Reklama

Reklama

Pętla

  • Velká Británie Petla
Trailer 2
Polsko, 2020, 105 min

Režie:

Patryk Vega

Hrají:

Antoni Królikowski, Katarzyna Warnke, Piotr Stramowski, Marcin Zacharzewski, Maciej Zacharzewski, Aleksandra Nowicka, Dagmara Kaźmierska (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film založený na skutočných udalostiach o mladom Danielovi Sniezekovi (Antoni Królikowski), ktorý pokračuje v rodinnej tradícii ako policajt. Avšak osudy života ho zvedú na gangsterskú dráhu, kde sa rozhodne podnikať v podniku s drogami a sexu, ktorým nakoniec podľahne. (sochoking)

Recenze (34)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Patryka Vegu prostě miluju. Ten jeho styl, kde nechybí akce, skvělý humor a spousta krve je prostě nenahraditelný. Tenhle příběh je navíc vážně skvělý a vtip tam rozhodně nechybí, respektive je tam hodně bizarních situací, které prostě jinde neuvidíte. Mě to bavilo celou dobu a klidně bych to brala i delší. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Megaloman państwowy Patryk Vega buď pere prachy za drogy, anebo mu fuckt polský trh ty tři až čtyři poměrně vysokorozpočtové a rutinérsky natočené kinofilmy ročně opravdu zaplatí. Filmy vesměs akční, bulvární, explicitně násilné, s kompletním zvěřincem koz a ryb a kolísavou qalitou, které si kosmickou rychlostí sám produkuje, režíruje, mnohdy i oscénářovává, a počítám, že kdyby nebyl cwaniak obrzydlivy, uměl hrát a klonovat se, točí jen samé absolutní Vegárny. Ovšem patrně dobře platí, protože mu v těch jeho bracích neváhají zapózovat i ty největší a nejrozežranější hvězdy ogólnopolskie. O takové frekvenci a velkorysosti si mohou veškeré evropské produkce i režiséři nechat akorát tak zdát, čili si myslím, že až jednou praskne, co je za tím, bude mít Paťa tak deset let polentu v kakau. Každopádně tohle poSmyčkoval asi dosud nejlépe z celého toho vychrleného kvanta. Jednak se musel alespoň trochu držet fucktů nedávné Podkarpatské aféry, v níž se ruské tajné služby za pomocí ukrajinských dvojčat Rychlých a zkorumpováním všeho od polského UOOZ až po Antikorupční útvar snažily projebat k ovlivňování polityki pospolitej, tudíž neměl moc prostoru k vymýšlení těch pro něj typických patoOlmerovin. Druhak mu to opět vynikající Králíkář a další profláklé xichty naprosto famózně odehrály. No a třeťak do toho nacpal vkusnou dávku vskutku brutálního „bílého“ *) humoru. Obzvláště Nindža, nový vypatlaný ovarový krk, který tentokráte nahradil Vegova obvyklého neherce, astrofyzika a gogotanečníka Oświecińskiego, je skutečně xežrání. *) Výraz korektně korigován Bidetem a militantní klikou privilegovanými rasisty ponižovaných a tolik týraných otroků z BLM. (Mmchdm., věděli jste, že žárovku ve skutečnosti již v 15. století vynalezl pokrokový africký fyzik T’sla Pohnoyalvu Uszjimjebe, aby do sebe negři potmě nevráželi? Akorát pak museli v té Horní Voltě pár století čekat na Volta (taky samozřejmě černoch), protože prostým třením ebenové tyče nechtěla mrcha svítit. (Zdroj: Negropédie 2020) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ne, je to marný, ale Patryk Vega je prosté kápo. Tady jsem na začátku přesně nevěděl čí jsem, protože některé situace nebyli ani tak komediální,ale až parodické a hned střih a typicky "vegovská" na vážno drsná scéna, postupem času, však přitvrzuje a jede se na hodně drsnej pohon, kde nechybí ostrý dialogy, co postava, to hajzl. O drogy, prcání a nasilí není ve filmu nouze. Patryk Vega mě nezklamal a moc mu fandím, že se nedivá nalevo, napravo a nějaká korektnost ho naštěstí pořád vzdáleně mijí., alespoň někoho, protože o podobným filmu můžou dneska v USA, Británii či Francii už jen snít. Zlatý Polsko, zlatej Patryk. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega is back! Nejšílenější Polský řezník známý z Pitbula, Kobiety Mafii a Mory Wratislawi přináší tak trochu policejní gangsterku, která fanoušky jeho předešlé tvorby nezklame. Příběh dle skutečných událostí se zaměřuje na policistu, který má v plánu zbavit se všech pasáků široko daleko a postavit si vlastní bordel s ukrajinskými slečnami a rozjet to ve velkém. Vega je opět utržený z řetězů, většina známých postav je zpět ( Policista s katanou na zádech nazývaný Ninja je Magor všech magorů) a hlavní hrdina projde absolutní fyzickou a psychickou proměnou, doslova rozpad člověka v tom nejhorším možném světle. Nechybí buranský humor, WTF scény, drogy, neskutečná dávka sexu, spousta krásných nahých ženských a s gore se tentokrát krotil, ale minimálně vypadlé silikony v pamětí utkví. První polovina je adrenalinový mazec, kde se jde z jedné scény do druhé a diváka téměř nenechá vydechnout, avšak ke konci filmu trochu dochází dech, přesto slušné. Plusy: Spousta nahých žen. Šílený absurdní humor. Dynamické tempo. Zajímavý příběh. Mínusy: Nejlepší postava Ninja v druhé půlce absentuje. Pomalejší dojezd do finále. Né tak brutální jak je u Vegy zvykem. 7/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nie všetko je zlato čo sa blyští a nie každý poľský film musí byť pecka. Ani tento priemer však neurazí, každopádne mňa celkom neuspokojil, hlavne pre svoju nevyváženosť. Na úvod artová scéna dosť originálna a vravím si ok. Príbeh o gangstrovi, ktorý rýchlo vystrelil, ale aj rýchlo padol je určite skvelý, no prístup aký režisér zvolil mi nesadol. Hlavne v prvej tretine, kde sa snaží o humor, ktorý absolútne nevychádza a kolíše to na hrane trápnosti. Všetky scény s kolegom "ninjom", určite. Potom nasleduje druhá tretina, kde sa len kefuje a zdá sa, že to chcú všetky ženy. Úplne všetky. Vždy a všade. Kopa sexuálnych scén, ktoré síce dotvoria obraz o tom, aký život náš poľský gangsta žil, ale príbeh, vzťahy a problémy, ktorých má určite mraky, idú tak nejak bokom. Posledná tretina postupného pádu je na tom najlepšie, ale celkovo ma to nijak extra nenadchlo. Film bez jedinej sympatickej postavy a s už klasickým bojovým poľským pokrikom "kurva", ktorý zaznie vo filme asi 1000 krát... Vážna téma si žiadala vážny prístup a nie nejakýn zlepenec trápnej komédie a drámy. 60%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že Vegovi filmy obsahují častokrát pár komediálních až parodických scén. Ani tady tomu není jinak. Každopádně je to o5 parádní jízda. Tentokráte cesta za vybudováním impéria alá Vega. Škoda, že závěr(pád impéria i ten osobnostní) už je o něco slabší......Na závěr jedna dobrá rada do života(z filmu). Chodíš do kostela? ANO. Chodíš do bordelu? NE. Tak začni. Bordel je místo kde se potkává svět zločinu, obchodu, politiky, agentur a policie. Slabší 4 hvězdy. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Królikowskému tieto role vyfetovaných a vychcaných zmrdov, zdá sa, že pasujú perfektne na telo! Vega už tradične strieda brutálnu akciu s vidláckym humorom až sa divák, zvyknutý na jeho tvorbu, neubráni občasnej nude. Avšak záver filmu ma prichytil nepripraveného a preto udelím 4 hviezdy. 65% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to vzal Patryk Vega přímočaře a jasně. Sledujeme cestu policisty od samého začátku jako "šlapku" až po těžkého mafiána. Zamrzí, že to nejsou opět taková jatka, tak jak jsem u Patryka zvyklej, ale za to nám tu naservíroval tolik sexu, že v žádným jiným filmu, kromě porna tohle neuvidíte. Spousta sexuálních scén, krásných žen, vtipných situací a nechybí sem tam nějaká ta nechutnost a zvrácenost. Typický Vega, opět a zase natočil parádní film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo tu pánom hodnotiteľom chýbalo, že film niektorí odpadujú, ale ide o veľmi dobrú, až výnimočnú, originálnu prácu. Poľské filmy sú na tom stále lepšie a je to aj zásluhou Vegu, ktorý točí také iné kriminálky, že sa neviem dočkať každého jeho diela. A aj toto púta od začiatku do konca. Na začiatku hlavne vtipom. Tie skeče, čo sa nám tu ponúkajú vyzerajú až ako z nejakej humoristickej relácie, naozaj vydarené. Dejová línia je veľmi zaujímavá a keď napríklad taký Vlk z Wallstreet má vysoké hodnotenie, tak toto je taký policajný skorumpovaný vlk z Rzeszowa, ktorý si zaslúži hodnotenie na podobnej úrovni. Nehovoriac o slovanských dievčatách a zaujímavom zvrate na konci. Človek by si mohol povedať, že ten záver je taký z kategórie klišé, lenže ono je to natočené podľa skutočnej udalosti a človek vlastne až na konci čumí, že toto je fakt príbeh, ktorý sa nielen oplatilo natočiť, ale hlavne podarilo natočiť na viac než pútavej úrovni. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Polský gangsterky mi asi nikdy nesednou. Zkoušel jsem to několikrát a vždy mám z toho stejné pocity. Postavy mě serou a příběh mě nudí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

To obrovské rozprávačské tempo ma ohúrilo, neviem, či som videl film natočený v takom vysokom rytme. Možno to bolo aj na škodu, téma je vskutku široká a určite by si zaslúžila väčšiu pozornosť. Zaujímavý príbeh rozpráva o praktikách zločineckej organizácie a zaslúži si pozornosť. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega opět přišel s tím, co mu žeru i s navijákem; dal dohromady skupinu kvalitních herců, promíchal ji s nevalnými recitátory a na základě skutečných událostí vytvořil další ze svých politicky nekorektních průvodců polským podsvětím. Režisér jel naštěstí se scénáristou i producentem na jedné vlně, takže opět spáchal záležitost, u níž jsem se mohl výborně bavit, aniž bych si musel oblíbit některou z postav. To by byl ostatně oříšek, protože Patryk Vega zřejmě taky nemá rád dušínovské typy, jenže se zase pouští opačným směrem, takže se to v jeho filmech hemží spíše Štětináči a Dlouhými bidly. Že mám ale načteno, co? A to znám i Čtyřlístek:-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když je tenhle Vega trošku rutinní, tak je to pořád vtipná a brutální jízda řízlá notnou dávku korupce, která se dotýká snad všech vrstev polské společnosti. Na scénu dorazí i ruské a ukrajinské bezpečnostní složky, hlavní roli tu hrají bordely a typicky vegovské obskurní postavičky tentokrát představuje tupý člen zásahovky s přezdívkou nindža. Co u mě vzbudilo mírné rozpaky byl styl vyprávění. Jednalo se vlastně o sled relativně krátkých klipů, které na sebe navazovaly. To sice filmu dodalo na zběsilém tempu, ale v některých chvílích by neškodilo trochu zpomalit. Nicméně i tady se patří zatleskat a natěšeně vyhlížet další režisérův projekt. 80% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych mít možnost alespoň na chvíli nakouknout do hlavy režiséra Patrika Vegy, neboť jeho filmy jsou fakt šílené, proto by mě zajímalo vidět na vlastní oči jeho myšlenkové pochody. Petla má jediné štěstí, protože zápletka si zakládá na věrných historických reáliích, takže v tomto směru osočit Vegu nemohu. Ale jsou zde aspekty, které opět šly trochu mimo mě. Postava Ninjy s katanou v polské zásahové jednotce (co to jako je?), dále pak opět velice přestřelená stopáž plná erotických scén (párkrát mě to donutilo se zamyslet, co to vlastně sleduji). Chápu, že Poláci točí filmy s notnou dávkou nadsázky, ale vše by mělo mít své hranice. Na druhou stranu, má to dobře napsané postavy, uvěřitelné herecké výkony a v druhé polovině mě samotného zajímalo, jakým směrem se příběh vydá. Ale i to mě nepřinutí k tomu si ten film někdy pustit znovu. 6/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ke konci se to malinko rozpadalo, nicméně tohle podle skutečné události? Uf. Každopádně Vega jako obvykle parádní, ten jeho styl mi perfektně sedí a spolu s Guyem Ritchiem točí nejsvižnější a nejvíc cool filmy vůbec. Poláci jako obvykle nezklamali. 80% ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Jsem na tom nekorektním chlívákovi Patrykovi dost ujela a pomalu mám problém koukat na něco jinýho. Ta jeho Bílá Liga, kterou si hýčká a která má všude jinde po prdeli je vskutku hoooodně lákává. Tenhle film by si rozhodně zasloužil být v červeným. Jeho dvorní koník Stramowski si tu zahrál pokérovanýho, cygánskýho boxera, který mu opět sedl, jak prdel na hrnec. Svoji starou, tak miloval, až ju řezal aji s děckem. Nejvíc ho mám ovšem ráda, jako drsnýho policajta Majamiho v Pitbullech. Vyšperkovanýma dialogama se to jen hemží a dojde i na hovno na péru. Což, už teda zavání prachsprostým béčkovým péčkem. Musím říct, že Páťa si libuje v samých prasárničkách a ničeho se nebojí. Čím víc jsou všichni strašně korektní, ovšem jen na očko, aby se neřeklo, tím víc je Vegáč urvanej ze řetězu. A to mě prostě baví a moc. Smyčka jede, má šťávu a pomalu se utahuje kolem Daniela, který nasadil vražedné pracovní i životní tempo. Penízky a moc jsou mocnými hýbadly zkorumpovanýho a prohnilýho světa, který v Patrykově podání nemá konkurenci. Jestli se na tyhle majstrštyky dívají upjatí puritáni a pokrytci za velkou louží, tak musí mít ohlodaný pracky na kost a v duchu tajně touží po ohavných rymejcích, které by jim ovšem naštěstí neprošly. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Na to, že Petla má být akční a dle skutečných událostí, mu chybí jakákoli vážnost a obsahuje dost přehnaných a až satirických situací, čímž mě film štval. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Specialista na polské akčňáky Vega přišel tentokrát s krimi gansterkou a Antonim Królikowskim jako policajtem Danielem, který ovládne podsvětí kdesi na východě Polska a postaví nejluxusnější bordel za účelem kompromitace cílových osob od policajtů, politiků až po plastické chirurgy. Nevěřil jsem, že to je inspirované skutečností, dokud na konci filmu nebyli ukázaný skutečný ksichty těch ksindlů. Rychlá jízda akce, hromady sexu, ještě více drog, černého humoru a násilí, ikdyž to poslední v menší míře než je člověk u Vegy zvyklý. Až na nějaký věci, z kterých se mi zvedal kufr, jsem se pobavil tak akorát. PS: tohle bylo poprvé, kdy jsem viděl v celovečerním filmu skutečný porod. ()

Reklama

Reklama