Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Recenze (466)

golfista 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že scénář tohohle filmu bůhvíjaký není, ale všechno dohání herecké výkony (především Penn) a hlavně Stoneova režie. Tolik nápadů ... skoro to vypadalo na režisérskou exhibici ! Celkově je to takových poctivých 70%. Btw.... pokud se vám chce jet do Arizony, nutno vidět předem ! :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Resty z devadesátek spočítám na prstech jedné ruky, jelikož jsem tehdy sjížděl všechno včetně romantických komedií s Meg Ryan. U Turn byl jedným z nich a teď lituji, že jich v záloze nemám víc, protože zavzpomínat si na tyhle herecké gardy je eňo-ňuňo labuž. Když už si myslíte, že vás zde po šíleném, umaštěném automechanikovi Billy Bob Thorntonovi nebo násilnickém úchylákovi Nicku Noltem nic nepřekvapí, objeví se na scéně nagelovaný vynervovaný frajírek Joaquin Phoenix a máte divácké Vánoce. Přesto mám s touto stoneovkou trochu problém - jak je skvělá v atmosférickém rozjezdu a narůstajícím drajvu do čím dál absurdnější fucked-up situace hlavní postavy, tím v ní čím dál více skřípe nesourodá mixáž dramatu s komedií, se kterou si neumí rady ani Morricone. A ve finále se pak jejímu specifickému scenáristickému rozumu vymkne z rukou úplně všechno. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Divný film. To je první, co mně napadá, když si vybavím U-Turn. Emočně je to studené jako psí čumák, film jenom tak prošumí hlavou. Ne, že bych se nudil, ale na Stonea je to slabý. Za zmínku stojí obtloustlý, kouzelně špinavý Bob Thorthon (není vůbec k poznání!) a tehdy ještě neznámá Jeniffer se svými sexy proporcemi. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Scénář je brak nejvyššího kalibru a to, co vytahuje film z šedi podprůměru, je perfektní práce s kamerou a střihem, úplný závěr filmu (posledních 30 sekund před koncem) a hlavně herecké výkony, zejména perfektní Sean Penn, jehož Bobby, který má opravdu pořádný den blbec, stojí za shlédnutí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedinečná práce s kamerou (prostřihy na detaily chvílemi skoro přivádějí v úžas) a skutečně silný (nejen emocionálně) závěr trochu vylepšují jinak ne až tak skvělý scénář. Námět je sice zajímavý, ovšem nebýt výkonů jednotlivých protagonistů (hlavně neustále bitý Sean Penn je fakt dobrý) a zmíněné kamery, asi by tenhle film zapadl jen do šedi průměru, byť Oliver Stone svou práci odvedl na solidní úrovni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $6,682,098Tržby Celosvetovo $7,700,000║ tak toto teda príbeho riadne sype, Stone je neskutočne obratný keď má dobrý a aj mierne uletený námet, herecká, vizuálna a hudobná delikatesa /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to jak sežrat houby a ocitnout se v podivném stavu, kde se maže perspektiva a zvuk vás jako šavle seká na holou kůži. Někde je spojením Stoneova excentrismu s přepjatým soundtrackem Ennia Morriconeho dost podařené, někdy ale tenhle experiment sjíždí z cesty a potácí se nad roklí přehnanosti. Naštěstí ho vždy včas čapne za ruku vynikající herecké obsazení a dost podařené redneckovské vtípky. Je celkem patrné, že Stone se tak pokouší najít sám sebe ve výstřelku, až se začíná ztrácet... A to mu bohužel vydrželo dodnes. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone vždycky něčím překvapoval a snažil se být kontroverzní. V tomto snímku, který je celý o rozhodnutích a o vlivech na lidská rozhodnutí. Drsný, špinavý a prašný jako ta odlehlá cesta po, které přijel Sean Penn do malého městečka plného zvláštních lidí. Nejblbější den v jeho životě právě začíná a Jennifer Lopez v červených šatech prochází.... Zbytek je už film, plný výborných herců v absurdních rolích. B. B. Thornton hraje mechanika, který vypadá jako by utekl z psychiatrické léčebny a cestou 100x spadl na kámen a do bahna. Perfektní herec opravdu. Sean Penn nepatří mezi mé největší oblíbence, ale přál jsem mu, aby ze svých problému aspon na chvíli unikl. Jennifer Lopez je zde ještě "nezkažená" s původními neodbarvenými vlasy. Mladá a krásná nikdo se nemůže zájmu o ni divit. Dvojce Claire Danes a Joaquin Phoenix to je opravdu hříčka přírody, která všechny rozesměje a do filmu dostává trochu odlehčenosti. Pefektní kamera a špinavý look filmu je neodolatelné spojení, které dodává Stoneovu stylu další dimenzi. Scénář se točí okola městečka a hlavní postava se dostává do velkých problému a hledá nejsnažší cestu pryč. Femme Fatale se mu nabídne on přijme a do horoucích pekel vejde. Žárlivost a nedůvěra, které nakonci nejvíc ovlivňují hlavního hrdinu jsou dalšími pocity a emocemi, které k zamilovaným mužům patří. Doporučuji každému, kdo má rád absurdníhy příbehy s vlastním stylem a dobrými herci. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Ridley .. Výborně natočený film! Takový (ne)obyčejný den blbec, jak ho u nás asi těžko nezažijete .. i když, za "všechny" problémy chlapa mohou ženy (a/)nebo peníze. Takže raději pozor na ruce.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla. Skvělé obsazení, ale hlavní hvězda tohohle filmu je Oliver Stone, který dokáže vytěžit maximum už i z úvodní scény kdy Sean Penn jede do toho zapadákova. Všichni herci bez vyjímky hrají skvěle. Úchyl Nicka Nolteho je nezapomenutlený stejně jako úchyl Billy Boba Thortona. Sean Penn je skvělej a je hustý jak postupně furt krachuje z toho jak se mu to celý kurví. Jennifer Lopez je ultrahypersexy a zahrála to taktéž skvěle. No a dvojice Joaquin Phoenix a Claire Danesová skvěle dotváří tento brilantní film. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejdrsnějších variací na film noir. Ty zvraty jsou skvělé a hlavně ne samoúčelné. Sean Penn válí, tělo Jennifer Lopezové taky. Hodně dobrá režie (opakované černobílé záběry atd.). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Skvělý film ve kterém ale mohl být o něco více vybroušenější scénář, ale i tak se film drží na špici. Skvělé herecké výkony, sexy Jennifer Lopez, sexy Sean Penn. Billyho Thorntona jsem vůbec nepoznal. Ještě musím pochválit soundtrack. Oliver je skvělý režisér, což mi ostatně dokázal už u The Doors a Natural born killers. ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně temné, mrtvé, černo humorné, bezútěšné a silně atmosférické!! Skvělý herecký cásting, promyšlený a vymazlený příběh s plno zvraty, tohle je paráda po všech stránkách a nemohu filmu nic vytknout.To, co zažil Sean Penn ve filmu, zažít já, tak se na druhý den bez rozmýšlení oběsím. Za mě jeden z nejlepších filmů vůbec!! Dokonalost. 100% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Našeho nesympatického hrdinu postihne neštěstí a rozbije se mu uprostřed pouště auto. Poštěstí se mu ale dojet do městečka, které je plné ještě víc nesympatických lidí a krásné JLO.. Její zadek je stále velký jako stát, ve kterém se film odehrává, tedy jako Arizona.. Vlasy krásně dlouhé vyvolávající chuť vyzkoušet právě nabroušené nůžky. Šaty natolik těsňoučké, že by je každý muž chtěl strhnout, páč byly ohavné.. A v hlavě to stále nemá v pořádku, jenže to bohužel nemělo celé obyvatelstvo již zmiňovaného městečka.. Penn prožívá nejhorší den svého života a každý divák s ním.. Už jen záleží, jak se divák užije bláznivé střihy a záběry.. Já si z velké části modlila, ať už to vedro skončí, což je zvláštní, páč jsem v tu chvíli měla teplé ponožky, teplý rolák a čaj, neboť v místě kde jsem se nacházela já, právě probíhala sněhová kalamita.. Zima jednou skončí, teplo sa ešte môže vrátiť, film už raději ne.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni film Olivera Stonea, ale mezi ty nejlepsi se nezaradi. Celej film je o jednom pekne zasranym dni v zivote Bobbyho Coopera, kteryho naprosto fantasticky zahral Sean Penn. Problem je, ze podobnejch pribehu tu uz bylo dost. Nejaky smradlavy mesto kdesi v pousti, plny samejch divnejch existenci, ktery umi jen delat problemy a do toho cizi clovek, kterej ma na zacatku drobnej problem a na konci bojuje o zivot. Ale trosku slabsi pribeh je vykompenzovanej vsim ostatnim. Hudba je prijemna, kamera je uchvatna a krome jiz zminenyho Seana Penna predvadi uzasny vykony i Nick Nolte a Joaquin Phoenix. Jennifer udelala lepsi prumer, ale byla aspon sexy a docela mrcha. A pak tu je naprosto odpornej a desne krutej, k nepoznani namaskovanej Billy Bob Thornton, to byl neskutecnej naklad. Navic tu je hezky krvavej, napinavej a zajimavej konec. Celkove se jedna o slusny drama/thriller, kterymu by neskodilo misty pridat na tempu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela podivnost v rámci kinematografie Olivera Stonea. Film s plejádou nesympatických upocených postav (včetně té hlavní), který se k sobě navzájem chovají jak hovada někde v největší vidlácký díře celý Arizony. Závěr unavil sérií asi tří po sobě jdoucích vyvrcholení a celý film je i natočený zvláštním stylem, který si dovolím tvrdit že už pro dnes zastaral. Přijde mi že to, co fungovalo pár let předtím u NATURAL BORN KILLERS, tady už ten efekt nemělo. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Asi takto by vyzeralo mestečko Twin Peaks, keby ho točil Stone. I keď toto je taký Stoneov U-let. Tento film stojí za pozornosť už len skvelým obsadením (a to teraz a jediný raz myslím aj Lopezku)hrajúcim ako o život. Superior je proste mestečko s najväčšou koncentráciou pošukov na svete. Miesto, kde by nikto, ani Sean Penn dobrovoľne nezastavoval, keby sa mu nepokazila hadica na aute. Spektakulárna kamera, zaujímavý strih a hudba Enia Morriconeho sú už len čerešňou na torte. PS. Všimli ste si Liv Tyler ? ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný černý thriller, ale žádné veledílo, když to srovnám třeba s podobnými černými filmy bratří Coenových. Slavný Oliver Stone dokonce obdržel za tento film v roce 1998 nominaci na anticenu Zlatá malina a to za nejhorší režii. I když ve filmu je plno situací, které by měly s divákem pořádně zamávat, působí toto dílo překvapivě emočně velmi chladně. A to vše přes skvělé herecké obsazení, kde se mi však daleko nejvíce líbil B.B.Thornton v menší roli neskutečně bezcharakterního automechanika. Sean Penn v hlavní roli smolaře má opravdu pech, obdivoval jsem ho, že opravdu vydržel přes řadu prekérních situací nevraždit skoro třičtvrtě délky filmu. Ke konci však jeho morálka povolí... Závěr je perfektní a stylový, holt smůla je smůla. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CYXGKg2BDPM&feature=related ()

Reklama

Reklama