Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Recenze (501)

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Napínavý snímek z chaotického světa. Absolutně se nevyznám ani principiálně nechápu nákupy či jiné pohyby na ekonomických burzách, ale tohle je prostě skvělý film. Prim zde hraje výkon Michaela Douglase, který je prostě "svině" od pohledu. Potěší role Johna "Dr. Coxe" McGinleyho (který hrál mj. i v Stoneovo Četě). Trošku na nervy mi šla disko hudba let osmdesátých. Co ale od filmu z roku 1987 můžu čekat. Celkově je ale Wall Street za poctivé 4 hvězdy. 80%. P.S. A tu Motorolu chci! :-) ()

Uiboek 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony skvělé (hodně mi Gekko připomínal Al Pacina v ďáblovu advokátu, jelikož jsem wall street viděl pozděj...). Skvělý příběh, scénář, všechno skvělé, ale něco mi tam chybí, o ekonomie mi není zas tak vzdálený obor i přesto mě to nechytlo za "koule", tak jak by mohlo.... ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil, v čem tkví genialita tohoto filmu... Neuzavřený konec, opravdu hodně ukecané... Pro jednou dobrý, víckrát ne. Průměrný film osmdesátých let, k jejichž filmovému stylu jsem nějak nepřirostl. ()

Zmeo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmu o finančním prostředí, který názorně ukazuje pozitivní i negativní stránku moci peněz. Na druhé straně také ukazuje slabou vůli člověka, kdy pod vidinou získání moci zapomínáme, kdo vlastně jsme. K prozření dojde většinou až když je pozdě, jako v případě Charlieho Sheena. Jeden z nejlepších filmů, jaké znám. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Kromě blonďatého transvestity ,,aranžéra,, film nemá chybu, hluché místo, nudu. Naopak! Fascinující podívaná ze světa peněz, Douglas v životní roli, atmosféra 80s vyšších tříd a nechutně bohatých podrazáků. Bravo! ()

AshT 

všechny recenze uživatele

Výborný film o tom, jak to na Wall Streetu chodí. Michael Douglas v jedné ze svých životních rolích oscar samozřejmě zasloužený. Protihráčem je mu mladý Charlie Sheen, který své herecké kvality dává samozřejmě najevo. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Výborný nahlédnutí do světa finančního zvěrstva. Michael Douglas i Charlie Sheen ztvárnili svý role naprosto dokonale. Chamtivost, touha, moc a především peníze hýbou celým světem. Tento film nám pomáhá si to uvědomit. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to poněkud schematické a ty hranice mezi „zlem“ a „dobrem“ vyznačil známý milovník kapitalismu Oliver Stone až příliš jasně, ale to nic nemění na skutečnosti, že i dnes je to vynikající a relevantní podívaná, ozdobená skvostným výkonem mistra Gordona... totiž Michaela Douglase, kterému ze všech sil sekunduje padawan Charlie Sheen. Akorát nechápu, proč by takovej hezounek chtěl balit Daryl Hannah, která vypadá jako špatně přeoperovanej chlap. 80 % ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Čítanka, jak to chodí ve vysokých finančních kruzích. Čítanka, která se vcelku dobře čte, ovšem emocionálně je dost vlažná, což u čítanek vlastně ani nepřekvapí. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Geko je bůh :). Nakup a prodej, prodej a nakup, jen ať to fičí! Kultovní film, dokonce jsem viděl nosit gekovy šaty lidi na burze :), pojmenovali je "Geko". Wall Street je film o tom, jak se člověk chce dostat za každou cenu nahoru, zapře své morální hodnoty, ale když je nahoře zjistí, že je mu ze sebe na blití a snaží se vše napravit... Horská dráha ve světě akcií. ()

Mat32 

všechny recenze uživatele

Jedna se o ten druh filmu, kdy po prvních patnácti minutách víte jak bude celí děj probíhat. Čekáte tedy zbylých 110 minut jestli vás snad něčím nepřekvapí. Ne nepřekvapí. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Tři skvělé věci na tomto filmu - Oliver Stone, Michael Douglas, Charlie Sheen. Michaela Douglase jsem viděl vůbec poprvé ve filmu, asi proto na mě tak zapůsobil, jeho výkon byl prostě fantastický, stejně tak Charlie Sheen drží krok a Oliver Stone to celé výborně odřídil, jediné kde film ztrácí je v trochu neoriginálním scénáři...v problémech dnešní doby je dobré tento film vidět a zvláště pro lidi znalé burzovních věcí to může být zábava. ()

.DukE. 

všechny recenze uživatele

Pro mě moc povedený film. Nikde jinde jsem neviděl tak dobře zachycenou tu pověstnou „business“ atmosféru New Yorku. Charlie Sheen v jedné ze svých nejlepších rolí. ()

Ravic 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka jak funguje svět (nejen) obchodu. Představitelé se chovají tak jaké to je ve skutečnosti. ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Stone dokazuje ,že druhú polovicu 80 rokov mal našlapanú. Wall Street je žánrovy štandart s Douglasom (ten nehraje ale dokonale si svoju úlohu užíva) a mladým Sheenom (toho chlapa je veľká škoda) filmu chýba ale iskra ,niečo naviac ,čo by ho povýšilo na vyšší level . ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama