Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajný agent Kelly je svými nadřízenými orgány vyslán do Brazílie za bohatým průmyslníkem Ardonianem, který ve své luxusní vile v Riu de Janeiro provádí podezřelé pokusy. Ardonian vyvinul nebezpečný virus, s jehož pomocí chce sterilizovat všechny muže a s pomocí unesených žen ukrytých ve svém sídle hodlá vybudovat nové lidské pokolení podle vlastních představ. Nebezpečný vir má být ve vhodný okamžik vystřelen ze satelitu na oběžné dráze a tomu musí agent Kelly zabránit.
V záplavě evropských špionážních filmů ze šedesátých let patří titul POLIB DÍVKY A NECH JE ZEMŘÍT (Se tutte le donne del mondo) k těm povedenějším, což je mimo jiné zásluhou slavného producenta Dina de Laurentiise, který do jeho výroby investoval značné finanční prostředky. Film natočil americký režisér Henry Levin, který měl s velkorysými produkcemi již zkušenosti, z Ameriky ostatně pocházeli i dva hlavní protagonisté, Mike Connors a Dorothy Provine. Další herci byli angažováni z Itálie včetně tehdejších krásek Margaret Lee, Nicoletty Machiavelli nebo Marilu Tolo. Role šíleného magnáta Ardoniana byla na míru ušitá Rafu Vallonovi. Film se natáčel v Riu a Římě. Ačkoliv se podobných filmů v Evropě v té době točilo poměrně hodně, tento titul zdatně konkuroval i slavnému Jamesu Bondovi. Bond byl ostatně hrdinou tématicky podobného pozdějšího filmu MOONRAKER (1979). (argenson)

(více)

Recenze (3)

Isard 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších eurospy filmů a možná jeden z vůbec nejlepších. Nepochybně i díky velkorysému rozpočtu. Příběh je slušný, akčních scén není mnoho, zato s humorem a nadsázkou se tady nešetří. Dobrému dojmu pomáhá kompetentně zahraný padouch i dvojice hlavních hrdinů. Zatímco agent je vytesán ze stejného materiálu jako Sean Connery (ale na rozdíl od ostatních eurospy superagentů má v oblibě irskou whiskey, nikoliv skotskou whisky), lady Listerová září v každé scéně – ať už nekonečnou zásobou extravagantních rób i střídáním roztomilé aristokratické afektovanosti s agentskou smrtonosností. Navíc tady máme i hned několik druhořadých postav, které zaujmou, zejména řidič lady Listerové je naprosto podařený charakter. A nadto tu máme i spoustu těch správných propriet – špionská udělátka (v čele s ohromujícím autem), pěkná a velká tajná základna, jachta, ponorka, vesmírná raketa, obojživelné vozidlo, karneval, piraně, čínští komunisti, darebný komplot proti celému světu i troška retrofuturismu. A jako by to nestačilo, vše dostáváme servírované v náramně atmosférickém balení, kde se mísí exotika a sixites styl. Tohle je prostě dokonalý zástupce svého žánru. ()

Reklama

Reklama