Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý Michael Douglas si za svoj excelentný herecký výkon oscara viac ako zaslúžil a Charlie Sheen nijako nezaostáva. Pre mňa je tento film jednou zo špičiek tvorby Olivera Stonea a nestratil nič zo svojej aktuálnosti aj po 30tich rokoch. Nie je to len o zvrátenosti systéme v ktorom žijeme, ale o hľadaní cesty v tomto svete a znovu-nájdenie sily ľudskosti, lásky k životu a súcitu. Skoro majstrovské dielo. Príbeh nie je zložitý, ale má spád, ktorý vás rýchlo vtiahne do deja. Herecké obsadenie je vynikajúce. Dvojica Sheenov spoločne s Michaelom Douglasom nemá chybu. Rovnako sko sexi Daryl Hannah, ktorá stvárnila hlavnú ženskú predstaviteľku. Musím pochváliť podarenú zápletku a ešte lepšie rozzuzlenie celého filmu. Ak máte radi filmy o makléroch, tak si neváhajte tento film pustiť. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vrátil jsem se po jedné dekádě k jednomu ze slavných Stoneových titulů, k Wall Streetu, a musím konstatovat, že ten film narozdíl od mnoha dobových dílek nezestárl. Pořád je to velmi solidní pohled na fungování tvrdého světa byznysu a éru konzumního obžerství 80. let, která zrodila generaci yuppies. Herecky přesvědčivé, byť musím přiznat, že prim jednoznačně hraje Michael Douglas, kdežto Charlie Sheen má na svém kontě z mého pohledu jenom jednu zásadní roli, a tou je hlavní role v Četě. Do snímku vtělil Oliver Stone své celoživotní levicové přesvědčení, takže zejména v druhé půli několik dialogů sklouzává do polohy politické proklamace ve smyslu obžaloby kapitalismu, ale to je jen malý kaz na jinak kvalitně zrežírovaném a dobře napsaném filmu. Narozdíl od Michaela Moora totiž Stone nesklouzává do nějaké laciné agitky a všechno, o čem vypráví, má naprosto reálný obraz ve skutečných hospodářských a politických kauzách, které jsou konec konců popsané i v řadě dalších filmů. Shodou okolností si před několika lety FBI posvítila na přední burzovní hráče a odposlechy vážených investorů a velkopodnikatelů odhalily přesně tytéž praktiky, které Stone zasvěceně popsal už před desítkami let, tedy zneužívání exkluzivních informací, tunelování penzijních fondů podniků v důsledku nepřátelských převzetí apod. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone dokázal neuvěřitelné. Natočit film z burzovního prostředí, jehož dialogy jsou prošpikovány různými indexy a podobnou hantýrkou by se mohlo jevit jako režisérská sebevražda. Ale Wall Street funguje, protože se vše servíruje tak nějak pochopitelně a zábavně. Film má kvalitní vizuální provedení, které i přesto, že se většina událostí odehrává v bytech či kancelářích, působí svižně a velkolepě. No a pak je zde nepochybně oprváněný Oscar pro Michaela Douglase, jehož Gekko je podle mě asi jeho nejvýraznější životní role. Škoda, že ve filmu nebylo řečeno o něco víc, myslím, že otevřený závěr filmu spíše škodí, než přidává. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Toto jsou nadprůměrné tři hvězdičky..a to především díky Michaelu Douglasovi. Ten svým výkonem předčil naprosto všechny, a to včetně, dle mého názoru tuctového, Charlieho Sheena. Oliver Stone je zkrátka Američan točící pro Američany. "If your enemy is superior, evade him. If angry, irritate him. If equally matched, fight, and if not split and reevaluate." ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Vlk z Wall Street z doby, kdy stála dvojčata. Jo je to furt tak těch 70%, ale velmi líbivě natočené a Michael Douglas ve své životní roli. A teprve teď jsem si všiml, že syna a tátu Foxovic hrají opravdoví syn a táta Sheenovic ---- Všechno co se odehrává ve filmu jsem už hodněkrát zažil. Typická cesta mladého kluka z chudé rodiny k penězum a cesty je rámována mrtvolami. Ale v poslední chvíli si náš hrdina včas uvědomí že se musí zachovat čestně a celé to skončí téměř dokonalým happy endem. Jediné co tu opravdu vyčnívá nad ostatní je herecký výkon Michaela Douglase. Takže dávám za něj i za dobře zvládnutou režii 70%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Charlie Sheen po dobu natáčení hojně flámoval, což se na jeho působení ve filmu podle jeho vlastních slov podepsalo. Bojoval s kocovinou a snažil se přežít každý další den. (popos)
  • Při natáčení filmu Četa (1986) vytáhl Oliver Stone uprostřed filipínské džungle ubrousek a několika větami si na něj napsal závazek, že Charlie Sheen bude hrát ve Wall Street. Charlie ubrousek také podepsal. (popos)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama