 10hvězdičkové. To se mi proháněla husí kůže po celou dobu trvání tohoto dechberoucího monologu, který nemá v rámci kinematografie ani moc obdoby. Lepší tři kousky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Provokativní, komorní konverzačka, která názorně ukazuje Stoneovo rebelství, proti své Zemi. Eric Bogosian, kterého jsem doteď znal, jen jako padoucha z Přepadení 2: Temné území, mě velice překvapil a celý film dokázal zdárně utáhnout. Jen je toho na necelé dvě hodiny, přeci jen málo, nebo možná naopak moc. ()

classic 

všechny recenze uživatele

O rok mladší kolega Good Morning,Vietnam s hlavným predstaviteľom Robinom Williamsom,taktiež SHOWMAN:SPEAKER z rádia,ktorý bol ale rozdielny v komunikácii s poslucháčmi,lebo Barry je ostrý moderátor,ktorý si nikdy neberie servítku pred ústa,a tým sa mu často stáva,že naserie veľa ľudí,ktorých ani nemá ako spoznať,až na jedného fanatika Kenta,ktorý príde do rádia,tak vážení to je teda Šou,Oliver ide aj cez mŕtvoly,tentokrát si berie do parády židov,Hitlera,Holocaust a neonacistickú skupinu,ktorú Barry poriadne rozdráždil... Barryho predstaviteľ Eric Bogosian,ktorého asi ani nepoznám?,je rovnako fantastický ako zmienený Robin Williams,len ako som hovoril,majú inú schému ako pobaviť ľudí... Barry musí riešiť každý deň všelijakých pacientov,ktorí mu visia na drôte,vzťahy s ex manželkou,či sa nechce prispôsobovať Bossovi Alecovi Baldwinovi... Výborný výkon Erica aj Aleca,štúdiová vynaliezavá kamera Roberta Richardsona,ale najmä extra pohotová réžia a scenár Oliho a Erica v exkluzívnej SHOW,kde som ostal ako zasiahnutý bleskom,čo ľudí všeličo trápi... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Jasný dôkaz, že Stone to so svojim ultraľavičiarstvom až tak vážne nemyslí. Inak by nebol schopný chopiť sa tejto hry s toľkým pochopením. Je zaujímavé sledovať, ako šikovne natočil túto v podstate one-man show, aké je to cez pocity hlavnej postavy unavujúce, vyčerpávajúce až beznádejné a zároveň plné vnútornej dynamiky a napätia. I keď je jasné, na koho strane stojí režisér, je Talk Radio dokonalým nestranným(!) komentárom ku stavu vecí. Opakujem - komentárom, nie správou, nie kázaním. Komentárom. Dokonalým. A nestranným. ...Je to tak, že americké divadlo má všetko to, čo jeho filmu najviac chýba? To potom ale stojí za hlbší záujem. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Film odehrávající se skoro celý v on-line místnosti, který na vás zapůsobí především deprimující atmosférou, plnou deviantních telefonátů a výbornými hereckými výkony. (Na motivy skutečných událostí). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina, v ktorej sledujeme vysielanie rádiovej talk show, je neskutočne energická a Eric Bogosian je úchvatný. Strhne na seba všetku pozornosť. Pritom ma tá talk show sama o sebe nijak extra nenadchla, ale je to famózne natočené. Ale následne sa tam začnú riešiť vzťahy z minulosti a zákulisie a budúcnosť samotnej show a postupne ma čím ďalej tým menej to všetko zaujímalo a záver u mňa úplne vyšumel. Možno je to aj dobre vzhľadom na ten tragický koniec. Aspoň som nebol naštvaný. Celkovo zaujímavý a menej známy Stoneov film, ktorý za jedno pozretie celkom stojí. 6/10. ()

Reklama

Reklama