Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Marija zjistí, že její přítel, který měl další ze svých psychotických epizod, zmizel z bytu, vybíhá do ulic města, aby ho našla a předešla případné tragédii. Litevský režisér Andrius Blaževičius se ve svém druhém filmu dotýká témat lásky a svobody, protože ho, jak říká, „zajímá zkoumat svobodnou vůli a rozhodnutí obětovat svou svobodu pro něco, co vnímáme jako nesmírně důležité“. Blaževičius vytvořil dynamické drama, odehrávající se během 24 hodin, v němž formální složky, od nervní kamery až po zneklidňující zvukové plochy, výrazně podtrhují hrdinčin emocionální stav. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

dubinak 

všechny recenze uživatele

FIlm o svobodě a o tom, že láska je mnohdy slepá a staví se před veškeré osobní potřeby. Čekala jsem trochu něco na způsob Lola běží o život s romantickým nádechem, ale dostala jsem spíš jen takové pobíhání bez větší hloubky a spádu. Hlavní hrdinka tam opakuje pořád pár vět dokola a divák s ní není zas tak moc schopný soucítit, jelikož o jejím vyvoleném ví téměř nulové informace. Tento film postrádá hlavně nějakou zajímavější dynamickou pasáž, protože už jen jeho název nabádá, že by mohlo jít o akční jízdu. Bohužel k ničemu takovému tu nedochází, proto pro mě byl Runner spíš zklamáním. KVIFF 2021 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2021] V celku slibný začátek naznačoval něco, kdy jsme se mohli dočkat nějakého trochu dynamického filmu. To asi nějak naznačoval i film, který v první části i takový je. Zahalený určitým tajemství, s nějakými nejasnými scény, které se nakonec spíše ukážou jako matoucí. Film poté přejde z nějaké dynamiky spíše do unaveného dojezdu, kdy hlavní postavu musíš nějak skoro žít sama se sebou. Pokud mělo jít o nějakou analogii nebo jinotaj spojený s během, tak asi nejsem dost vášnivý běžec. Běh mě spíše ke konci nabudí, než aby mě pomalu uspal. To ani nemluvím o dosti zvláštním konci, který by nebyl tak divný, pokud vynecháme záběry se psem. Suma sumárum další promarněný potenciál, který začíná už v pouhý třetí den festivalu opravdu bolet. ()

Reklama

mh91 

všechny recenze uživatele

Velmi rychlý film, název mluví za sebe. Film stojící na hlavní hrdince, která se stará více o ostatní než sama o sebe. Důkaz, že i malé filmy můžou být napínavé a zajímavé. 75%. [KVIFF 2021] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama